reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

bry!

młody zrobił dzisiaj kupę po szyję:-D na szczęście ja byłam wtedy na spacerze z psami, więc tata się załapał :-D
a tak w ogóle to młody pospał dzisiaj do 7:szok: ale się wyspałam, pobudki na karmienie były standardowo 2, niestety o 0.30 jak zjadł to strasznie wierzgał nóżkami i nie mógł zasnąć, nie umiałam go odbić i popłakiwał i się wkurzyłam, bo m udawał, że śpi:wściekła/y: więc się na niego wydarłam i on się z młodym męczył:-p

Więc poluję zawsze na promocję pampersów, co nie jest niestety łatwe, bo w naszym kochanym zadupiu nie ma niestety różnorodności jeśli chodzi o markety: mamy inter marche, 3 (!) biedronki i 2 netto :dry:
u nas jest jedna biedronka i netto :-D

nie wiem która dała cynka o promocji w Kauflandzie, ale DZIĘKUJĘ!!! :)

reklama
Dzięki za odpowiedzi dot pralko -suszarki :-)
Wiem, ze osobno suszarka jest super ale nt 2w1 są różne opinie. My teraz wynajmujemy i nie ma miejsca na dwa kombajny no i nie chcemy aż tyle kasy wydać. Bo gdy się pojawi jeszcze jeden człowiek to i tak trzeba będzie na większe zamienić.
Też patrzyłam na te samsungi ale też lg chyba ma fajny model.
Josie zwiększyły się Wam rachunki bardzo?

Viola żyjemy ;-) nie siedzimy, zębów nie mamy więc wszystko powolutku. Milanek silny chłopak i wesoły ;) DSCF7313.jpg

i ja witam sobotnie :-)
u nas wczoraj ciężki wieczór bo Kropka chyba za dużo pospała popołudniu i wieczorem po 20 minutach się obudziła ale w super humorze :baffled: za nic nie mogliśmy jej uśpić za to chichrała się cały czas i tak aż ją wzięłam na cycka o 23 :szok:

kurcze zazdroszczę wam suszarek i pralko-suszarek bo jakoś nie przyszło mi do głowy takie rozwiązanie jak kupowaliśmy i oczywiście suszarka stojąca jest prawie non stop rozłożona :dry: a kupowaliśmy 6 m-cy temu niestety :-(

Ja w dzien używam wielorazówek, na noc i na wyjścia używam już Dady 4. Dla nas nie są za duże. Do spania w sam raz :-D ale ja mam małego grubaska, na szczepieniu jakieś 2 tyg temu ważył 7850 :szok:

Co do prania to ja mam 1600 obrotów i jak wyciągnę to prawie suche jest. Wieszam i na drugi dzień (zimą) już suche, a w domu nie grzejemy jeszcze :tak: ...latem to kilka chwil i suche na 100% :-D Jak się używa wielorazówek to ważne żeby szybko schły :-D Też myślalam o pralko-suszarce ale stanęło na samej pralce i jest ok :-)

Aga nie wiem co ci podpowiedzieć w sprawie oczka, może rumiankiem przemywaj? I mam pytanie do ciebie czy składałaś do zusu o te dodatkowe 4 tygodnie macierzyńskiego?

Fajnie że wspomniałyście o tych pralko-suszarkach, jak bedę ( mam nadzieję niebawem) na swoim na pewno się za taka rozejrzę :tak:

Dzień Dobry :

To ja mam pralkę z obrotami 2100 i jest też prawie suche jak się wyjmuje, szybko schnie. Ale jest wtedy mocno pogniecione - ja wolę prać codziennie, ale na mniejsze obroty, powyciągać przy wieszaniu i później tylko złożyć i do szafek, bo prasować wtedy nie trzeba :-D na 1200 obr wiruję, ścierki, ręczniki, pościel. Ubrania na małych obrotach.

Monika spała do 6:50... nie wyspałam się :dry: bo poszłam spać po 1... moja wina :dry:
Potem usnęła o 8:30 i już się dwa razy obudziła, ale dałam smoka i przysnęła... Sąsiedzi stukają, pukają, nie jest to głośne i nie wiercą, ale pech chciał, że ich mieszkanie jest zaraz za ścianą pokoju Moniki, na którym ma łóżeczko... grrrrr

Gkvip super ale na suszarke osobna trzeba jeszcze miec miejsce :) Niezle sie strachu najadlas przez ten monitor!!!! A ile razy w ogole on sie odpalil od porodu?

U mnie druga z rzedu przespana noc. 19-7 bez karmienia przez sen:) oby juz ttak zostalo!!!
Teraz lezymy sobie w lozku a mlody wcina metke od maskotki:)
Na szczescie to byla pierwsza taka akcja. Ja tam sobie zycia bez monitora nie wyobrazam :tak:chyba bym z pokoju mlodej wogole nie wychodzila, daje mi ogromne poczucie bezpieczenstwa i spokojny sen:tak:

Witam i ja u nas dzis sloneczko przez chmurki sie przebija wiec szansa na spacerek, a po za tym mezus obiad robi wiec dzisiaj laba, a wieczorkiem piwko z soczkiem.
Mloda wstala o 8ej jak zawsze, zjadla kaszke i teraz bajke oglada a ja ide kawusie sobie walnac i zakurzyc:-( bo nie wiem czy pisalam ale w pl zaczelam palic niestety :-:)-:)-( no ale zostala mi juz ostatnia paczka z tych co przywiozlam, a nie zamierzam kupowac, wiec mam nadzieje ze uda mi sie przestac bezproblemowo.

reklama
czesc :)

ja na temat pralko suszarek sie nie wypowiem bo mam sama pralke i suszarke na korej trzeba powiesic ale dajemy rade :)

Agaundpestka co do ropiejacego oczka jesli mlodzieniec to najlepiej sola fizjologiczna no i w poniedzialek do lekarza chyba ze w srodku zobaczysz czerwone to do lekarza jak najszybciej

Gkvip wspolczuje takiej akcji

my uzywamy 3 dady i fajna ta dada :)

moj mlodzieniec wlasnie mi zrobil kupe na kolanach :|

no i nocka ooooooookropna, nie wiem przez co ale wstawal 4 razy... zasnal i 21 i potem placz o 23 o 1 o 3 o 5, nie wiem czy to zeby czy co ale ja nie chce takich nocek ... kupilam dentinox i bede patrzec na reakcje ...
no chyba ze to po wrazeniach wczorajszego dnia po spotkaniu z krakowskimi dzieciaczkami :D oby dzisiaj bylo lepiej

Do góry