reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzieki laski juz mi lepiej, ze nie tylko ja tak mam, ale lewa reka boli jak cholercia i jest totalnie bezuzyteczna, nawet pisac nie moge.... :wściekła/y:
Paulina- z tymi ananasami to niby przez dluzy czas trzeba sie obrzerac a ja dopiero zaczne to pewnie wygrasz :-D a poza tym mi nawet czop nie wypadl wiec do porodu dluuuuugaaaaa droga ............ :wściekła/y:
Iwon- moj napewno by nie zauwazyl co sie stalo z poduszka, pewnie po kilku miesiacach by sie zapytal czy czasem nie mielismy wiecej.... i tyle... faceci sa baaaardzooooo malooooo spostrzegawczy :-D
Magnii- powodzeniai oby wszystko bylo ok :tak:

Witam z rana....

Jutro termin mam nadzieje, ze cos sie ruszyyyyyy......

Przedwczoraj spotkałam u gina koleżankę, która miała termin na następny dzień i była święcie przekonana, ze przenosi. Nie miała żadnych objawów. Brzuch wysoko, zero skurczy, rozwarcia...nic. Wczoraj urodziła :-D

.... dzis rano odszedl mi chyba czop, taki spory glut wiec to pewnie to, ale jak gdzies czytalam bez czopa to i do 2 tyg mozna chodzic....:-) ...

Zgadza się! W piątek będą dwa tyg jak mój wypadł! Ciekawa jestem czy teoria dwóch tyg się sprawdzi! Jakos wątpię!
Czy któraś z Was bez czopu jest dłużej?

U mnie za dwa dni będą 2 tyg. Wolałabym nie rodzić w weekend bo męża nie będzie już od piątku, rodziców też...nie będę miała z kim syna zostawić :eek:
Juz wolałabym jutro :-D

....

Wlasnie wyszlam z lazienki ale sie zastanawiam czy nie iść drugi raz bo bardziej spocona wyszlam niz weszlam do niej:baffled:

:-D:-D:-D

A ja korzystam z czasu wolnego. Po nocach czytam, rano spię do 10 :-) Jest mi tak dobrze, że zastanawiam się czy nie przenosic ;-) Z drugiej strony jestem tak ciekawa dzieciaczka który siedzi w moim brzuszku, że nie moge się doczekać żeby go zobaczyć :tak:

Dzisiaj doznałam szoku. Przypadkiem znalazłam opaskę syna ze szpitala. Byłam przekonana, ze jak się urodził miał 3350g a on miał 3750g:szok: Jaka ze mnie matka, ze nie pamiętam takich rzeczy?:shocked2::-D

sunshine dłonie mam popuchnięte prawie non stop i strasznie mnie bolą nadgarstki od tego

iwon też tak mam, czasami aż tracę czucie w małych palcach u stóp

A ja mam z kolei pytanie, czy przy opuchliznach nóg czujecie też ich "drętwienie", ja mam od kilku dni takie dziwne wrażenie właśnie :confused:

mi juz teraz to wszystko dretwieje :sorry2:

Iwon- moj napewno by nie zauwazyl co sie stalo z poduszka, pewnie po kilku miesiacach by sie zapytal czy czasem nie mielismy wiecej.... i tyle... faceci sa baaaardzooooo malooooo spostrzegawczy :-D

zawsze moza jeszcze dodac ze mi tez sie wydaje ze w barku milismy o flaszke wiecej ;))

Buziak- dobre, u mnie by sie sprawdzilo :-D ja mojemu mowi co dzis na obiad i jak moze mi pomoc w przygotowaniu a za 30 min on sie pyta" to co dzis na obiad" a mi rece opadaja....
Ostatnio poszedl na zakupi i kupil swoja ulubiona czekolade biala a sie go pytam po co Ci kolejna przeciez sa dwie w szafce a on " myslalem, ze juz zjadlem".... I tak jest codziennie...:shocked2:

A myslalam, ze to ja jestem w ciazy i hormony zjadaja moje komorki mozgowe.... :-D:-D:-D

Veritaserum- oooo dzieki to bardzo pocieszajace, chcialabym przed weekendem urodzic, u nas teraz jest dluuugiii weekend bo Krolowa ma 60rocznice rzadzenia wiec do srody wolne wiec moj P od srody by mogl juz isc na tacierzynski :-)
A robila cos zeby przyspieszyc porod? czy sam nadszedl?

stokrotka bardzo ciekawy artykuł. Zauważyłam, że od jakiegoś czasu nareszcie fałszywy obraz wiecznie szczęśliwej matki Polki, ofiarnej i poswięcającej wszystko dla dzieci i męża, spolegliwej i poddającej się systemowi zupełnie bez jednego 'ale' zaczyna być obdzierany z tych szatek doskonałości. Nareszcie ktoś zaczyna głośno mówić o tym, że matka to przecież kobieta i człowiek, który ma prawo do słabości, marzeń, pragnień, mówienia o tym głośno...

To takie trochę patetyczne co napisałam :) Ja z kolei lubię bachormagazyn.pl z mocnym przymrużeniem oka i dużą dawką zdrowego dystansu, gdzie dzieci to nie słodkie króliczki :) :)

reklama
Do góry