reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Tylko że wtedy pracodawca może nie chciec od razu udzielić wypoczynkowego bo zaległy wedlug ustawy powinien być wykorzystany bezpośrednio po macierzyńskim. I jeżeli się zrobi przerwę, biorąc te 2 dni opieki to wielu pracodawców wykorzystuje ten fakt i nie udziela zaległego wypoczynkowego w terminie w jakim chce go wykorzystać matka tylko w innym.
kurcze nie pomyślałam, że moja firma nie robi z tytułu powrotu do pracy mamy żadnych problemów... u nas nigdy nie odmawiają wykorzystania urlopu zaległego zaraz po powrocie

Ja chciałam tak zrobić, bo wyszło, że do pracy mam wrócić w czwartek (a wolałabym zacząć od pon) to mi babki odradziły - lepiej zostawić sobie te dwa dni w razie czego.

no ale ja wracam w styczniu 2013, więc jakbym nie wzięła tych dwóch dni opieki za 2012 to by przepadły

reklama
Pampresów też używamy 4, zwykle miałam podobne zapasy do waszych (i pampersy i chusteczki magazynowałam), a teraz kupuję na bieżąco bardziej, bo promocja zawsze się gdzieś znajdzie :tak:

Ja też :tak: Ostatnio była np. promocja pampersów w carrefurze - 98 sztuk za 50 zeta

yes, yes, yes ja rozstępów pociazowych za to nie mam :p

:-D:-D:-D Zazdrośnica :-p;-)

Idę na Shreka :blink:

Tylko że wtedy pracodawca może nie chciec od razu udzielić wypoczynkowego bo zaległy wedlug ustawy powinien być wykorzystany bezpośrednio po macierzyńskim. I jeżeli się zrobi przerwę, biorąc te 2 dni opieki to wielu pracodawców wykorzystuje ten fakt i nie udziela zaległego wypoczynkowego w terminie w jakim chce go wykorzystać matka tylko w innym.

Jest jedno ale - racodawca musi mieć naprawdę dobry powód aby nie udzielic pracownikowi urlopu - tym bardziej ze b edzie to juz prawie urlop zaległy.

Teraz jest promocja Pampersów w Kauflandzie- Gigant Paczka za 44,44 wychodzi na Pampkach 4 taniej niż Dada:tak:

A nie wybierasz się przypadkiem do Rzeszowa?? Bo nas Kaufland swa obecnością nie zaszczycił :) Chyba ze moich chłopaków wysle na zakupy :) Bo cena naprawdę fajna.
Ja ostatnio dopadłam w real 70 szt 3 za 35 zł

Dobry wieczór! :-)

U nas kupy całkiem odwrotnie niż u Was - na samym mleku co 2 dni, a jak zaczęłam wprowadzać warzywka, a zwłaszcza jabłuszko to codziennie, a czasem nawet 2 :tak:

Właśnie kończymy drugą paczkę pampersów 4. Kupiłam dzisiaj w biedrze dady 4, ale niestety dopiero później tu przeczytałam, że są większe od pampersów i faktycznie okazały się za duże :sorry2: Też raczej nie robię zapasów. Kupuję max 2 paczki na raz.

Ja chciałam tak zrobić, bo wyszło, że do pracy mam wrócić w czwartek (a wolałabym zacząć od pon) to mi babki odradziły - lepiej zostawić sobie te dwa dni w razie czego.

Lepiej zostawić pod warunkiem ze dasz radę wykorzystać w 2012 roku.

:-D:-D:-D Zazdrośnica :-p;-)

Idę na Shreka :blink:

A nooooo - akurat spadku wagi zazdroszczę :) i wcale się z tym nie kryję

Aham. To ten za 2012 rok przechodzi?

urlop wypoczynkowy przechodzi. Ale te 2 dni opieki nad dzieckiem nie.
Ja zrobilam tak ze po macierzyńskim wykorzystuję zaleły za zeszły rok, następnie te 2 dni opieki i potem urlop za 2012. I wracam w czwartek do pracy aby miec te 2 dni rozpędu....

Kupujecie dady - jakie one są? Porównywalne z huggis lub pampers?? Na razie 3 mnie interesują

aaa jeszcze Wam coś powiem! Taki wyjątek od reguły ;) Mamy nowych sąsiadów na piętrze, dziewczyna młoda w ciąży z chłopakiem, no i remont robią, i wyobraźcie sobie, że dziś przyszedł ojciec tego chłopaka, co im ten remont robi i pomaga, i pyta czy mamy dzieci i w jakich porach śpią w dzień, bo wtedy nie będzie wiercił :szok::szok::szok::szok: No i mu powiedziałam, i wiecie co - naprawdę się do tego stosują!!! szok pozytywny :-D:-D:-D
zaprosiłam na wieczór tę dziewczynę na pogaduchy :-D
Miłe i bardzo rzadko spotykane zachowanie.
hej
dokladnie 5 miesiecy temu o tej godzinie bawilam sie z mala i mowie do meza"boza jak ja bym chciala juz urodzic" mala mnie przytulila i mowi"nie matw ulodzis" i smiejac sie z tego poszlismy spac
o 23 obudzila mnie ze chce siku....oprozniaac jej nocnik odeszly mi wody...obudzilam meza i pomalutku zaczelismy sie zbierac. O 8.20 rafal byl na swiecie....a ja nie moge wyjsc z pidziwu ze to wlasnie weronika mnie obudzila....
Boze 5 miesiecy...kiedy to minelo....
:) Ja jak patrze na młodego tez nie mogę uwierzyć jak ten czas leci.
Teraz jest promocja Pampersów w Kauflandzie- Gigant Paczka za 44,44 wychodzi na Pampkach 4 taniej niż Dada:tak:

Mój dzieć został zdrajcom na całej linii:tak: Dziś jak miałam go na rękach to wyciągnął rączki do niani by ona go na ręce wzięła:-D- zrobił to pierwszy raz, nawet do mnie nigdy tak nie zrobił:-( Normalnie zdrajca:dry:

W poniedziałek do pracy i już się zastanawiam jak dam radę. Dziecia zostawić już wiem, że mogę ale jak ja to rozstanie zniosę to nie wiem... U nas biura są strasznie plotkarskie więc już wiem, że mogę się spodziewać masy miłych koleżanek, które przyjdą zobaczyć jak bardzo nie schudłam po ciąży by mieć o czym mówić:-) Poza tym dowiedziałam się, że osoba, która jest za mnie ma pracować jeszcze 3 tyg i nie wiem jak się pomieścimy, bo ja terytorialna jestem :blink: Co moje to nie rusz:-p Zresztą zobaczymy czy to nie taki podchód by mnie zwolnić. Niby nie ale kto wie co siedzi w głowie mojemu dyrektorowi... Ech, najgorsze, że ja stres to zajadam, więc pewnie parę kg na plus mi wskoczy...

Sorki, że tak o sobie ale mam potwornego stresa...
Początki pewnie będą ciężke no i musisz się z tym liczyć, ze Julek zaprzyjaźni się z nianią, niektóre mamy się cieszą jak dziecko jest bardzo za nianią inne są bardzo zazdrosne i czepiają się przez to o nianie.

Nam babcia tez wczoraj z kauflandu przyniosła paczkę pampersów:)
Mi się kończy urlop macierzyński dziś :D , ale ja bezrobotna i w poniedziałek mam się zjawić w urzędzie pracy ciekawe czy mi coś będą szukać.

no tak, macierzyński kończy mi się 9 grudnia, potem biorę 2 dni opieki i zaległy wypoczynkowy za 2011 i 2012 :yes:
Taaakie buty ;-) Nasza sekretarka widocznie o tym zapomniała.
A nooooo - akurat spadku wagi zazdroszczę :) i wcale się z tym nie kryję

Kupujecie dady - jakie one są? Porównywalne z huggis lub pampers?? Na razie 3 mnie interesują
Ja też zazdroszczam spadku wagi, bo ja mam cały czas dodatkowe ciążowe 3/4 kg, o nieciążowych nie wspominając. Ale mnie niestety zgubiły ciasteczka :sorry2: Na szczęście ostatnio trochę mi apetyt na nie minął...

Dada nie są niestety porównywalne z pampersami (choć 1 i 2 dawały radę :tak:). Są sztywniejsze i śmierdzą chemią (choć nie wszystkie paczki). Więc poluję zawsze na promocję pampersów, co nie jest niestety łatwe, bo w naszym kochanym zadupiu nie ma niestety różnorodności jeśli chodzi o markety: mamy inter marche, 3 (!) biedronki i 2 netto :dry:

Aylin jak mi znajdziesz dobrego dermatologa pediatre w Rzeszowie to się wybiorę:tak:

Aga ja widzę, ze niani jest głupio chwilami jak on robi takie właśnie akcje jak dziś, ale ja się cieszę. Przecież właśnie szukałam takiej osoby by Julek był zadowolony, a że się z nią zwiąże emocjonalnie jest nieuniknione- w końcu to ona będzie spedzała z nim większą część jego dnia. Pocieszam się tym, że matka to matka i ta więź jest zawsze najmocniejsza:tak: A w głębi ducha cieszę się, że nie teściowa będzie się zajmować młodym, bo przynajmniej będzie on po mojemu wychowywany bez jej mądrości:tak::tak:

Ja z Dady jestem zadowolona miałam 2 opakowania 3 i były ok bardzo porównywalne z pampersami, teraz mam 4 babdream i są gorsze od dady, także następne 4 kupię też dada. Słyszałam też że lidlowskie są ok może któraś miała?

reklama
Do góry