reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

katrina - jak na razie zadnych negatywnych oznak, zachowuje sie tak samo, zadnych plam czy krostek na ciele oby tak dalej. Jedyna roznica to to ze zjadla mniej przy nastepnym karmieniu czyli obiadek byl bardziej sycacy. Takze na ta chwile jest ok.

Bylismy na zakupkach i zakupilam zupek/obiadkow chyba na 2 miesiace teraz:-D, do tego kilka nowych sloiczkow owocowych - za kilka dni jej podam i zobaczymy czy beda jej smakowac:tak:

Mickey - ja obecnie mam suszarke i jak dla mnie to mega super sprawa. Nie wyobrazam sobie zycia bez szuszarki. Zalety to oczywiscie to ze szybko mam suche pranie, niepogniecione ( czas zalezny od ilosci prania, moze byc to jedna rzecz ale moze tez byc cale pranie) program na rzeczy delikatne i samoistny wylacznik kiedy pranie jest juz suche, no i chyba najwazniejsza zaleta brak wilgoci i porozstawianych szuszarek po calym domu . Wada niestety jest to ze czesc ubran zmniejsza swoje rozmiary, ale tylko nie ktore i jakos nie stanowi to dla mnie wiekszego problemu, masa rzeczy ktora sie rozciagna podczas noszenia wraca do pierwotnego rozmiaru po suszarce. Wczesnie mialam pralko-suszarke i tez bylam zadowolona ale jednak oddzielna pralka i suszarka to dla mnie duzo lepsze rozwiazanie. Polecam wszystkim.

reklama
My tez mamy pralkę i suszarkę i w tym klimacie, to zbawienie, bo pranie mogłoby schnąć i schnąć... tylko tak jak Gosia napisała czasami ubrania sie zbiegają, zwłaszcza jak się ustawi na wysoką temperaturę (na szybsze suszenie). Raz mi to bardzo zepsuło humor - jak kupiłam nowe bodziaki dla Kuby (dość drogie), a bratowa je wysuszyła i w suszarce zbiegły sie tak, że dla Kuby były juz za małe, a miał je na sobie raz.

Msmickey ja mam pralko-suszarke samsung ecobubble i jest genialna :) pranie z suszeniem trwa 3h ale wyciagasz cieplutkie i do szafy od razu :) jedyny minus to nadruki niektore nie daja rady i spodnie wysuszone nie chca sie doprasowac takie sa pogniecione :/ ale poza tym jest ekstra

Msmickey ja mam pralko-suszarke samsung ecobubble i jest genialna :) pranie z suszeniem trwa 3h ale wyciagasz cieplutkie i do szafy od razu :) jedyny minus to nadruki niektore nie daja rady i spodnie wysuszone nie chca sie doprasowac takie sa pogniecione :/ ale poza tym jest ekstra

Wlasnie dlatego osobna suszarka jest lepsza, bo nie gniecie prania:tak:ja nawet mlodego spodnie od garnituru susze i jeszcze nie zdazylo mi sie prasowac po suszeniu:tak: normalnie jak spod zelazka by wyjechaly, kanciki miodzio;-):-D oczywiscie jesli wyjme z szuszarki zaraz po zakonczeniu suszenia.

A mysmy wlasnie chwile zgrozy przezylismy:szok: siedzimy w salonie ja przy kompie a mezus przed tv i nagle slyszymy ze monitor oddechu u mlodej wyje:szok: wiec biegiem na gore a tam.......... mloda smacznie chrapie a w monitorze bateria padla:szok: normalnie szok. Boziu alez zesmy sie przestraszyli, sercemi normalnie mi stanelo jak bieglam:-(. Zaraz po tym to z tych nerwow kibelek zaliczylam. Oj bedzie nieprzespana nocka

Ostatnia edycja:
Aylin haha, nie ma czego, na każdego przyjdzie pora, więc trzymam kciuki & i zazdroszczę braku rozstępów mi wyskoczyło kilka na udzie w momencie porodu :(

Viola my mieliśmy z lidla i Lenkę pięknie odparzyło po dwóch użytych pieluchach (a zmieniam co 2h maks). Od tego czasu nie kupuję innych niż pampersy..

Gkvip współczuję akcji z monitorem i w takich chwilach chyba się cieszę, że go nie mam..

Aylin no niby nie musi być pediatra ale dobrze, by wiedział lekarz co się może w pierwszym roku życia wykluć:tak: Bo u tych co byłam to nie bardzo kojarzyły...

Gkvip super ale na suszarke osobna trzeba jeszcze miec miejsce :) Niezle sie strachu najadlas przez ten monitor!!!! A ile razy w ogole on sie odpalil od porodu?

U mnie druga z rzedu przespana noc. 19-7 bez karmienia przez sen:) oby juz ttak zostalo!!!
Teraz lezymy sobie w lozku a mlody wcina metke od maskotki:)

Witam, dziewczyny mam pytanie od paru dni małemu delikatnie prawe oczko ropieje, wczoraj rozmawiałam z lekarką przez tel. i kazała wlewać duże ilości soli fizjologicznej i jak nie przejdzie to krople z antybiotykiem, no i dziś młody się obudził z całkiem zaklejonym oczkiem :( powiedzcie mi czy mogę czekać z takim oczkiem do poniedziałku i wtedy iść do lekarza czy szukać teraz lekarza już ??

reklama
claudette a jak one wyglądają? bardzo różnią się od pampersów? Może uczuliły bo za długo używałaś tylko pampersów?(pampersy uzależniają jak od początku używasz tylko tych to potem właśnie ciężko przejść na inne, oczywiście nie na wszystkie dzieci to działa w ten sposób,ale na większość)
Antek jeszcze w ogóle nie miał odparzenia,ale właśnie staram się różnych pampków używać.

agaundpestka
spróbuj przemywać letnią przegotowaną wodą, kurcze dorosły to by do poniedziałku poczekał,ale z takim maleństwem....pewnie zapalenie spojówki,albo wirusowe,albo przewiało go gdzieś.

Kamila witaj i nie znikaj:) co u Was?

Ostatnia edycja:
Do góry