reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

ja mam 12 dni za rok 2010, cały urlop za 2011 i cały za 2012.. Macierzyński kończy mi sie 14 grudnia, biorę 4 dni opieki (2 dzieci), no a potem ciurkiem urlop.

reklama
hmmm zadzwonię to ciotki jutro i sie dowiem który jest wart polecenia. Bo z dermatologów to bardzo Rusin polecają

Dowiedz się:tak: Bo u nas to usłyszałam "nie wiem, ale to na pewno nic takiego. Myślę, że nie ma się czym martwić. 80 zł" :baffled: Jeszcze parę takich wizyt i nie dość, że będę zrujnowana to dalej nie będę wiedziała co i jak...

Jak dla mnie to każda pielucha ma swój zapach, inaczej pachną Pampersy i inaczej Dada. Od samego początku używałam tylko pampersów i nie eksperymentowałam do teraz z tymi Dada i jakos nie odczuwam znacznej róznicy w ich użytkowaniu, oczywiście poza paroma groszami więcej w portfelu :tak:.

Moje dziecie nie chce jeść mojego ściągnietego mleczka z butli a wcześniej jadła normalnie, nie wiem o co kaman:confused:

JA kupowałam pampki na razie w takich promocjach ze wychodziły taniej niż dada więc mnie nie interesowały.

Pamka - a to musi byc dermatolog pediatra? Z takimi brzdącami nie mozna pójść do normalnego dermatologa?

Maćku czy podgrzane czy w temp. pokojowej nie chce, wywala językiem smoka i tyle a jak zapodam cyca to mało go w całości nie pożre

Aylin ja u siebie taniej Pampersów nie widziałam, mi wychodzi
Dada 4 po 0,42gr/szt
Dada 3 po 0,36gr/szt.
Pampersy 4 kupiłam najtaniej po 0,58gr/szt.

Edek spadam spokojnej, przespanej nocki, papa

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny:)
jak ja lubię to forum: gdy tylko zaczynam się zastanawiać, co się dzieje z moją córcią, to któraś z Was, Szanowne Panie, prezentuje podobny problem. I już wiem, że wszystko jest ok;)

Iwon: (i inne): Gocha też ostatnio pije/je i nagle głowa w bok i wraca do cyca. Powodów widzę parę:
1. Najadła się i coś innego ją zainteresowało. A wraca bo chce jeszcze pocyckolić.
2. Coś jej chodzi po brzuszku i wtedy dodatkowo się wkurza i popłakuje troszkę.
3. Jest głodna a coś ją rozprasza, np rozmowa czy tv, i wtedy nie wie, co ze sobą zrobić i jest bardzo nieszczęśliwa:(

Faktycznie rozprasza się teraz łatwo, ale widać, że bardziej już ogarnia świat więc tyle bodźców musi przykuwać uwagę. Zaczęła patrzeć w tv, musiałam wyłączyć przy karmieniu, lub w ekran monitora - to samo.

Zapasów pieluch nie robię zbyt długo, bo pamiętam, że pół wielkiej paki dwójek oddałam kuzynce - Gocha już nie wchodziła. Kupuję duże paki ale po jednej. Ostatnio 150 szt 3 za ok 80 zł. I kupiłam jedno pudło, bo nie wiem, kiedy zacznę 4. 4 mam z dadów kupione jedną paczkę ale to tak przy okazji bo była promocja. A Gosia, ponieważ kupki ciągle gluciaste, gdy piernie to potrafi impetem wyrzucić na plecy;) lub złapie w pieluchę a przy położeniu się zgniecie i na plecach wyjdzie. Mamy już system taki, że gdy słyszę kupala, to szybciutko zdejmuję rajtki, bodziaka itp (jeśli była w pozycji plecy pionowo) i resztę wali na przewijaku. Mniej prania;) Bo oczywiście, że nie mam pralki, gdy Gocha najbardziej wszystko obsrywa... Tzn mam ale tak z niej wali grzybem - z tej gumy - że w życiu Gosi rzeczy tam nie wrzucę i piorę ręcznie:( Możecie sobie wyobrazić, z jakim zapałem szukam nowej w necie...
Czy któraś z Was ma może pralko-suszarkę? Chcemy takie ustrojstwo kupić, bo denerwują mnie suszące się ubrania wszędzie - nie można przejść a gdy nie doschną to smród straszny:(

Muńka & Hatszept & inne chętne - już spakowałam rzeczy na basen - szykujcie się:)

Zafundowałam sobie nowy fryz dziś - Gosia z babcią w parku "spacerowała" a mam się upiękniała - fryzjer plus kosmetyczka:) No nawet jestem zadowolona:)

No i dziś złożyłam w zusie podanie o przedłużenie urlopu o te 28 dni. I wolny strzelec będzie ze mnie tzn ja bez pracy więc nie podchodź, bo będe strzelać;) Chyba muszę się zapisać do up, żeby mieć opiekę zdrowotną - jak to jest?
Najgorsze jest to, że up dla mnie to w Łodzi, my teraz w Wawie i nie mam zamiaru jeździć na jakieś głupie rozmowy o pracę, której nie przyjmę bo chcę być z Gochą do roku w domu. Czy na wizyty z paniami trwające 5 minut plus 3 g w kolejce, żebym się dowiedziała, żen nic nie ma i się "odhaczyła". Ale podobno jest jakiś zasiłek...

A dady 3 uważam, że są dobre - każda pielucha śmierdzi - zielone pampersy też. A faktycznie cena trochę inna.

reklama
Do góry