reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam

rurka - trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&. Musi być dobrze.

aga - na spokojnie brykaj do szpitala. Zbadają Cię dokładnie, pewno podadzą leki i będziesz pod kontrolą. Będzie dobrze.

asiia - cieszę się, że się odezwałaś. Super że Mateuszek i Kacperek tak świetnie dają radę :-)

Jeszcze czekamy na wieści od Sicilpol.

Wszystkim dziś wizytującym życzę powodzenia!!!!!

Ja też dzisiaj jakaś niedorobiona jestem. Ewidentnie coś nie halo z ciśnieniem jest bo oczy na siłę muszę otwierać. A kawy nie chcę pić bo wtedy bankowo złapie mnie skurcz w łydkę.

reklama
Miałam Wam napisać ,ze spraligin to mega kieski środek. Kupcie sobie Magnezin najlepiej i po 4-6 tabletek dziennie. 2- 3 rno i tyle samo wieczorem:)

Klusia , czy ja dobrze wyczytałam,ze miąłś tetno 140?

Klusia , czy ja dobrze wyczytałam,ze miąłś tetno 140?
FHR 140/MIN...
Ja nigdy na to nie zwracałam uwagi(a to mało czy duzo??), tylko na ciśnienie, bo mam często 75/50, jak już jest powyżej 100 to jest coś....

Josie Nam się udało, bez większych problemów. Moim zdaniem to super metoda. Nigdy nie mieliśmy problemu, by np. połozyć Kubę spać przed 21. Kąpiel, bajeczka, kołysanki, zamykam drzwi i cisza. Oczywiście były akcje różne, że przychodził do nas xxx razy, ale to wyjątki. No i trzeba konsekwentnie odprowadzać do jego pokoju.. A moja znajoma ma dziecko 3 lata i nadal lula synka na podusi czasem 2 h!. Czy to nie jest ...dziwne? No i raz w nocy jeszcze daje mu kaszę:crazy:
Te codzienne rytuały są bardzo ważne, bo np. jakby mi nie chciał jeszcze zasnąć po darciu się np. 4godzinnym przy kolce(tak najdłużej mi kiedyś płakał), to ja bym nie była w stanie funkcjonować.

Ostatnia edycja:
a mnie dopadła zgaga... a już myślałam, że mi się uda jej uniknąć:-(

ja mam to samo!!! od dwoch dni, a wczesniej zadnej zgagi i juz sie cieszylam ze mnie to nie dotyczy :crazy:

Ja też dzisiaj jakaś niedorobiona jestem. Ewidentnie coś nie halo z ciśnieniem jest bo oczy na siłę muszę otwierać. A kawy nie chcę pić bo wtedy bankowo złapie mnie skurcz w łydkę.

hihi niezle skutki picia kawy masz :) ale ja tez niedorobiona, dzis na pewno cos z cisnieniem nie tak

Dorotka Jeśli chodzi o rozkład dnia noworodka, to nam udało się stosować metodę T. Hogg, czyli spanie co 3h. Nie doczytałam książki do końca, bo w szpitalu liczyłam ją skończyć ale się nie udało. Ale najbardziej uśmieliśmy się z T z rozpoznawania rodzajów płaczu. Nie wszystkie noworodki jednak tak mają. Koleżanki synek ma drzemki max 15min, Kuba przez pierwsze miesiąc spał dużo, po godzinie czy 1,5….i tak co 3h. Mam gdzieś jakieś notatki, pisałyśmy sobie z koleżankami, zdawałyśmy relacje z każdej kupki;), bo wtedy akurat był boom, a ja miałam z 8 koleżanek… nieźle co? I to 2 koleżanki z licealnej paczki.

klusia ja czytalam ta ksiazke w swieta i wlasnie sie zastanawialam czy to sie udaje? bardzo mi sie podoba ten latwy plan, ale nie wiem czy to nie zbyt brutalna metoda na nowordki no i czy dzieci nie zasypiaja zazwyczj po jedzeniu wlasnie? bo ona tam pisze ze po jedzeniu ma byc aktywnosc...

FHR 140/MIN...
ja nigdy na to nie zwracałam uwagi(a to mało czy duzo?), tylko na ciśnienie, bo mam często 75/50, jak już jest powyżej 100 to jest coś....

Klusia to jest starsznie dużo.....moze cos sie pomyliłas z tym tętnem? Albo byąłs na maksa zdenerwowana. Masz w domu cisnieniomierz? Jakie masz zwykle tętno?

Dorotka Jeśli chodzi o rozkład dnia noworodka, to nam udało się stosować metodę T. Hogg, czyli spanie co 3h. Nie doczytałam książki do końca, bo w szpitalu liczyłam ją skończyć ale się nie udało. Ale najbardziej uśmieliśmy się z T z rozpoznawania rodzajów płaczu.

A jaki tytuł jest tej ksiązki?

Klusia to jest starsznie dużo.....moze cos sie pomyliłas z tym tętnem? Albo byąłs na maksa zdenerwowana. Masz w domu cisnieniomierz? Jakie masz zwykle tętno?
dziwna sprawa, wyraźnie jest napisane FHR 140/min, ale nie wiem, czy to rzeczywiście moje, bo położna w kartę ciązy wpisuje tylko ciśnienie, a dodatkowo tętno mam w historii wizyty. Może moja dr tego zapomina zmienić, ma taki wzór.
Nie mam ciśnieniomierza, ale jutro będę u teściowej, ona ma, to zmierzę.
Zdenerwowana nie byłam, ja byłam ledwo obudzona, przysypiałam przed gabinetem jeszcze.
\To mam zagadkę...

Ninuszka "Język niemowląt". Ja mam ją wydrukowaną, bo jest w necie w pdf. Nie wiem czy znajdę w kompie jeszcze, ale jakby coś, to na pewno któraś z nas ma. A potem jest Język dwulatka. Tego też nie doczytałam. Miałam nadrobić przed tym porodem, ale czasu jest jeszcze mniej.
A z książek na pewno mogę polecić P. Zawistowskiego "Conieco o rozwoju dziecka". Jest dołączona płytka jak "obsługiwać dziecko". My z mężem przed porodem przez kilka nocy zaczynaliśmy oglądać i zasypialiśmy przy tym:-). Niestety koleżance pożyczyłam i chyba czas sie o nią upomnieć...

Zaza W karcie mam na pewno tylko moje ciśnienie, a tętno płodu mam tylko 2 razy w tej ciąży uzupełnione(144,148). Jednym słowem bałaganik. Zależy jaka położna, jedna wpisuje, inna nie.
Tak czy siak jutro tam będę, bo mam endokrynologa, to niech mi zmierzą, będę spokojniejsza.

Ostatnia edycja:
Klusia mnie się wydaje że to tętno dziecka, pasowałoby idealnie, poza tym w kartę to chyba raczej tylko tętno płodu się wpisuje

reklama
Do góry