reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kurde no jak Wy rozróżniacie skurcze od rozpychania się dzieciaka? Bo ja chyba jeszcze ani jednego nie miałam, nawet pół.
Rysica koniecznie fotki proszę :)

reklama
Witam Was już jako mama:)

Czuję się rewelacyjnie. O 8:30 założyli mi cewnik i zabrali na sale operacyjna, a o 9 maly był na świecie. Od 9:30 do 11:40 lezalam na sali pooperacyjnej. Potem wrócilam na sale gdzie czekał juz na mnie K. z naszym malenstwem.
O 16 posadzono mnie, a o 17:30 poszlam sie umyć. Czuje sie naprawde dobrze i gdybym miala znow wybierać to decyzja pdalaby na CC. Owszem czuje ciagniecie, ale nie jest to do nie wyyrzymania i nawet pielegniarki mnie podziwiaja.

Maluszek prawie caly czas śpi. Płakal dwa razy - jak był glodny, a potem jak zrobił kupkę.

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za trzymanie kciukow.

Suuuuper!!!!!:-D oby każda z dziewczyn miała tak po cesarce :tak:

Młodak - CUDOWNIE!!! :D Jej jak Ty dobrze zniosłaś tę cesarkę! :D

a my odebraliśmy wózeczek :D:D:D
Mąż widział go po raz pierwszy na żywo :D Bo wcześniej widział tylko na fotkach, a wybierać wózek byłam z rodzicami bo mąż był w pracy a chciałam już zamówić ;P Dużo miłych niespodzianek mnie spotkało, bo:
kołpaki były czarne i bardziej "dizajnerskie" niż w wersji pokazowej, stelarz jest pod kolor wózka a nie koloru aluminiowego, a podnóżek jest obszyty nie folią a skajem czarnym, co wygląda genialnie i na dodatek jest bardziej wytrzymałe :D Jestem happy :D Jutro Wam w dzień wrzucę fotki :D

poza tym miałam dzisiaj sporo skurczy, nawet co 20 minut, ale króciutkie, 5-10 sekundowe!
Przychodzą do nas znajomi wieczorkiem (sąsiedzi z piętra) bo znajomy przyjechał na kilka dni do PL (pracuje w Belgii) ale jutro jadą z synkiem do rodziców sąsiada, więc później już nie będzie okazji. No i mąż po tych moich skurczach powiedział, że dziś nie pije z sąsiadem ;P

w opisie Wasz wózek przypomina mi nasz :-D

Ostatnia edycja:
Witam Was już jako mama:)

Czuję się rewelacyjnie. O 8:30 założyli mi cewnik i zabrali na sale operacyjna, a o 9 maly był na świecie. Od 9:30 do 11:40 lezalam na sali pooperacyjnej. Potem wrócilam na sale gdzie czekał juz na mnie K. z naszym malenstwem.
O 16 posadzono mnie, a o 17:30 poszlam sie umyć. Czuje sie naprawde dobrze i gdybym miala znow wybierać to decyzja pdalaby na CC. Owszem czuje ciagniecie, ale nie jest to do nie wyyrzymania i nawet pielegniarki mnie podziwiaja.

.

Ja podpisuje sie pod tymi slowami. Wiecej strachu jest przed niz po.
Mialam tez cudowna opieke, wiec to napewno tez przyczynilo sie do mojego zdania na temat cesarki.
A wieczorem oddawalam malego na cala noc i moglam odpoczac.

Duzo juz nas czerwcowek-majowek:-D

Oj młodak snoopy gratulacje.

Ja dzisiaj ogarnęłam garderobę, przjrzałam rzeczy trochę ich wyniosłam i umyłam trzy okna. A teraz mnie wszystko boli.

to super mamuski ze tak dobrze dochodzicie do siebie!!!!
moje ogromne gratulacje~!!!!!!!
dla wszystkich mam!!!!!!!!

A odnosnie działki to wiem ze z duza jest wiecej roboty ale lepsza troche za duza niz troche za mała ;)

A odnosnie działki to wiem ze z duza jest wiecej roboty ale lepsza troche za duza niz troche za mała ;)

a juz na pewno niz troche zadna :D:D:D:D ja to marze zeby chociaz balkon miec:wściekła/y: szczescie ze zawsze do mamy na wies mozna pojechac...

Mlodak i tak wlasie powinno byc!:)))) bardzo sie ciesze ze dobrze sie czujecie!strach ma wielkie oczy niepotrzebnie.

Snopy gratuluje!!!ale nas zaskoczylas :)

a juz na pewno niz troche zadna :D:D:D:D ja to marze zeby chociaz balkon miec:wściekła/y: szczescie ze zawsze do mamy na wies mozna pojechac...

Mlodak i tak wlasie powinno byc!:)))) bardzo sie ciesze ze dobrze sie czujecie!strach ma wielkie oczy niepotrzebnie.

Snopy gratuluje!!!ale nas zaskoczylas :)

:-D:-D:-D

a na balkoie latałabys w majtkach??? :-)

no snoopy nic nie mowiła siedziała po cichu i prosze ;-)

Ja podpisuje sie pod tymi slowami. Wiecej strachu jest przed niz po.
Mialam tez cudowna opieke, wiec to napewno tez przyczynilo sie do mojego zdania na temat cesarki.
A wieczorem oddawalam malego na cala noc i moglam odpoczac.
Ja nie oddawałam małego na noc, a gdzie tak jest? Do nas tylko przychodziły pielęgniarki z tekstem: Nie lenić się, przystawiać... Ja nie leniłam się, ale ciężko było zejść z tego łóżka i wejść z małym, to najgorzej wspominam, wysokie łóżko...
Dziewczyny co jest najlepszego na kaszel??Bo jak tak dalej pojdzie to wypluję płuca, oskrzela i wszystko:wściekła/y:Jak mnie dorwie atak to az sie wymiotowac chce
Syrop z cebuli? Syrop z mniszka lekarskiego mojej mamy? lub taki
http://ebrzuszek.pl/kobieta/index.php?option=com_content&task=view&id=440&Itemid=116

Wy tu o masażach a ja żrę, poprostu pochłaniam żarcie dzisiaj :(
uwierzycie, że w ciągu dnia wmłóciłam kilogram truskawek ? masakra :(
A teraz dopadłam cudne chorizo (w Biedronce się pojawiło prawdziwe hiszpańskie chorizo za niecałe 6zł :) )

Moja Droga u mnie podobnie. Dziś tylko ruszam buzią. W między czasie pączki takie z serka waniliowego, 2 big milki w czekoladzie, teraz skończyłam rogaliki z dżemem. Na obiad było pesto z fetą i oliwkami, ale przed 22 wciągnęłam jeszcze tortillę.
A właśnie... Zachciało mi się ostatnio dania z makaronem sojowym, czy makaron sojowy i chiński to to samo??
Macie jakiś przepis?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1371,ti...Ie-yZXJaDNqDhDuQab_dfPj7ghhg&ticaid=1e88d#_=_

"Paweł ZawitkowskiZobaczcie jak straszliwe potrafią być pierwsze chwile życia naszych dzieci! Wielu z nas było świadkami tego dramatu, strachu swych pociech w trakcie pierwszych kąpieli w szpitalu. Potem, często sami mieliśmy kłopoty z
pierwszymi kąpielami w domu. Młode często bały się, krzyczały. Po takich doświadczeniach z pierwszą kąpielą to nie dziwne! Na dodatek, od lat słyszymy, że nic im się nie stanie, nawet jeśli trochę popłaczą! Niestety, stanie się! Od lat wiemy, że stres i dyskomfort dewastuje procesy dojrzewania. Film, który oglądacie nie wymaga komentarza!
To esencja najwyższego stopnia totalnego braku "kultury dotyku" i braku szacunku dla nowonarodzonych i ich rodziców! Od lat walczymy o poprawę jakości opieki nad naszymi dziećmi w szpitalach. Jest coraz lepiej, ale też
ciągle spotykamy się z takimi przykładami, jak ten pokazany na filmie. Może już dość?! Napiszcie co na ten temat myślicie, Wasze komentarze przekażemy kadrze medycznej. Obiecuję... PZ"

http://www.youtube.com/watch?v=obqXKLIEbuw
Paweł Zawitkowski

Zobaczcie jak piękne mogą być pierwsze chwile życia naszych dzieci. Nawet w szpitalu, nawet w trakcie kąpieli, w obcych rękach. Film, który oglądacie nie wymaga komentarza :). To esencja najwyższego stopnia "kultury dotyku" i szacunku dla nowonarodzonych. Polecamy :)
Jeszcze jedno. Od lat walczymy o poprawę jakości opieki w klinikach neonatologicznych i pediatrycznych. Jest coraz lepiej, ale ciągle jeszcze wiele do zrobienia. Napiszcie co myślicie na ten temat. Napiszcie jak Wam się podoba ten film. Wasze opinie przekażemy kadrze medycznej, a Wasze głosy pomogą nam przekonać ich, że warto i można "pięknie pielęgnować". Ja to lubię :)

http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ&list=FL-8GGVRpZGkqvF0o82CUppA&index=0&feature=plcp "

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

dzięki za podpowiedzi w sprawie wizyty z młodym na usg. Byliśmy całą rodzinką, wszystko fajnie przebiegło, młody widział serducho i zdjęcie :-) Szczegóły z wizyty na odpowiednim wątku :tak:

MOge prosic o przepis na tarte???

Ja też chcę, ja też :rofl2:

Iwon dostalam wiadomosc i nawet Ci odpisalam :) Lozeczko juz zlozone i sie nie rozpada (tfu tfu) wiec chyba dalismy rade :D

O kurtka, dzisiaj sprawdzałam wiadomości i nie widziałam od Ciebie, pewnie coś przegapiłam, muszę tam zrobić porządek!

A ja się chciałam pochwalić, że jak mąż wróci to jedziemy odebrać wózek - w końcu!!!!! :)

Pokaż fotki :-)

Ja przy pierwszym porodzie miałam masaż szyjki, tak samo przebijanie pęcherza - lekarz robil wszystko żeby mi pomóc urodzić - i powiem Wam, że kompletnie nie kojarzę, żeby mnie ten masaż bolał :no: Więc albo lekarz był mega dobry i delikatny albo w tym bólu porodowym było mi już wszystko jedno, byle jak najszybciej urodzić ;-)

Do góry