reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny a nie każą wam czasem leżeć na płasko? Wtedy uciska się dopływ tlenu dla siebie i dziecka też więc na dłuższą metę nie powinno się tak leżeć. Ją wczoraj po raz pierwszy na ktg wzdychalam żeby oddychać głęboko i musiałam na lewym boku bardziej się położyć.Zresztą M też się to nie podobało;-)

Klusia trzymam kciuki:-)&&&

BMR także&&&&&&

reklama
Witam sie i ja.
Ja jeszcze 2w1 ale na szczescie juz tylko 5 dni.Nie mam za bardzo teraz czasu na nic bo maz z coreczka pojechali po tesciowa i w czwartek dopiero wroca... Trzeba ogarnac chate przed wizyta tesciowej :) Boziu jak nie swojo sie czuje jak nie ma przy mnie mojej corki...:zawstydzona/y:Dobrze ze pojechala z tata bo jak nie daj Boze bym zaczela rodzic to musialaby ze mna na porodowke jechac:szok:

A to ja nie skojarzyłam, za dużo Was do ogarnięcia:-). Zostałabym tam juz dziś, gdyby chcieli mnie zostawić. Teściowa właśnie przyjechała i męczy x dzień czy mnie zostawią?:wściekła/y:. Pytam: po co? By miejsce blokować? Jak mnie denerwują takie pytania...
Jem śniadanko i jedziemy.
Wczoraj strasznie bolało mnie w okolicy lewego jajnika, dziś prawego...buuuuuuuuuuuu
Dziś w DDTV będą ćwiczenia, które przywrócą formę po porodzie;-)

BMR problem z oddychaniem to ja mam po KTG. Nie wiem co jest, ale jak wstaję, to jestem czerwona i kręci misię w głowie. Pozycja mi nie odpowiada chyba. A ostatnio miałam ciśnienie po badaniu 140/60 jakoś, a zwykle 80/50 średnio...

Klusia, ale ja w ten piątek idę do szpitala:)

Magnii, to i ja sie ciesze z Twojego sukcesu:) musisz bardzo duzo pic, albo jesc duzo arbuza i wyciskac z cycochow ile sie da:) a laktacja sie napewno rozkreci:) a Ty jak sie czujesz po cc? Jak Twoje cisnienie?

piję dużo, herbatki na laktację też - nie wiem, czy to działa, ale co tam, nie zaszkodzi! ja się czuję całkiem nieźle, dziś będą mi zdejmować szwy, rana się chyba ładnie goi, a od kiedy wyszłam ze szpitala i się "rozchodziłam", to już naprawdę jest okej. Co do ciśnienia, to biorę 3x1 dopegyt i o ile nie działał w ogóle w szpitalnych warunkach, w domu pomiary mam bardzo dobre. Mam nadzieję, że w połogu ostatecznie sprawa ucichnie i jak przestanę łykać te tabletki, ciśnienie pozostanie w normie. Jedno jest pewne: szpital nie sprzyja rekonwalescencji!

magnii gratuluje 40 ml :tak: a twój mąż z Tomeczkiem to naprawdę piękny i wzruszający widok, łezka mi się w oku zakręciła jak zobaczyłam to zdjęcie

dziękuję :), sama jestem dumna z tych dzisiejszych 40 ml ;) a mąż odleciał, tak się zakochał w synu, że aż nie mogę w to uwierzyć. co gorsza, zainteresowały się tematem jego koleżanki w pracy i codziennie musi im pokazywać nowe zdjęcia - lep na baby działa i nie jestem pewna, czy tak bardzo mi się to podoba :p

Lecę do naszego kurdupelka! miłego dnia kochane.

aaaaaaaaaa, buziakowa, brawo brawo, gratulacje!!!

Buziak- moje ogromne gratulacje:) Pewnie się wymęczyłas Bidulo. Czekam na relacje i zdjecie Nikosia......i na zniknięcie opuchnięc of course:)

Magnii, to dobrze,że pijesz herbatki, ale pij w ogole dużo płynów:)

Buziak- gratulacje...i witamy Nikosia...ale mamy wysyp facetów :-D

AVO- teraz my w kolejeczce...ja to już dni odliczam bo cholery dostaje z tym brzucholem z przodu

a ja mojego psa zabije, bo się ładuje w nocy na łóżko i się rozpycha po mojej stronie że nóg nie moge wyprostować...ale humor mi sie troche poprawił jak pogode zobaczyłam za oknem, słoneczko i cieplutko ... 4 literki trzeba ruszyć z domu

lece na śniadanko bo zgłodniałam po nocce

miłego dnia

reklama
Cześć ciężarówki :)

Rysica no właśnie ja też ubolewam, że mnie ta przyjemność Linkinowa ominie :-(

Tialana trzeba było odpisać koleżance, że jej czujność przerasta Twoje najśmielsze oczekiwania i powiedzieć że jak się poród zacznie w środku nocy i jest taka chętna, to ją z wyra wyciągniesz ;-)

AVO to już za dwa dni, ale super! :) Ja bym się cesarki nie bała, za to poród SN i ból coraz bardziej mnie przeraża, zaczynam mieć obsesję, myślę o tym non stop :rolleyes2:

BMR
powodzenia na ktg, może a nóż coś się wykluje ;-)

Ja mam wieczorem problem z oddychaniem, jak się kładę na lewy bok. Staram się nie panikować i zmieniam szybko pozycję - pomaga..

IDĘ PAKOWAĆ TORBĘ :-p:sorry2::blink:

Ostatnia edycja:
Do góry