reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Tylko że wtedy pracodawca może nie chciec od razu udzielić wypoczynkowego bo zaległy wedlug ustawy powinien być wykorzystany bezpośrednio po macierzyńskim. I jeżeli się zrobi przerwę, biorąc te 2 dni opieki to wielu pracodawców wykorzystuje ten fakt i nie udziela zaległego wypoczynkowego w terminie w jakim chce go wykorzystać matka tylko w innym.
kurcze nie pomyślałam, że moja firma nie robi z tytułu powrotu do pracy mamy żadnych problemów... u nas nigdy nie odmawiają wykorzystania urlopu zaległego zaraz po powrocie

Ja chciałam tak zrobić, bo wyszło, że do pracy mam wrócić w czwartek (a wolałabym zacząć od pon) to mi babki odradziły - lepiej zostawić sobie te dwa dni w razie czego.

no ale ja wracam w styczniu 2013, więc jakbym nie wzięła tych dwóch dni opieki za 2012 to by przepadły

reklama
Pampresów też używamy 4, zwykle miałam podobne zapasy do waszych (i pampersy i chusteczki magazynowałam), a teraz kupuję na bieżąco bardziej, bo promocja zawsze się gdzieś znajdzie :tak:

Ja też :tak: Ostatnio była np. promocja pampersów w carrefurze - 98 sztuk za 50 zeta

yes, yes, yes ja rozstępów pociazowych za to nie mam :p

:-D:-D:-D Zazdrośnica :-p;-)

Idę na Shreka :blink:

Tylko że wtedy pracodawca może nie chciec od razu udzielić wypoczynkowego bo zaległy wedlug ustawy powinien być wykorzystany bezpośrednio po macierzyńskim. I jeżeli się zrobi przerwę, biorąc te 2 dni opieki to wielu pracodawców wykorzystuje ten fakt i nie udziela zaległego wypoczynkowego w terminie w jakim chce go wykorzystać matka tylko w innym.

Jest jedno ale - racodawca musi mieć naprawdę dobry powód aby nie udzielic pracownikowi urlopu - tym bardziej ze b edzie to juz prawie urlop zaległy.

Teraz jest promocja Pampersów w Kauflandzie- Gigant Paczka za 44,44 wychodzi na Pampkach 4 taniej niż Dada:tak:

A nie wybierasz się przypadkiem do Rzeszowa?? Bo nas Kaufland swa obecnością nie zaszczycił :) Chyba ze moich chłopaków wysle na zakupy :) Bo cena naprawdę fajna.
Ja ostatnio dopadłam w real 70 szt 3 za 35 zł

Dobry wieczór! :-)

U nas kupy całkiem odwrotnie niż u Was - na samym mleku co 2 dni, a jak zaczęłam wprowadzać warzywka, a zwłaszcza jabłuszko to codziennie, a czasem nawet 2 :tak:

Właśnie kończymy drugą paczkę pampersów 4. Kupiłam dzisiaj w biedrze dady 4, ale niestety dopiero później tu przeczytałam, że są większe od pampersów i faktycznie okazały się za duże :sorry2: Też raczej nie robię zapasów. Kupuję max 2 paczki na raz.

Ja chciałam tak zrobić, bo wyszło, że do pracy mam wrócić w czwartek (a wolałabym zacząć od pon) to mi babki odradziły - lepiej zostawić sobie te dwa dni w razie czego.

Lepiej zostawić pod warunkiem ze dasz radę wykorzystać w 2012 roku.

:-D:-D:-D Zazdrośnica :-p;-)

Idę na Shreka :blink:

A nooooo - akurat spadku wagi zazdroszczę :) i wcale się z tym nie kryję

Aham. To ten za 2012 rok przechodzi?

urlop wypoczynkowy przechodzi. Ale te 2 dni opieki nad dzieckiem nie.
Ja zrobilam tak ze po macierzyńskim wykorzystuję zaleły za zeszły rok, następnie te 2 dni opieki i potem urlop za 2012. I wracam w czwartek do pracy aby miec te 2 dni rozpędu....

Kupujecie dady - jakie one są? Porównywalne z huggis lub pampers?? Na razie 3 mnie interesują

aaa jeszcze Wam coś powiem! Taki wyjątek od reguły ;) Mamy nowych sąsiadów na piętrze, dziewczyna młoda w ciąży z chłopakiem, no i remont robią, i wyobraźcie sobie, że dziś przyszedł ojciec tego chłopaka, co im ten remont robi i pomaga, i pyta czy mamy dzieci i w jakich porach śpią w dzień, bo wtedy nie będzie wiercił :szok::szok::szok::szok: No i mu powiedziałam, i wiecie co - naprawdę się do tego stosują!!! szok pozytywny :-D:-D:-D
zaprosiłam na wieczór tę dziewczynę na pogaduchy :-D
Miłe i bardzo rzadko spotykane zachowanie.
hej
dokladnie 5 miesiecy temu o tej godzinie bawilam sie z mala i mowie do meza"boza jak ja bym chciala juz urodzic" mala mnie przytulila i mowi"nie matw ulodzis" i smiejac sie z tego poszlismy spac
o 23 obudzila mnie ze chce siku....oprozniaac jej nocnik odeszly mi wody...obudzilam meza i pomalutku zaczelismy sie zbierac. O 8.20 rafal byl na swiecie....a ja nie moge wyjsc z pidziwu ze to wlasnie weronika mnie obudzila....
Boze 5 miesiecy...kiedy to minelo....
:) Ja jak patrze na młodego tez nie mogę uwierzyć jak ten czas leci.
Teraz jest promocja Pampersów w Kauflandzie- Gigant Paczka za 44,44 wychodzi na Pampkach 4 taniej niż Dada:tak:

Mój dzieć został zdrajcom na całej linii:tak: Dziś jak miałam go na rękach to wyciągnął rączki do niani by ona go na ręce wzięła:-D- zrobił to pierwszy raz, nawet do mnie nigdy tak nie zrobił:-( Normalnie zdrajca:dry:

W poniedziałek do pracy i już się zastanawiam jak dam radę. Dziecia zostawić już wiem, że mogę ale jak ja to rozstanie zniosę to nie wiem... U nas biura są strasznie plotkarskie więc już wiem, że mogę się spodziewać masy miłych koleżanek, które przyjdą zobaczyć jak bardzo nie schudłam po ciąży by mieć o czym mówić:-) Poza tym dowiedziałam się, że osoba, która jest za mnie ma pracować jeszcze 3 tyg i nie wiem jak się pomieścimy, bo ja terytorialna jestem :blink: Co moje to nie rusz:-p Zresztą zobaczymy czy to nie taki podchód by mnie zwolnić. Niby nie ale kto wie co siedzi w głowie mojemu dyrektorowi... Ech, najgorsze, że ja stres to zajadam, więc pewnie parę kg na plus mi wskoczy...

Sorki, że tak o sobie ale mam potwornego stresa...
Początki pewnie będą ciężke no i musisz się z tym liczyć, ze Julek zaprzyjaźni się z nianią, niektóre mamy się cieszą jak dziecko jest bardzo za nianią inne są bardzo zazdrosne i czepiają się przez to o nianie.

Nam babcia tez wczoraj z kauflandu przyniosła paczkę pampersów:)
Mi się kończy urlop macierzyński dziś :D , ale ja bezrobotna i w poniedziałek mam się zjawić w urzędzie pracy ciekawe czy mi coś będą szukać.

no tak, macierzyński kończy mi się 9 grudnia, potem biorę 2 dni opieki i zaległy wypoczynkowy za 2011 i 2012 :yes:
Taaakie buty ;-) Nasza sekretarka widocznie o tym zapomniała.
A nooooo - akurat spadku wagi zazdroszczę :) i wcale się z tym nie kryję

Kupujecie dady - jakie one są? Porównywalne z huggis lub pampers?? Na razie 3 mnie interesują
Ja też zazdroszczam spadku wagi, bo ja mam cały czas dodatkowe ciążowe 3/4 kg, o nieciążowych nie wspominając. Ale mnie niestety zgubiły ciasteczka :sorry2: Na szczęście ostatnio trochę mi apetyt na nie minął...

Dada nie są niestety porównywalne z pampersami (choć 1 i 2 dawały radę :tak:). Są sztywniejsze i śmierdzą chemią (choć nie wszystkie paczki). Więc poluję zawsze na promocję pampersów, co nie jest niestety łatwe, bo w naszym kochanym zadupiu nie ma niestety różnorodności jeśli chodzi o markety: mamy inter marche, 3 (!) biedronki i 2 netto :dry:

Aylin jak mi znajdziesz dobrego dermatologa pediatre w Rzeszowie to się wybiorę:tak:

Aga ja widzę, ze niani jest głupio chwilami jak on robi takie właśnie akcje jak dziś, ale ja się cieszę. Przecież właśnie szukałam takiej osoby by Julek był zadowolony, a że się z nią zwiąże emocjonalnie jest nieuniknione- w końcu to ona będzie spedzała z nim większą część jego dnia. Pocieszam się tym, że matka to matka i ta więź jest zawsze najmocniejsza:tak: A w głębi ducha cieszę się, że nie teściowa będzie się zajmować młodym, bo przynajmniej będzie on po mojemu wychowywany bez jej mądrości:tak::tak:

Ja z Dady jestem zadowolona miałam 2 opakowania 3 i były ok bardzo porównywalne z pampersami, teraz mam 4 babdream i są gorsze od dady, także następne 4 kupię też dada. Słyszałam też że lidlowskie są ok może któraś miała?

reklama
Do góry