reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja mam 12 dni za rok 2010, cały urlop za 2011 i cały za 2012.. Macierzyński kończy mi sie 14 grudnia, biorę 4 dni opieki (2 dzieci), no a potem ciurkiem urlop.

reklama
hmmm zadzwonię to ciotki jutro i sie dowiem który jest wart polecenia. Bo z dermatologów to bardzo Rusin polecają

Dowiedz się:tak: Bo u nas to usłyszałam "nie wiem, ale to na pewno nic takiego. Myślę, że nie ma się czym martwić. 80 zł" :baffled: Jeszcze parę takich wizyt i nie dość, że będę zrujnowana to dalej nie będę wiedziała co i jak...

Jak dla mnie to każda pielucha ma swój zapach, inaczej pachną Pampersy i inaczej Dada. Od samego początku używałam tylko pampersów i nie eksperymentowałam do teraz z tymi Dada i jakos nie odczuwam znacznej róznicy w ich użytkowaniu, oczywiście poza paroma groszami więcej w portfelu :tak:.

Moje dziecie nie chce jeść mojego ściągnietego mleczka z butli a wcześniej jadła normalnie, nie wiem o co kaman:confused:

JA kupowałam pampki na razie w takich promocjach ze wychodziły taniej niż dada więc mnie nie interesowały.

Pamka - a to musi byc dermatolog pediatra? Z takimi brzdącami nie mozna pójść do normalnego dermatologa?

Maćku czy podgrzane czy w temp. pokojowej nie chce, wywala językiem smoka i tyle a jak zapodam cyca to mało go w całości nie pożre

Aylin ja u siebie taniej Pampersów nie widziałam, mi wychodzi
Dada 4 po 0,42gr/szt
Dada 3 po 0,36gr/szt.
Pampersy 4 kupiłam najtaniej po 0,58gr/szt.

Edek spadam spokojnej, przespanej nocki, papa

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny:)
jak ja lubię to forum: gdy tylko zaczynam się zastanawiać, co się dzieje z moją córcią, to któraś z Was, Szanowne Panie, prezentuje podobny problem. I już wiem, że wszystko jest ok;)

Iwon: (i inne): Gocha też ostatnio pije/je i nagle głowa w bok i wraca do cyca. Powodów widzę parę:
1. Najadła się i coś innego ją zainteresowało. A wraca bo chce jeszcze pocyckolić.
2. Coś jej chodzi po brzuszku i wtedy dodatkowo się wkurza i popłakuje troszkę.
3. Jest głodna a coś ją rozprasza, np rozmowa czy tv, i wtedy nie wie, co ze sobą zrobić i jest bardzo nieszczęśliwa:(

Faktycznie rozprasza się teraz łatwo, ale widać, że bardziej już ogarnia świat więc tyle bodźców musi przykuwać uwagę. Zaczęła patrzeć w tv, musiałam wyłączyć przy karmieniu, lub w ekran monitora - to samo.

Zapasów pieluch nie robię zbyt długo, bo pamiętam, że pół wielkiej paki dwójek oddałam kuzynce - Gocha już nie wchodziła. Kupuję duże paki ale po jednej. Ostatnio 150 szt 3 za ok 80 zł. I kupiłam jedno pudło, bo nie wiem, kiedy zacznę 4. 4 mam z dadów kupione jedną paczkę ale to tak przy okazji bo była promocja. A Gosia, ponieważ kupki ciągle gluciaste, gdy piernie to potrafi impetem wyrzucić na plecy;) lub złapie w pieluchę a przy położeniu się zgniecie i na plecach wyjdzie. Mamy już system taki, że gdy słyszę kupala, to szybciutko zdejmuję rajtki, bodziaka itp (jeśli była w pozycji plecy pionowo) i resztę wali na przewijaku. Mniej prania;) Bo oczywiście, że nie mam pralki, gdy Gocha najbardziej wszystko obsrywa... Tzn mam ale tak z niej wali grzybem - z tej gumy - że w życiu Gosi rzeczy tam nie wrzucę i piorę ręcznie:( Możecie sobie wyobrazić, z jakim zapałem szukam nowej w necie...
Czy któraś z Was ma może pralko-suszarkę? Chcemy takie ustrojstwo kupić, bo denerwują mnie suszące się ubrania wszędzie - nie można przejść a gdy nie doschną to smród straszny:(

Muńka & Hatszept & inne chętne - już spakowałam rzeczy na basen - szykujcie się:)

Zafundowałam sobie nowy fryz dziś - Gosia z babcią w parku "spacerowała" a mam się upiękniała - fryzjer plus kosmetyczka:) No nawet jestem zadowolona:)

No i dziś złożyłam w zusie podanie o przedłużenie urlopu o te 28 dni. I wolny strzelec będzie ze mnie tzn ja bez pracy więc nie podchodź, bo będe strzelać;) Chyba muszę się zapisać do up, żeby mieć opiekę zdrowotną - jak to jest?
Najgorsze jest to, że up dla mnie to w Łodzi, my teraz w Wawie i nie mam zamiaru jeździć na jakieś głupie rozmowy o pracę, której nie przyjmę bo chcę być z Gochą do roku w domu. Czy na wizyty z paniami trwające 5 minut plus 3 g w kolejce, żebym się dowiedziała, żen nic nie ma i się "odhaczyła". Ale podobno jest jakiś zasiłek...

A dady 3 uważam, że są dobre - każda pielucha śmierdzi - zielone pampersy też. A faktycznie cena trochę inna.

reklama
Do góry