reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
PaulinaMaria kto wie może jutro zostanę po tym ktg już na oddziale
W temacie ciepła nie pomogę u nas niestety dziś tylko 10 stopni więc ciepła paczuszka też by się przydała ale przesyłam ciepłe myśli :tak:
U Mnie najgorsze to że ogrzewanie jest w domu a niemożna użyć bo matka mojego twierdzi że trzeba się cieplej ubierać ciekawe jak dziecko kąpać w takich temp. nosz...ma nierówno baba pod sufitem a sama chodzi i prycha kaszel katar... mam nadzieje że już niedługo się uda wynieść od niej z domu!!! Po co jej ogrzewanie którego nie używa wcale tylko klimatyzacje w lato!! Ja to się boję głowę myć żeby się nie rozchorować.

A mnie sie snilo, ze Natalia urodzila sie wyjatkowo brzydka- wygladala jak moja chrzestna:). Jeju ka juz chce miec to cc za soba, bo jestem klebkiem nerwow....
Wiesz AVO co bym CI zaproponowała wypić dobrego drinka i wyluzować ...ale w naszym stanie to kiepsko z %%%% myśli się kłębią bo coraz bliżej Ja dzisiaj odczuwam pierwszy raz niepokój przed porodem chodzę nieżywa wystrachana i najchętniej to bym przespała cały dzień...A młody tak się wygina że jak siadam to głowę czuje jego dość mocno na dole...tylko akcji brak....i jeszcze mam sławnego tadzia nic tylko skakać z radości:wściekła/y:

A mnie sie snilo, ze Natalia urodzila sie wyjatkowo brzydka- wygladala jak moja chrzestna:). A jej wyglad to teraz ostatnia rzecz, o ktorej mysle........ Jeju ka juz chce miec to cc za soba, bo jestem klebkiem nerwow....

AVO, Wy przecież taka piękna para, że na brzydotę raczej bym nie liczyła ;) A za Twoją udaną cesarkę będę mocno trzymać kciuki - ani się obejrzysz, a będziesz tulić Natalkę i zachwycać się, jaka jest wspaniała.
Ponadto na Wołoskiej podobno opieka nad mamami po cesarkach jest bardzo przyzwoita, więc będzie wszystko dobrze :*

Ja się właśnie cieszę z mojego małego sukcesu - udało mi się ściągnąć 40 ml mleka - to dwa pełne posiłki dla Tomeczka!
Dziewczyny po terminie, bardzo Wam współczuję, to musi być okropne tak codziennie funkcjonować niczym bomba zegarowa bez możliwości podglądu zegara. Ale jedno jest pewne: kiedyś w końcu wyjdą te Wasze pociechy :)

dobry!

brzuch mnie boli już cały czas:dry: jak sobie pomyślę, że jeszcze 2 tyg tak będzie boleć, to mnie skręca:dry:

verita buziak trzymam za was kciuki

powodzenia wizytującym dzisiaj i tym które się wybierają na ktg &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja się właśnie cieszę z mojego małego sukcesu - udało mi się ściągnąć 40 ml mleka - to dwa pełne posiłki dla Tomeczka!
Dziewczyny po terminie, bardzo Wam współczuję, to musi być okropne tak codziennie funkcjonować niczym bomba zegarowa bez możliwości podglądu zegara. Ale jedno jest pewne: kiedyś w końcu wyjdą te Wasze pociechy :)
super!!! na pewno będzie coraz lepiej :tak:

Magnii, to i ja sie ciesze z Twojego sukcesu:) musisz bardzo duzo pic, albo jesc duzo arbuza i wyciskac z cycochow ile sie da:) a laktacja sie napewno rozkreci:) a Ty jak sie czujesz po cc? Jak Twoje cisnienie?

PaulinaMaria nie no chyba dla dziecka nie będzie taka twarda i włączy w końcu to ogrzewanie. U nas mój tata pewnie by już palił w piecu ale u siostry w pokoju jest remont, kaloryfer zdjęty i zawory zakręcone, u nas jest przegięcie w druga stronę, dla taty jest zawsze za zimno ;-)

AVO
na pewno urodzi się wam śliczna dziewczynka :tak: przypomniałaś mi, że jak moja przyjaciółka urodziła swoją córeczkę to mi się rozpłakała z ogromnym do telefonu z ogromnym żalem w głosie bo mała taka podobna do taty się okazała :-D

magnii gratuluje 40 ml :tak: a twój mąż z Tomeczkiem to naprawdę piękny i wzruszający widok, łezka mi się w oku zakręciła jak zobaczyłam to zdjęcie

Hej
witamy z domku:)
dziekuje za wszystkie kciuki i gratulacje:)
Maly jesy kochany i daje zyc:)jak sie ogarniemy to bede czesciej::) poki co brzuch jeszcze boli, w domu meksyk
strasznie ciekawa jestem co u Was, jak czasu wystarczy to poczytam poznije:)

Hej myslalam ze przez noc któraś się rozpakuje a tu cisza:-) ja mam znowu nocke z głowy bo Milan dosłowanie spał na cycu - co chwile chciał jeść więc nie opłacało mi się go odkładać do łóżeczka i tak sobie ssał całą noc , wcale smoczkiem nie dał sie oszukać:p i do tego znowu mial problem ze zrobieniem kupki , kurcze nie wiem dlaczego nie jem nic co mogło by powodować te zaparcia u niego.. :dry:
a dzisiaj kończy już 2 tygodnie - kiedy to zleciało to nie mam pojęcia !!

Dzień dobry,

Sunshine, no właśnie, jakoś głównie chłopcy się spieszą tu u nas :D

December - to mojemu to kompletnie nie przeszkadza, że ja w ciąży jestem ;P jakoś tak uważa, że skoro on na nic twardego tam nie trafia to dziecko jeszcze jest daleko i wysoko ;P

Nie wszyscy chłopcy się spieszą!!! :wściekła/y: Mój siedzi w brzuchu i ani myśleć wychodzić!!!

Mój Małżonek też oporów przed seksem nie ma - powstrzymują go tylko moja bóle podbrzusza, ale jak tylko widzi, że się dobrze czuję to natychmiast korzysta z okazji! Bestia wie jak mnie podejść bo mimo początkowego NIE! zawsze wygrywa, a ja szczęśliwa :-)

Ja rano miałam podbarwiony śluz, teraz cisza. Za godzinę wybywam na KTG! Całe miasto muszę zjechać, ale postanowiłam połączyć to ze spacerem bo ja dziś do 20 sama w domu i jeśli nie przedłużę wyjścia z domu to na głowę dostanę!!!

Dziewczyny czy Wy też macie wieczorem jak już się kładziecie problemy z oddychaniem - miałam wczoraj prawie bezdech jak się kładłam - nawet pozycja półsiedząca nie pomogła! Bardzo się zdenerwowałam tym bo przez godzinę walczyłam!!! Co to?

reklama
KluSia,ja jestem od piatku na Woloskiej i jesli dobrze pamietam to Ty tez chcesz tam rodzic. , takze zapraszam:).
A to ja nie skojarzyłam, za dużo Was do ogarnięcia:-). Zostałabym tam juz dziś, gdyby chcieli mnie zostawić. Teściowa właśnie przyjechała i męczy x dzień czy mnie zostawią?:wściekła/y:. Pytam: po co? By miejsce blokować? Jak mnie denerwują takie pytania...
Jem śniadanko i jedziemy.
Wczoraj strasznie bolało mnie w okolicy lewego jajnika, dziś prawego...buuuuuuuuuuuu
Dziś w DDTV będą ćwiczenia, które przywrócą formę po porodzie;-)

BMR problem z oddychaniem to ja mam po KTG. Nie wiem co jest, ale jak wstaję, to jestem czerwona i kręci misię w głowie. Pozycja mi nie odpowiada chyba. A ostatnio miałam ciśnienie po badaniu 140/60 jakoś, a zwykle 80/50 średnio...

Ostatnia edycja:
Do góry