reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hejka wieczorkiem :tak:

Oj współczuję Wam tych wiecznych telefonów, sms-ów i komentarzy jak jesteście po terminie. Toż to oszaleć można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Verita - ale masz uparciuszka :shocked2:. Trzymam kciuki aby dzisiaj w nocy samo się zaczęło!

Klusia - ja bym poszła w sobotę :tak:. Tym bardziej, że jesteś już po terminie, no i macierzyński już leci a szkoda go tracić ;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę - i tak lekarz nie wyjął mi krążka, bo szyjka się skraca i po wyjęciu zaczęłaby się akcja porodowa :baffled:. A że mam mieć cc to lepiej poczekać.... Czyli mam się oszczędzać :tak: ale te skurcze i bóle brzucha zaczynają się samoistnie i bądź tu mądra :confused:
No i ustaliliśmy że 13 czerwca po godz. 21 mam dzwonić do gina i cesarkę będę miała 14 lub 15 czerwca (wszystko zależy od sytuacji w szpitalu). Pod warunkiem, że dotrwam :dry: - jakby coś zaczęło się dziać to mam biegiem jechać do szpitala a w między czasie dzwonić do gina.
Chciałabym doczekać bo:
1. 9 czerwca Maciek ma urodziny i chciałabym na nich być
2. nie spakowałam jeszcze torby - ale lekarz kazał kategorycznie mi się spakować ;-)

A i pytałam o soczewki - powiedział, że przy cesarce w przypadku znieczulenia od pasa w dół z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań :tak: . Natomiast przy nieczunieniu ogólnym - trzeba je zdjąć.
Przy porodzie sn - lepiej nie zakładać :tak:. Bo nigdy nie wiadomo jak zakończy się akcja porodowa czy nie będzie konieczne znieczulenie ogólne.

reklama
hejka wieczorkiem :tak:

Oj współczuję Wam tych wiecznych telefonów, sms-ów i komentarzy jak jesteście po terminie. Toż to oszaleć można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Verita - ale masz uparciuszka :shocked2:. Trzymam kciuki aby dzisiaj w nocy samo się zaczęło!

Klusia - ja bym poszła w sobotę :tak:. Tym bardziej, że jesteś już po terminie, no i macierzyński już leci a szkoda go tracić ;-)

Ja dzisiaj miałam wizytę - i tak lekarz nie wyjął mi krążka, bo szyjka się skraca i po wyjęciu zaczęłaby się akcja porodowa :baffled:. A że mam mieć cc to lepiej poczekać.... Czyli mam się oszczędzać :tak: ale te skurcze i bóle brzucha zaczynają się samoistnie i bądź tu mądra :confused:
No i ustaliliśmy że 13 czerwca po godz. 21 mam dzwonić do gina i cesarkę będę miała 14 lub 15 czerwca (wszystko zależy od sytuacji w szpitalu). Pod warunkiem, że dotrwam :dry: - jakby coś zaczęło się dziać to mam biegiem jechać do szpitala a w między czasie dzwonić do gina.
Chciałabym doczekać bo:
1. 9 czerwca Maciek ma urodziny i chciałabym na nich być
2. nie spakowałam jeszcze torby - ale lekarz kazał kategorycznie mi się spakować ;-)

A i pytałam o soczewki - powiedział, że przy cesarce w przypadku znieczulenia od pasa w dół z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwwskazań :tak: . Natomiast przy nieczunieniu ogólnym - trzeba je zdjąć.

Przy porodzie sn - lepiej nie zakładać :tak:. Bo nigdy nie wiadomo jak zakończy się akcja porodowa czy nie będzie konieczne znieczulenie ogólne.
No to już własciwie wiesz, kiedy możesz urodzić :D Ale fajnie, a ja nie wiem ;P

Ja przy CC miałam soczewki a miałam znieczulenie ogólne :tak: Ja to się bez soczewek nie ruszam i nawet się nie zastanawiam ani nikomu nie mówię, mam soczewki i tyle ;P

Rysica- kto wie, moze bedzie jak mowisz, choc powiem, ze juz probowalam i jak nigdy nie mialam problemu zeby zaciagnac go do lozka tak teraz sie uparl i mowi ze latwy nie jest :-D zobaczymy po pologu jak jemu bedzie sie chcialo a ja powiem NIE :-D:-D:-D zobaczymy kto bedzie sie smial :dry:

Klusia- wiem co czujesz, tez bym wolala zeby to bylo naturalne ale jak to sie tak przedluza to lepiej juz isc na to wywolanie, trudno ale bedziesz juz spokojniesza :tak:

Klusia IDŹ na wywołanie!!! Już i tak jesteś tyle po terminie, ja bym szła! Bo po terminie to im później tym więcej złego się może zdarzyć... Sobota - spokój będzie :) i w tygodniu wyjdziecie :) idealna sytuacja :D

Dzięki dziewczyny, pomogłyście mi;).
Jutro rano ktg, zobaczymy co mi powiedzą. Jak bez zmian, to dzwonię do położnej i potwierdzam sobotę.
Powie Wam, że zaczynam się bać:baffled:. Jakoś tak nie przejmowałam się, ale jak wiem,że to JUZ...
Nie wiem co mnie czeka, bo pierwszy poród trwał i trwał, a i tak cesarką się skończyło.
Ale teraz jest położna i wierzę, że ona zrobi wszystko bym się tak nie męczyła jak wtedy.
Tak więc sobota...chyba, że coś się wcześniej wydarzy...
Moja mama ma przyjechać w piątek, bo ma wolne w pracy, stęskniła się głównie za wnuczkiem. A może i wnuczkę już zobaczy jak zostanie do niedzieli.:-)
A jutro urodzinki męża...Nie chciałabym w jego urodziny. Z drugiej strony nie mam prezentu...:/

KluSia,ja jestem od piatku na Woloskiej i jesli dobrze pamietam to Ty tez chcesz tam rodzic. , takze zapraszam:). Ciekawe co tam u Buziaka..... Ja znowu spac nie moge:(

Dzień dobry
Od godziny nie śpię:baffled:

Aylin
powodzenia na wizycie

Przestałam odbierać telefon i odpisywać na sms, koleżanka napisała do mnie przed 24 że cały dzień chodziłam jej po głowie więc pewnie już urodziłam i mnie kuźwa obudziła :wściekła/y: a najbardziej wkurzają mnie osoby które na co dzień nawet ze mną nie za bardzo gadają a teraz ciekawość zżera no bo troska to na bank przez nich nie przemawia

Śniło mi się że najlepsi kumple mojego byłego faceta chcieli mnie zabić, ja miewam porąbane sny ale w ciąży to przesada

Dobrego dnia kobitki

Witajcie i dajcie ciepełka z Polski tutaj od 1 czerwca kalendarzowa zima:dry:rano było 3 stopnie i tak do 11 brrrr......

Dzień dobry
Od godziny nie śpię:baffled:

Aylin
powodzenia na wizycie

Przestałam odbierać telefon i odpisywać na sms, koleżanka napisała do mnie przed 24 że cały dzień chodziłam jej po głowie więc pewnie już urodziłam i mnie kuźwa obudziła :wściekła/y: a najbardziej wkurzają mnie osoby które na co dzień nawet ze mną nie za bardzo gadają a teraz ciekawość zżera no bo troska to na bank przez nich nie przemawia

Śniło mi się że najlepsi kumple mojego byłego faceta chcieli mnie zabić, ja miewam porąbane sny ale w ciąży to przesada

Dobrego dnia kobitki
Sen to zawsze odwrotność śmierć to nowe życie.....więc może sie rozpakujesz dziś lub jutro:-)

reklama
A mnie sie snilo, ze Natalia urodzila sie wyjatkowo brzydka- wygladala jak moja chrzestna:). A jej wyglad to teraz ostatnia rzecz, o ktorej mysle........ Jeju ka juz chce miec to cc za soba, bo jestem klebkiem nerwow....

Ostatnia edycja:
Do góry