reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

I juz po wizycie :-)

Lozysko sie podnioslo uffff.... i jest z tylu, wod duzo i ogolnie wszystko NORMAL. Aurelka wazy juz 1856g i jest ulozona glowkowo :-) Mamusia zadowolona :tak:

Tez czytam ta ksiazke "JN" i jest bomba szybka i latwo se ja czyta a porady jak dla mnie sa wyposrodkowane ani rygor ani olewka tak w sam raz, chcialabym zeby udalo mi sie zastosowac do wszystkiego :-D

reklama
Ninuszka "Język niemowląt". Ja mam ją wydrukowaną, bo jest w necie w pdf. Nie wiem czy znajdę w kompie jeszcze, ale jakby coś, to na pewno któraś z nas ma. A potem jest Język dwulatka. Tego też nie doczytałam. Miałam nadrobić przed tym porodem, ale czasu jest jeszcze mniej.
A z książek na pewno mogę polecić P. Zawistowskiego "Conieco o rozwoju dziecka". Jest dołączona płytka jak "obsługiwać dziecko". My z mężem przed porodem przez kilka nocy zaczynaliśmy oglądać i zasypialiśmy przy tym:-). Niestety koleżance pożyczyłam i chyba czas sie o nią upomnieć...

tracy hogg jezyk niemowlat
bardzo przyjemnie sie czyta , ja polknelam pol w dwa dni :-)

Dzięki :-) poszukam sobie na necie albo kupię w księgarni jak tak chwalicie :-)

I juz po wizycie :-)

Lozysko sie podnioslo uffff.... i jest z tylu, wod duzo i ogolnie wszystko NORMAL. Aurelka wazy juz 1856g i jest ulozona glowkowo :-) Mamusia zadowolona :tak:

:-D
Super :-D

cześć czerwcóweczki!
mój net już działa;)
muńka,rurka &&&&,trzymać się w szpitalu!!!
aga,lena za Was reż &&&&
a prosiłam,żeby tak nie szaleć przed świętami!!!!
Asiia super,że się odezwałaś.Trzymam za Was kciuki!Ja po cesarce dość szybko się pozbierałam,tylko 2 dni były trochę bolesne;brzuch mi się zgubił po jakichś dwóch tygodniach,ale to wszystko zależy od organizmu.
ja byłam dziś u gina i delikatnie mówiąc to mnie wkur...-stwierdził,że Jasiek za wolno rośnie i ogólnie jest za mały,ja za słabo przybieram na wadze i że mu się to nie podoba.I cholerka sobie myślę,że dziecko 1840 to nie jest jakiś ewenement,a moje 7,5 kg od początku to też w normie,więc o co cho??????Ale,żeby było śmieszniej to szyjka mi się skraca,skurcze są cały czas i do tego brzuchol boli,więc nie mam się co nastawiać,że dotrwam do końca:(
Więc mam dzień do du..py i ciśnienie też jest do du...py i zaraz zrobie sobie kawę,bo mi łeb pęknie!!!!!

VHR to chyba tetno dziecka, bo dorosłego to HR....
T
sunshine- ten Twój gin dziwny ....córcia nie bedzie duża, ale nie jest napewno za mała:) a Twojego przyrostu wagi można CI tylko pozazdrościć:)

Ostatnia edycja:
VHR to chyba tetno dziecka, bo dorosłego to HR....
T
sunshine- ten Twój gin dziwny ....córcia nie bedzie duża, ale nie jest napewno za mała:) a Twojego przyrostu wagi można CI tylko pozazdrościć:)

Widziesz tu w Anglii nie ma wizyt u gin tylko u poloznej a USG robi sie w szpitalu a tym razem (zreszta po raz 2) mialam robiona na zwyklym oddziale gdzie robi sie wszystkie inne USG i pani ktora to robi nie jest na tyle wyuczona zeby podac szczegoly, dlatego pozniej musialm isc na oddzial polozniczy zeby sie upewnic ze wszystko ok. Wiec co z tego, ze zadawalam pytania jak nie dostalm konkretnych odpiwiedzi.....

A co do przyrostu wagi to nie wiem czy jest co zazwroscic 10kg na plusie tylko tyle ze wszystko na brzuch weszlo :-)

moje drogie panie mam pytanko czy wasze dzieci was kopią czy macie wrażenie że się maleństwo przewraca
zastanawiam się bo od kilku dni mam wrażenie jakby mała się przewracała a kopniaków prawie wogle nie czuję :-)

reklama
Oj ja dzisiaj umieram. Głowa odkąd się obudziłam mi pęka.. oczy jakieś zapadnięte ledwo dają się otworzyc a Wiktor wcale nie daje mi polezec . . . :/ Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej i ze to tylko cisnienie... straszie. Dorota pozwolilam sobie tez sciagnac :))

Do góry