reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rysica fajny sąsiad :) ze świecą takich szukać...

Nawet mnie nie wkurwiaj.... :)

:-D:-D:-D

Muńka Sergiusz też jest na tym etapie jeśli chodzi o jedzenie :) lubi się pouśmiechać i sprawdzić co tam się dzieje dookoła

Waris :szok::szok:a ja myślałam, że przegięłam jak zrobiłam zapas 8 pak pampersów + 1 Huggiesów w rozm 3, co dało łącznie niecałe 550szt.

Sergiuszek ma jakieś problemy z drzemką przed kąpielą, dzisiaj powinien pójść spać o 16, ale nic się na to nie zapowiadało, za to cyca nie odmówił i poszedł spać przed chwilą dopiero

reklama
Zaza przyjdzie zima, gdzie będę ganiała za pieluchami a w styczniu planuje wrócić do pracy, mama mi tak podpowiedziała i stąd ten zapas.

Ja karmiąc UU i chodząc na bieżnie tzw. activ walk schudłam prawie 6 kg w niecałe 2 msce i teraz ważę tyle co przed ciążą no ale walczę jeszcze niestety z fałdkami na brzuchu :confused2:

Mlodak moja też czasem krzyżuje nóżki a jak ją przebieram i ma gołe stopki to idealnie łączy je tak stopka w stopkę

Addiena mnie też było szkoda podać kaszkę. Wyobraź sobie że kilka razy podałam i jadła a teraz nie chce butli jakos odmieniło jej się i tylko cyca pożera.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moja mała wyssie mnie w całości! Ważyłam się dziś i mam 5kg mniej niż przed ciążą, a jem za trzech! :sorry2:

Szczęściara :cool2:

Rysica pogratulować sąsiadów, faktycznie takich ze świecą szukać

Aylin podawałam mm jakiś tydzień, spał od 19 do 24, a potem się budził jeszcze dwa razy na karmienie, ale nie co 1,5h.
A jak się budził np. o 21,22 to mu dawałam trochę wody. Teraz też tak robię i działa.

Waris czekam cierpliwie na przepis :)

Ostatnia edycja:
Hejka
Muńka my zaczęliśmy zakładać 4 "Pampers" jakieś 2 tyg. temu ale w Biedronce była promocja i też kupiłam 4 "Dada" i okazały się większe niż 4"Pampersy" i kupiłam jeszcze 2 opakowania 3"dada" i są ok. Tak w ogóle to pierwszy raz kupiłam pieluchy Dada najpierw jedno opakowanie sprawdzić czy nie uczulają a na drugi dzień poszłam po więcej i takim sposobem w sumie mam ok.700szt. pieluch i Pampersów i Dada, któraś ma więcej ??????? Otwierali u nas nową Biedronkę i była promocja po 23zł za opakowanie.
a ja myslałam ze zapasy zrobiłam...

Moja na szczescie nie placze, ale sie wierci, a ze spimy razem, to mam jej nogi na glowie i tak dlugo kopie, az sie obudze i dam UU. Zasypia okolo 20 , potem karmienie o 23 , a pozniej juz co 2 h :(, dopiero okolo 5 zasypia i spi dluzej okolo 3 do 3, 5 . Wstaje o 9 wiec moge sie troche odespac. I tez odrywa glowe, chyba,ze jest bardzo glodna, to tak ssie zapamiętale ze mam wrazenie,ze calego cycka wciagnie do buzi hahah.
ja wciaz sobie mowie, ze o 23, 24 dam Mm z kleikiem w ramach eksperymentu, ale potem mi zal i tak daje cyca.

co do wagi to ja karmiac uu tyje zamiast chudnac, nie wiem dlaczego nie naleze do tych szczesciar, ktore wrecz nadmiernie leca z wagi :(

Normalnie jakbym siebie czytała. Tez spie z niunia i mam takie same problemy. Juz nawet maż mówi - daj butle bedizesz spała a ja nakarmie. Ale to siedzi w glowie i juz

I też nie chudne....

Rysica fajny sąsiad :) ze świecą takich szukać...

Waris :szok::szok:a ja myślałam, że przegięłam jak zrobiłam zapas 8 pak pampersów + 1 Huggiesów w rozm 3, co dało łącznie niecałe 550szt.
Podaj łapkę ja mam:
pampersy premium care 80 szt + 2 x 60
pampers baby active 96 + 3 x 70
i w worku na pieluchy około 50 sztuk
Więc tez cos koło 550....

No co... promocja była....

Aylin Waris ja to juz ten zapasik prawie cały wykorzystałam;-) teraz mam zamiar zrobić w rozm 4 ale nie wiem na które pieluchy się zdecydować, Huggisy mi nie przypasowały, premium care i active baby nie wiele się różnią między sobą, a szału moim zdaniem za tą cenę nie robią, muszę jeszcze Dady zobaczyć w tym rozm...

zapomniałam ostatnio napisać, bo kiedyś była dyskusja na ten temat:
po urlopie macierzyńskim można wziąć od razu dwa dni opieki za 2012 i dopiero potem wypoczynkowy - może się jeszcze komuś przyda :)

Aylin Waris ja to juz ten zapasik prawie cały wykorzystałam;-) teraz mam zamiar zrobić w rozm 4 ale nie wiem na które pieluchy się zdecydować, Huggisy mi nie przypasowały, premium care i active baby nie wiele się różnią między sobą, a szału moim zdaniem za tą cenę nie robią, muszę jeszcze Dady zobaczyć w tym rozm...

po urlopie macierzyńskim można wziąć od razu dwa dni opieki za 2012 i dopiero potem wypoczynkowy - może się jeszcze komuś przyda :)

Tylko że wtedy pracodawca może nie chciec od razu udzielić wypoczynkowego bo zaległy wedlug ustawy powinien być wykorzystany bezpośrednio po macierzyńskim. I jeżeli się zrobi przerwę, biorąc te 2 dni opieki to wielu pracodawców wykorzystuje ten fakt i nie udziela zaległego wypoczynkowego w terminie w jakim chce go wykorzystać matka tylko w innym.

Aylin sorry :-p, ale mogę bardziej.. W ciąży przytyłam 25kg, więc w sumie poleciało mi już 30kg, ale za to znalazłam wczoraj nowe rozstępy, na szczęście w takim miejscu, że tylko ja (no i mąż :-p) je widzę :sorry2:

Pampresów też używamy 4, zwykle miałam podobne zapasy do waszych (i pampersy i chusteczki magazynowałam), a teraz kupuję na bieżąco bardziej, bo promocja zawsze się gdzieś znajdzie :tak:

Moje dziecię już spało, a teraz słyszę, że coś drapie idę, patrzę a ona na brzuchu łapie misia z ochraniacza i się uśmiecha do mnie w najlepsze zamiast spać :sorry2:

Aylin sorry :-p, ale mogę bardziej.. W ciąży przytyłam 25kg, więc w sumie poleciało mi już 30kg, ale za to znalazłam wczoraj nowe rozstępy, na szczęście w takim miejscu, że tylko ja (no i mąż :-p) je widzę :sorry2:

Pampresów też używamy 4, zwykle miałam podobne zapasy do waszych (i pampersy i chusteczki magazynowałam), a teraz kupuję na bieżąco bardziej, bo promocja zawsze się gdzieś znajdzie :tak:

Moje dziecię już spało, a teraz słyszę, że coś drapie idę, patrzę a ona na brzuchu łapie misia z ochraniacza i się uśmiecha do mnie w najlepsze zamiast spać :sorry2:

yes, yes, yes ja rozstępów pociazowych za to nie mam :p

Teraz jest promocja Pampersów w Kauflandzie- Gigant Paczka za 44,44 wychodzi na Pampkach 4 taniej niż Dada:tak:

Mój dzieć został zdrajcom na całej linii:tak: Dziś jak miałam go na rękach to wyciągnął rączki do niani by ona go na ręce wzięła:-D- zrobił to pierwszy raz, nawet do mnie nigdy tak nie zrobił:-( Normalnie zdrajca:dry:

W poniedziałek do pracy i już się zastanawiam jak dam radę. Dziecia zostawić już wiem, że mogę ale jak ja to rozstanie zniosę to nie wiem... U nas biura są strasznie plotkarskie więc już wiem, że mogę się spodziewać masy miłych koleżanek, które przyjdą zobaczyć jak bardzo nie schudłam po ciąży by mieć o czym mówić:-) Poza tym dowiedziałam się, że osoba, która jest za mnie ma pracować jeszcze 3 tyg i nie wiem jak się pomieścimy, bo ja terytorialna jestem :blink: Co moje to nie rusz:-p Zresztą zobaczymy czy to nie taki podchód by mnie zwolnić. Niby nie ale kto wie co siedzi w głowie mojemu dyrektorowi... Ech, najgorsze, że ja stres to zajadam, więc pewnie parę kg na plus mi wskoczy...

Sorki, że tak o sobie ale mam potwornego stresa...

reklama
Dobry wieczór! :-)

U nas kupy całkiem odwrotnie niż u Was - na samym mleku co 2 dni, a jak zaczęłam wprowadzać warzywka, a zwłaszcza jabłuszko to codziennie, a czasem nawet 2 :tak:

Właśnie kończymy drugą paczkę pampersów 4. Kupiłam dzisiaj w biedrze dady 4, ale niestety dopiero później tu przeczytałam, że są większe od pampersów i faktycznie okazały się za duże :sorry2: Też raczej nie robię zapasów. Kupuję max 2 paczki na raz.
Ja chciałam tak zrobić, bo wyszło, że do pracy mam wrócić w czwartek (a wolałabym zacząć od pon) to mi babki odradziły - lepiej zostawić sobie te dwa dni w razie czego.

Do góry