reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

I juz po wizycie :-)

Lozysko sie podnioslo uffff.... i jest z tylu, wod duzo i ogolnie wszystko NORMAL. Aurelka wazy juz 1856g i jest ulozona glowkowo :-) Mamusia zadowolona :tak:

Tez czytam ta ksiazke "JN" i jest bomba szybka i latwo se ja czyta a porady jak dla mnie sa wyposrodkowane ani rygor ani olewka tak w sam raz, chcialabym zeby udalo mi sie zastosowac do wszystkiego :-D

reklama
Ninuszka "Język niemowląt". Ja mam ją wydrukowaną, bo jest w necie w pdf. Nie wiem czy znajdę w kompie jeszcze, ale jakby coś, to na pewno któraś z nas ma. A potem jest Język dwulatka. Tego też nie doczytałam. Miałam nadrobić przed tym porodem, ale czasu jest jeszcze mniej.
A z książek na pewno mogę polecić P. Zawistowskiego "Conieco o rozwoju dziecka". Jest dołączona płytka jak "obsługiwać dziecko". My z mężem przed porodem przez kilka nocy zaczynaliśmy oglądać i zasypialiśmy przy tym:-). Niestety koleżance pożyczyłam i chyba czas sie o nią upomnieć...

tracy hogg jezyk niemowlat
bardzo przyjemnie sie czyta , ja polknelam pol w dwa dni :-)

Dzięki :-) poszukam sobie na necie albo kupię w księgarni jak tak chwalicie :-)

I juz po wizycie :-)

Lozysko sie podnioslo uffff.... i jest z tylu, wod duzo i ogolnie wszystko NORMAL. Aurelka wazy juz 1856g i jest ulozona glowkowo :-) Mamusia zadowolona :tak:

:-D
Super :-D

cześć czerwcóweczki!
mój net już działa;)
muńka,rurka &&&&,trzymać się w szpitalu!!!
aga,lena za Was reż &&&&
a prosiłam,żeby tak nie szaleć przed świętami!!!!
Asiia super,że się odezwałaś.Trzymam za Was kciuki!Ja po cesarce dość szybko się pozbierałam,tylko 2 dni były trochę bolesne;brzuch mi się zgubił po jakichś dwóch tygodniach,ale to wszystko zależy od organizmu.
ja byłam dziś u gina i delikatnie mówiąc to mnie wkur...-stwierdził,że Jasiek za wolno rośnie i ogólnie jest za mały,ja za słabo przybieram na wadze i że mu się to nie podoba.I cholerka sobie myślę,że dziecko 1840 to nie jest jakiś ewenement,a moje 7,5 kg od początku to też w normie,więc o co cho??????Ale,żeby było śmieszniej to szyjka mi się skraca,skurcze są cały czas i do tego brzuchol boli,więc nie mam się co nastawiać,że dotrwam do końca:(
Więc mam dzień do du..py i ciśnienie też jest do du...py i zaraz zrobie sobie kawę,bo mi łeb pęknie!!!!!

VHR to chyba tetno dziecka, bo dorosłego to HR....
T
sunshine- ten Twój gin dziwny ....córcia nie bedzie duża, ale nie jest napewno za mała:) a Twojego przyrostu wagi można CI tylko pozazdrościć:)

Ostatnia edycja:
VHR to chyba tetno dziecka, bo dorosłego to HR....
T
sunshine- ten Twój gin dziwny ....córcia nie bedzie duża, ale nie jest napewno za mała:) a Twojego przyrostu wagi można CI tylko pozazdrościć:)

Widziesz tu w Anglii nie ma wizyt u gin tylko u poloznej a USG robi sie w szpitalu a tym razem (zreszta po raz 2) mialam robiona na zwyklym oddziale gdzie robi sie wszystkie inne USG i pani ktora to robi nie jest na tyle wyuczona zeby podac szczegoly, dlatego pozniej musialm isc na oddzial polozniczy zeby sie upewnic ze wszystko ok. Wiec co z tego, ze zadawalam pytania jak nie dostalm konkretnych odpiwiedzi.....

A co do przyrostu wagi to nie wiem czy jest co zazwroscic 10kg na plusie tylko tyle ze wszystko na brzuch weszlo :-)

moje drogie panie mam pytanko czy wasze dzieci was kopią czy macie wrażenie że się maleństwo przewraca
zastanawiam się bo od kilku dni mam wrażenie jakby mała się przewracała a kopniaków prawie wogle nie czuję :-)

reklama
Oj ja dzisiaj umieram. Głowa odkąd się obudziłam mi pęka.. oczy jakieś zapadnięte ledwo dają się otworzyc a Wiktor wcale nie daje mi polezec . . . :/ Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej i ze to tylko cisnienie... straszie. Dorota pozwolilam sobie tez sciagnac :))

Do góry