Witam się i ja..
Mlodak i Viola - Moja też się szarpie ostatnio przy jedzeniu i.. jak jej daję butlę (co prawda raz dziennie + herbatka) to wkładam smoczek wcześniej do woreczka i lodówki, żeby się wychłodził. Zimnego łapie od razu i nie ma problemu, a tak to gryzła i szarpała się i wierciła...
Tak samo robię jak np widzę, że się złości okropnie i wkłada całe rączki do buzi. Robię jej 20ml herbatki, albo samą wodę do butli, zimny smoczek i ona go sobie gryzie i jest zadowolona, bo pozwalam jej samej trzymać butlę i ona ją sobie ogląda obraca, do buzi wkłada co chwilę, coś łyknie, coś pogryzie i w ogóle jest w siódmym niebie
. Niestety z gryzakiem sobie nie radzi jeszcze, więc taki znalazłam na nią sposób..
Dziś jak zawsze w środy wstała o 4tej i hulała.. Czy wasze dzieci też co tydzień świętują swoje urodzenie? Bo moja urodziła się w środę o 4:20 i co tydzień o tej porze mamy pobudkę i się śmieje i cieszy i w ogóle..
Muńka - Co do rzeczy charakterystycznych to.. też podczas karmienia łapie mnie za rączkę, albo głaska mnie po piersi.. a podczas karmienia butlą trzyma mi paluch, a paluch z drugiej ręki często wkłada do buzi obok smoczka
. Podczas noszenia głaczcze mnie po karku, a drugą rączką trzyma mnie za rączkę, także jak ją noszę to muszę operować tylko jedną ręką już inacze jest krzyk (co innego jak ją noszą inni, wtedy mogą to robić jak chcą, tylko mamę tak terroryzuje..).
Iwon moja też tak hula na przewijaku. Teraz przewijam ją w trakcie zabawy jak jest zajęta czymś innym, wtedy jest trochę lepiej..
A, co do smoczka to próbuj. Lenka na początku też nie bardzo go chciała, niby ssała, a pluła, ale 2dni walki i się udało..
Niespodzianka moją kąpiemy między 18:30, a 19 (zależy jaki ma humor), potem jedzonko i spać. Chociaż ostatnio trochę się zepsuła i nie chce zasypiać od razu i buszuje do 21...
Idę robić się na 'bóstwo' póki córka mi na to pozwala...
edek:
Klusia ja wczoraj pisałam:
Wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego
Na podstawie art. 182[SUP]1[/SUP] K.p. wnoszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego na córkę Lenę urodzoną dnia 20.06.2012 r., w wymiarze 4 tygodni , w okresie od dnia 07.11.2012.r. do dnia 04.12.2012 r., tj. bezpośrednio po wykorzystaniu urlopu macierzyńskiego.
Jednocześnie oświadczam, że z dodatkowego urlopu macierzyńskiego nie będzie korzystał drugi rodzic dziecka, tj. ......