reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzieki laski juz mi lepiej, ze nie tylko ja tak mam, ale lewa reka boli jak cholercia i jest totalnie bezuzyteczna, nawet pisac nie moge.... :wściekła/y:
Paulina- z tymi ananasami to niby przez dluzy czas trzeba sie obrzerac a ja dopiero zaczne to pewnie wygrasz :-D a poza tym mi nawet czop nie wypadl wiec do porodu dluuuuugaaaaa droga ............ :wściekła/y:
Iwon- moj napewno by nie zauwazyl co sie stalo z poduszka, pewnie po kilku miesiacach by sie zapytal czy czasem nie mielismy wiecej.... i tyle... faceci sa baaaardzooooo malooooo spostrzegawczy :-D
Magnii- powodzeniai oby wszystko bylo ok :tak:

Witam z rana....

Jutro termin mam nadzieje, ze cos sie ruszyyyyyy......

Przedwczoraj spotkałam u gina koleżankę, która miała termin na następny dzień i była święcie przekonana, ze przenosi. Nie miała żadnych objawów. Brzuch wysoko, zero skurczy, rozwarcia...nic. Wczoraj urodziła :-D

.... dzis rano odszedl mi chyba czop, taki spory glut wiec to pewnie to, ale jak gdzies czytalam bez czopa to i do 2 tyg mozna chodzic....:-) ...

Zgadza się! W piątek będą dwa tyg jak mój wypadł! Ciekawa jestem czy teoria dwóch tyg się sprawdzi! Jakos wątpię!
Czy któraś z Was bez czopu jest dłużej?

U mnie za dwa dni będą 2 tyg. Wolałabym nie rodzić w weekend bo męża nie będzie już od piątku, rodziców też...nie będę miała z kim syna zostawić :eek:
Juz wolałabym jutro :-D

....

Wlasnie wyszlam z lazienki ale sie zastanawiam czy nie iść drugi raz bo bardziej spocona wyszlam niz weszlam do niej:baffled:

:-D:-D:-D

A ja korzystam z czasu wolnego. Po nocach czytam, rano spię do 10 :-) Jest mi tak dobrze, że zastanawiam się czy nie przenosic ;-) Z drugiej strony jestem tak ciekawa dzieciaczka który siedzi w moim brzuszku, że nie moge się doczekać żeby go zobaczyć :tak:

Dzisiaj doznałam szoku. Przypadkiem znalazłam opaskę syna ze szpitala. Byłam przekonana, ze jak się urodził miał 3350g a on miał 3750g:szok: Jaka ze mnie matka, ze nie pamiętam takich rzeczy?:shocked2::-D

sunshine dłonie mam popuchnięte prawie non stop i strasznie mnie bolą nadgarstki od tego

iwon też tak mam, czasami aż tracę czucie w małych palcach u stóp

A ja mam z kolei pytanie, czy przy opuchliznach nóg czujecie też ich "drętwienie", ja mam od kilku dni takie dziwne wrażenie właśnie :confused:

mi juz teraz to wszystko dretwieje :sorry2:

Iwon- moj napewno by nie zauwazyl co sie stalo z poduszka, pewnie po kilku miesiacach by sie zapytal czy czasem nie mielismy wiecej.... i tyle... faceci sa baaaardzooooo malooooo spostrzegawczy :-D

zawsze moza jeszcze dodac ze mi tez sie wydaje ze w barku milismy o flaszke wiecej ;))

Buziak- dobre, u mnie by sie sprawdzilo :-D ja mojemu mowi co dzis na obiad i jak moze mi pomoc w przygotowaniu a za 30 min on sie pyta" to co dzis na obiad" a mi rece opadaja....
Ostatnio poszedl na zakupi i kupil swoja ulubiona czekolade biala a sie go pytam po co Ci kolejna przeciez sa dwie w szafce a on " myslalem, ze juz zjadlem".... I tak jest codziennie...:shocked2:

A myslalam, ze to ja jestem w ciazy i hormony zjadaja moje komorki mozgowe.... :-D:-D:-D

Veritaserum- oooo dzieki to bardzo pocieszajace, chcialabym przed weekendem urodzic, u nas teraz jest dluuugiii weekend bo Krolowa ma 60rocznice rzadzenia wiec do srody wolne wiec moj P od srody by mogl juz isc na tacierzynski :-)
A robila cos zeby przyspieszyc porod? czy sam nadszedl?

stokrotka bardzo ciekawy artykuł. Zauważyłam, że od jakiegoś czasu nareszcie fałszywy obraz wiecznie szczęśliwej matki Polki, ofiarnej i poswięcającej wszystko dla dzieci i męża, spolegliwej i poddającej się systemowi zupełnie bez jednego 'ale' zaczyna być obdzierany z tych szatek doskonałości. Nareszcie ktoś zaczyna głośno mówić o tym, że matka to przecież kobieta i człowiek, który ma prawo do słabości, marzeń, pragnień, mówienia o tym głośno...

To takie trochę patetyczne co napisałam :) Ja z kolei lubię bachormagazyn.pl z mocnym przymrużeniem oka i dużą dawką zdrowego dystansu, gdzie dzieci to nie słodkie króliczki :) :)

reklama
Do góry