reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zaza jeśli to ma być, jak rozumiem, prezent od teściowej dla małego, to nie możecie się tak umówić, że ona da kasę, a Wy wybieracie? Albo przynajmniej jedziecie z nią, ona płaci, a Wy wybieracie? :sorry2: My tak zrobiliśmy z łóżeczkiem dla małego..

reklama
Zaza jeśli to ma być, jak rozumiem, prezent od teściowej dla małego, to nie możecie się tak umówić, że ona da kasę, a Wy wybieracie? Albo przynajmniej jedziecie z nią, ona płaci, a Wy wybieracie? :sorry2: My tak zrobiliśmy z łóżeczkiem dla małego..

nie wiem, ona kupuje to razem z bratem mojego m na spółkę, nie mam pojęcia co oni wymyślą, pewnie jak zwykle da ciała mój mąż, bo o tym że oni planują taki prezent dla małego dowiedziałam się przypadkiem :/

Jak napisać podanie o przedłużenie macierzyńskiego, po prostu, czy dodać "zgodnie z art..."
Mi kończy się 21ego, więc ostatnie dni mi zostały i nie mam czasu zajrzeć do neta

Mi mąż pisał, na druku z pracy (znaczy tylko się za mnie podpisał) od razu z macierzyńskim wypisywał.
witamy :-)

dziewczynki mam dwa pytanka - 1. jakie znacie sposoby na ssanie kciuka! i 2. jakie wasze maluszki robią kupki po marchewce (karmiące UU)

!. nie wiem... męża nie mogę oduczyć, a z Szymkiem nie miałam takiego problemu, z Moniką też nie - ssie smoka albo całe piąstki.

Witam się i ja..

Czy wasze dzieci też co tydzień świętują swoje urodzenie? Bo moja urodziła się w środę o 4:20 i co tydzień o tej porze mamy pobudkę i się śmieje i cieszy i w ogóle.. :)
yyyy zdecydowanie nie! Monika urodziła się o 22:40 i już od dawna przesypia całe noce i się nie budzi ;P

kasienka - nie ma znaczenia czy na rekach czy w lezaczku, drze sie bez roznicy gdzie lezy. Podczas podawania kaszki/zupki łyzeczka to jest tylko w lezaczku bo na rekach nie ogarniam tego, a butle na rekach dostaje.

My krzesełko dostalismy w prezencie na chrzest od chrzestnego, dokładnie takie:

Zobacz załącznik 506119

To 3 w 1. Krzesełko do karmienia, potem robi się z tego stoliczek i krzesełko. Podobno te drewniane są bardziej wytrzymałe niż plastik, no i jakoś tak naturalniej wygląda, bez tych oczojebnych kolorów

edek - wczoraj byłam u ginki na kontroli po usunięciu nadżerki. Wszystko cacy się zagoiło, jedynie lekkie zaczerwienienie jest w jednym miejscu i po kolejnym okresie mam się jeszcze zglosić na chwilę czy zniknęło. Ale powiedziała, że skoro bezobjawowo przeszłam czas po zabiegu (okres normalny, nic nie bolało, nic nie ciekło, itp) to znaczy że to też samo zniknie, ale lepiej mieć pod kontrolą.
Spytałam czy mogę już na basen iść - mogę, czy mogę już z mężęm - też mogę (jupiiiii!!!!). Mam nadzieję, że dzisiaj Szymek zrozumie wyposzczonych rodziców i będzie pięknie spał wieczorkiem.....

My mamy takie:
DSCF0032.JPG
po Szymku - jest super, bo ma oparcie regulowane i w sumie to jest taki sam kąt jak w leżaczku, czyli baaardzo leżący, no i na upartego już bym mogła Monikę w nim karmić, ale jeszcze za mało jej daję potraw łyżeczką, a po drugie chcę jak najdalej odwlec przyniesienie fotelika do karmienia z piwnicy, bo chcę najpierw zamienić fotele na krzesła, żeby więcej miejsca było i żeby się miejsce znalazło na ten fotelik ;P

no i gratuluję wyleczenia z nadżerki i trzymam kciuki, by młody grzecznie spał wieczorem :D

A ja się cieszę, bo Monika zjadła CAŁĄ kaszkę (180 ml) w 5 minut, i to łyżeczką!!! :D A czemu jej tak smakowała? Bo kupiłam jej kaszkę ... waniliową! :) Normalnie buzię otwierała i aż zasysała tę kaszkę tak jej smakowała! :D

Hej kobitki.

Dołączam sie do pytania MsMickey. " Co się dzieje z naszymi dziećmi???"
Ja chyba k...wicy dostanę. Marcel szaleje w domu bo pada. Gracjan marudzi cały dzień. Jak mnie widzi i dostanie smoka to jeszcze jest w miarę OK, ale jak tylko straci mnie z pola widzenia to wrzask. Dziąsła opuchniete, aż białe. W miejscu gdzie będzie prawy ząbek ma taką jakby rankę, chyba sobie przetarł gryzakiem albo rączką. Kupy dzisiaj były trzy-wodniste. Chce do cycka, poje trochę i przysypia. Po 20 min. chce znowu.
Czy to skok skumulował się z ząbkowaniem????

Iwon, my tak właśnie robilismy. Jak ktoś chciał coś kupić to tak się umawialismy, że dostaniemy kasę albo pojedziemy razem i wybierzemy. Teraz jak się Gracjan urodził to wszystko mieliśmy, więc powiedziałam rodzince żeby przynosili pampersy albo kasę. W ten sposób Marcelowi nie było przykro jak ktos dał Gracjanowi pampersy a jemu nic. A kasę wrzucałam do skarbonki i tym sposobem miałam na szczepienia.

Hejka
u nas też zachowanie naganne, tak jak piszecie nie chce cyca, wygina się, ślini, macha rączkami i beczy na cały blok :dry:

moja mała jak je "kręci loczka" bawi się włoskami albo rączkami obraca jakby się modliła

hej,
bylam dzis na silowni, obiadek u mamy i teraz czekam na zamowienie sklepowe. Nie chciało mi sie wody nosić :) niech pan z dostawy sie martwi jak wziąść 2 zgrzewki wody, 2 zgrzewki mleka i kilka innych pierdół.
Młoda jak padła o 16 tak spi do tej pory. Czekam kulturalnie az sie łaskawia obudzi i pobawi ze mną :) a na serio to pewnie zje mi cycka taka głodna bedzie.

Młodak - skąd bierzasz słoiczki po 150g?? Do dyni. Ja mam 2 piekne dynie na balkonie, część pójdzie na dzem, część zamrożę, i chciałam dla młodej porobic ale w sklepach tylko duze słoiki. I bedzie ci sie to trzymać? Ja w tamtym roku zrobiłam muz z dynie pieczonej w piekarniku. Zapasteryzowałam i się popsuła pomimo trzymania w lodówce.

PS pan z zakupami dotarl :) mam co jeść i pic

dziewczyny czy Wasze dzieci sie wsciekaja w kombinezonach ?? mam taki jeden bez nog na teraz i mlody chce wyjsc z siebie jak mu go zakladam doslownie

a poza tym chyba ja wyjde z siebie przy nim w czasie tego skoku ... oszaleje...

jedyne co ladnie dzisiaj to zjadl jabluszko z dynia to pochlonal i chcial jeszcze no i kaszke bananowa wcinal ze az wychodzil z lezaczka

Zaza nie dalabym kupic komus na szczescie nie mam problemow bo raczej wszyscy wola dac pieniazki :)

Rysica wlasnie podobny chce z all, tylko ze to licytacja wiec trzeba czekac ... tpo chyba Arti Cosmo ??

hej,
bylam dzis na silowni, obiadek u mamy i teraz czekam na zamowienie sklepowe. Nie chciało mi sie wody nosić :) niech pan z dostawy sie martwi jak wziąść 2 zgrzewki wody, 2 zgrzewki mleka i kilka innych pierdół.
Młoda jak padła o 16 tak spi do tej pory. Czekam kulturalnie az sie łaskawia obudzi i pobawi ze mną :) a na serio to pewnie zje mi cycka taka głodna bedzie.

Młodak - skąd bierzasz słoiczki po 150g?? Do dyni. Ja mam 2 piekne dynie na balkonie, część pójdzie na dzem, część zamrożę, i chciałam dla młodej porobic ale w sklepach tylko duze słoiki. I bedzie ci sie to trzymać? Ja w tamtym roku zrobiłam muz z dynie pieczonej w piekarniku. Zapasteryzowałam i się popsuła pomimo trzymania w lodówce.

PS pan z zakupami dotarl :) mam co jeść i pic

Ja robie tak. Gotuje dynie z ziemniaczkami a potem porcjuje jeszcze gorące w słoiczki po koncentracie pomidorowym. Pasteryzuje ok. 20 minut, zostawiam w tej wodzie az ostygnie i do lodówki. Taka porcja wystarcza mi obecnie na 6 dni, a 7 robie kolejna. Teraz podawałam marchewke i dobrze zareagował wiec bede gotowac z marchewka i ziemniakami wiec jeszcze wiecej wyjdzie wiec na tydzien powinno styknac akurat. A potem codziennie bede zmieniała warzywa dodatkowe np. pietruszka, buraczeek. Ale to później. Teraz na zmiane z marchewka lub bez bedzie.

dziewczyny czy Wasze dzieci sie wsciekaja w kombinezonach ?? mam taki jeden bez nog na teraz i mlody chce wyjsc z siebie jak mu go zakladam doslownie

a poza tym chyba ja wyjde z siebie przy nim w czasie tego skoku ... oszaleje...

jedyne co ladnie dzisiaj to zjadl jabluszko z dynia to pochlonal i chcial jeszcze no i kaszke bananowa wcinal ze az wychodzil z lezaczka

Zaza nie dalabym kupic komus na szczescie nie mam problemow bo raczej wszyscy wola dac pieniazki :)

Rysica wlasnie podobny chce z all, tylko ze to licytacja wiec trzeba czekac ... tpo chyba Arti Cosmo ??

A wiesz, że chyba tak, Arti Cosmo :) Coś kojarzę tę nazwę więc to chyba to ;) jest nie do zdarcia ;)

A co do kombinezonu - Monice nie przeszkadza :)

reklama
Hejo wieczorową porą:-)

Dziś postanowiłam sobie, że póki nie zrobię tego co muszę w domu, to nie zaglądam do netu. Udało mi się zrobić w ciągu dnia tyle, ile przez kilka dni, kiedy necik włączony:-D
Byłyśmy dziś na spacerku i zrobiłam wielkie zakupy - ledwo doniosłam wsio do domu - nagroda dla tego, który wymyślił skrętne koła w wózkach. Uwielbiam tą brykę, bo prowadzenie jedną ręką to pikuś:-)

Dzięki za odpowiedzi w sprawie charakterystycznych zachowań maluszków:-) Fajne te zachowania:-D

Dziewczyny lubiące kabarety - to trzeba obejrzeć :-D
Kabaret LIMO - Janko Muzykant - Making Of - YouTube

uwielbiam, zaraz obejrzę:-)

Dziewczyny Antek do 3 i pół miesiąca przesypiał całą noc. Od jakiś 2-3 tygodni budzi się koło 3 w nocy. Jak się w nocy obudził dawałam mu mleko i spał dalej, ale od 2 nocy wypijał może po 90ml i dalej spał i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt,że rano już nie chciał jeść dopiero po 10 kaszkę na gęsto. Dziś przespał nockę do 6 ale do tej pory wypił może 60ml mleka i to z przerwami po troszku. Czyli w nocy nie jadł i rano też nie, teraz zasnął. Dodam że w ogóle ostatnio jak je z butelki to się wygina wyciąga smoczek,denerwuje się itp,strasznie się męczę karmiąc go.
Czy powinnam iść z nim do lekarza?

Ja myślę, że to raczej ząbki, bo czytając nasze posty każdy maluch zaczyna "szaleć":-)

mlodak może to faktycznie ząbki bo Antek jeszcze do tego trze buźkę ,nosek,oczka,a to objaw zębów. Tylko,że właśnie jemu te pierwsze 2 ząbki tak szybko wyszły i bez bólu to człowiek by chciał,żeby wszystkie tak wyszły a tak się nie da.
Antek nie płacze tylko się denerwuje,ale on ogólnie mało płacze w zasadzie tylko wtedy jak brzuszek boli, a tak to woła na różne sposoby no i te nerwy.

No właśnie Gabi też ostatnio bardzo trze nosek i buźkę i myślałam, że to może jakaś alergia czy po prostu glutki ją denerwują, ale może to zapowiedź ząbków...

Czy Wasze bąble też Was tak kopią na przewijaku podczas ubierania, zmiany pieluchy itp.? :oo2: Kurde już sama nie wiem, jakie uniki stosować, bo mu te szkiry latają w tę i nazad.

Wczoraj byłam w tesco na dziale dziecięcym i strasznie mnie kusiło, żeby kupić już jakiś słoiczek z marchewką czy zupką ;) Ale powstrzymało mnie moje starsze dziecko, które nie mogło już znieść oczekiwania na pożarcie kupionego mu Liona i zaciągnęło mnie do kasy ;)

Moja też szaleje na przewijaku:-)
Mnie też już kusiły słoiczki i kupiłam dziś marchewkę. Póki co czeka w szafie. Gabi 14-tego kończy 4 miesiące, więc może w ramach urodzin dostanie;-)

Do góry