reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
PaulinaMaria kto wie może jutro zostanę po tym ktg już na oddziale
W temacie ciepła nie pomogę u nas niestety dziś tylko 10 stopni więc ciepła paczuszka też by się przydała ale przesyłam ciepłe myśli :tak:
U Mnie najgorsze to że ogrzewanie jest w domu a niemożna użyć bo matka mojego twierdzi że trzeba się cieplej ubierać ciekawe jak dziecko kąpać w takich temp. nosz...ma nierówno baba pod sufitem a sama chodzi i prycha kaszel katar... mam nadzieje że już niedługo się uda wynieść od niej z domu!!! Po co jej ogrzewanie którego nie używa wcale tylko klimatyzacje w lato!! Ja to się boję głowę myć żeby się nie rozchorować.

A mnie sie snilo, ze Natalia urodzila sie wyjatkowo brzydka- wygladala jak moja chrzestna:). Jeju ka juz chce miec to cc za soba, bo jestem klebkiem nerwow....
Wiesz AVO co bym CI zaproponowała wypić dobrego drinka i wyluzować ...ale w naszym stanie to kiepsko z %%%% myśli się kłębią bo coraz bliżej Ja dzisiaj odczuwam pierwszy raz niepokój przed porodem chodzę nieżywa wystrachana i najchętniej to bym przespała cały dzień...A młody tak się wygina że jak siadam to głowę czuje jego dość mocno na dole...tylko akcji brak....i jeszcze mam sławnego tadzia nic tylko skakać z radości:wściekła/y:

A mnie sie snilo, ze Natalia urodzila sie wyjatkowo brzydka- wygladala jak moja chrzestna:). A jej wyglad to teraz ostatnia rzecz, o ktorej mysle........ Jeju ka juz chce miec to cc za soba, bo jestem klebkiem nerwow....

AVO, Wy przecież taka piękna para, że na brzydotę raczej bym nie liczyła ;) A za Twoją udaną cesarkę będę mocno trzymać kciuki - ani się obejrzysz, a będziesz tulić Natalkę i zachwycać się, jaka jest wspaniała.
Ponadto na Wołoskiej podobno opieka nad mamami po cesarkach jest bardzo przyzwoita, więc będzie wszystko dobrze :*

Ja się właśnie cieszę z mojego małego sukcesu - udało mi się ściągnąć 40 ml mleka - to dwa pełne posiłki dla Tomeczka!
Dziewczyny po terminie, bardzo Wam współczuję, to musi być okropne tak codziennie funkcjonować niczym bomba zegarowa bez możliwości podglądu zegara. Ale jedno jest pewne: kiedyś w końcu wyjdą te Wasze pociechy :)

dobry!

brzuch mnie boli już cały czas:dry: jak sobie pomyślę, że jeszcze 2 tyg tak będzie boleć, to mnie skręca:dry:

verita buziak trzymam za was kciuki

powodzenia wizytującym dzisiaj i tym które się wybierają na ktg &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja się właśnie cieszę z mojego małego sukcesu - udało mi się ściągnąć 40 ml mleka - to dwa pełne posiłki dla Tomeczka!
Dziewczyny po terminie, bardzo Wam współczuję, to musi być okropne tak codziennie funkcjonować niczym bomba zegarowa bez możliwości podglądu zegara. Ale jedno jest pewne: kiedyś w końcu wyjdą te Wasze pociechy :)
super!!! na pewno będzie coraz lepiej :tak:

Magnii, to i ja sie ciesze z Twojego sukcesu:) musisz bardzo duzo pic, albo jesc duzo arbuza i wyciskac z cycochow ile sie da:) a laktacja sie napewno rozkreci:) a Ty jak sie czujesz po cc? Jak Twoje cisnienie?

PaulinaMaria nie no chyba dla dziecka nie będzie taka twarda i włączy w końcu to ogrzewanie. U nas mój tata pewnie by już palił w piecu ale u siostry w pokoju jest remont, kaloryfer zdjęty i zawory zakręcone, u nas jest przegięcie w druga stronę, dla taty jest zawsze za zimno ;-)

AVO
na pewno urodzi się wam śliczna dziewczynka :tak: przypomniałaś mi, że jak moja przyjaciółka urodziła swoją córeczkę to mi się rozpłakała z ogromnym do telefonu z ogromnym żalem w głosie bo mała taka podobna do taty się okazała :-D

magnii gratuluje 40 ml :tak: a twój mąż z Tomeczkiem to naprawdę piękny i wzruszający widok, łezka mi się w oku zakręciła jak zobaczyłam to zdjęcie

Hej
witamy z domku:)
dziekuje za wszystkie kciuki i gratulacje:)
Maly jesy kochany i daje zyc:)jak sie ogarniemy to bede czesciej::) poki co brzuch jeszcze boli, w domu meksyk
strasznie ciekawa jestem co u Was, jak czasu wystarczy to poczytam poznije:)

Hej myslalam ze przez noc któraś się rozpakuje a tu cisza:-) ja mam znowu nocke z głowy bo Milan dosłowanie spał na cycu - co chwile chciał jeść więc nie opłacało mi się go odkładać do łóżeczka i tak sobie ssał całą noc , wcale smoczkiem nie dał sie oszukać:p i do tego znowu mial problem ze zrobieniem kupki , kurcze nie wiem dlaczego nie jem nic co mogło by powodować te zaparcia u niego.. :dry:
a dzisiaj kończy już 2 tygodnie - kiedy to zleciało to nie mam pojęcia !!

Dzień dobry,

Sunshine, no właśnie, jakoś głównie chłopcy się spieszą tu u nas :D

December - to mojemu to kompletnie nie przeszkadza, że ja w ciąży jestem ;P jakoś tak uważa, że skoro on na nic twardego tam nie trafia to dziecko jeszcze jest daleko i wysoko ;P

Nie wszyscy chłopcy się spieszą!!! :wściekła/y: Mój siedzi w brzuchu i ani myśleć wychodzić!!!

Mój Małżonek też oporów przed seksem nie ma - powstrzymują go tylko moja bóle podbrzusza, ale jak tylko widzi, że się dobrze czuję to natychmiast korzysta z okazji! Bestia wie jak mnie podejść bo mimo początkowego NIE! zawsze wygrywa, a ja szczęśliwa :-)

Ja rano miałam podbarwiony śluz, teraz cisza. Za godzinę wybywam na KTG! Całe miasto muszę zjechać, ale postanowiłam połączyć to ze spacerem bo ja dziś do 20 sama w domu i jeśli nie przedłużę wyjścia z domu to na głowę dostanę!!!

Dziewczyny czy Wy też macie wieczorem jak już się kładziecie problemy z oddychaniem - miałam wczoraj prawie bezdech jak się kładłam - nawet pozycja półsiedząca nie pomogła! Bardzo się zdenerwowałam tym bo przez godzinę walczyłam!!! Co to?

reklama
KluSia,ja jestem od piatku na Woloskiej i jesli dobrze pamietam to Ty tez chcesz tam rodzic. , takze zapraszam:).
A to ja nie skojarzyłam, za dużo Was do ogarnięcia:-). Zostałabym tam juz dziś, gdyby chcieli mnie zostawić. Teściowa właśnie przyjechała i męczy x dzień czy mnie zostawią?:wściekła/y:. Pytam: po co? By miejsce blokować? Jak mnie denerwują takie pytania...
Jem śniadanko i jedziemy.
Wczoraj strasznie bolało mnie w okolicy lewego jajnika, dziś prawego...buuuuuuuuuuuu
Dziś w DDTV będą ćwiczenia, które przywrócą formę po porodzie;-)

BMR problem z oddychaniem to ja mam po KTG. Nie wiem co jest, ale jak wstaję, to jestem czerwona i kręci misię w głowie. Pozycja mi nie odpowiada chyba. A ostatnio miałam ciśnienie po badaniu 140/60 jakoś, a zwykle 80/50 średnio...

Ostatnia edycja:
Do góry