reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Lena mój gin miał chyba fatalny dzień dzisiaj,bo kupił nowy fotel i cholerstwo nie działa,a stary już wywalił.Do tego usg mu też chyba nie za bardzo działało,bo pierwszy pomiar wykazał,że młody ma 730 g...wybaczę mu więc,bo generalnie to porządny facet i zawsze,jak coś mi się nie podobało to dzwoniłam i było oki;-)
A co do bólu pleców to nie wiem,bo mnie też trochę pobolewają i wtedy sobie jeżdżę masażerem tak delikatnie i trochę przynosi to ulgę.

reklama
weszłam akurat na dobre wiesci od Asii:tak:
Fajnie ze chłopcy tak szybciutko dochodza do siebie!!!!!

rrurrka - kciuuuuki mono zaciskam!!

sicilpol - odezwij sie i TY!!

Ja dzis byłam u endokrynologa i dostałam jakies leki... musze przyznac, ze moja lekarka jest bardzo uprzejma lecz troche nie moge zrozumiec o co jej chodzi .. mowła mi kiedys o zapaleniu tarczycy potem o nadczynnosci, teraz niby jakby poszło w druga trone mimo iz lekow nie biore, i w sumie to jeszcze norma ale powiedziała ze lepiej zebym pobrała Euthyrox...

No i moze głupio ale zpytam - dała mi karteczke z zapiska jak to stosowac i jest tam napisane ze poł godz albo godz przed posiłkiem i zeby nie pic przez ten czas, ale rozumiem ze popic normalnie mozna???????

weszłam akurat na dobre wiesci od Asii:tak:
Fajnie ze chłopcy tak szybciutko dochodza do siebie!!!!!

rrurrka - kciuuuuki mono zaciskam!!

sicilpol - odezwij sie i TY!!

Ja dzis byłam u endokrynologa i dostałam jakies leki... musze przyznac, ze moja lekarka jest bardzo uprzejma lecz troche nie moge zrozumiec o co jej chodzi .. mowła mi kiedys o zapaleniu tarczycy potem o nadczynnosci, teraz niby jakby poszło w druga trone mimo iz lekow nie biore, i w sumie to jeszcze norma ale powiedziała ze lepiej zebym pobrała Euthyrox...

No i moze głupio ale zpytam - dała mi karteczke z zapiska jak to stosowac i jest tam napisane ze poł godz albo godz przed posiłkiem i zeby nie pic przez ten czas, ale rozumiem ze popic normalnie mozna???????

można popić wodą:)

czy wy wszystkie mozecie leżęc pąłsko na plecach?

Przepraszam, ze nie czytam co pisałyście, ale z tych emocji mam chyba jeszcze większe ciśnienie :(
Jestem mega wkurw... spędziłam 5godzin w szpitalach :/ najpierw w akademii medycznej gdzie się przejęli bardzo 30min leżałam pod KTG, potem badanie, usg itp i oczywiście dobieranie leczenia w szpitalu- no, ale jedno ale w akademii nie było miejsc więc skierowali mnie na kliniki i tam mieli mnie przyjąć, pojechałam tam i d... ponad godzinę rozmyślali co zrobić, bo w całym Wrocławiu nie było nawet jednego miejsca na położnictwie- więc dostałam leki i do domu, ale jak ciśnienie będzie dalej wysokie to mam do szpitala się zgłosić- tylko ciekawe gdzie :( masakra jednym słowem jak mi się słabo zrobiło to kazali siedzieć przy oknie :/
A najlepsze, ze Ci z akademii powiedzieli, ze muszą mnie dłużej poobserwować, bo to może być wina przepływów- tylko kto mnie poobserwuje i ciekawe czy z porodem też tak będzie :/
Aaaa w szpitalu miałam 150/110

AVO ale w jakim sensie leżeć płasko?Bo ja spać na plecach nie umiem,ale położyć się i poleżeć to spokojnie.
Agusia bidulko...postaraj się nie denerwować...trzymam kciuki,żeby to ci się jakoś unormowało.A swoją drogą to nie rozumiem jak może nie być miejsca w szpitalu????Paranoja jakaś:wściekła/y::szok:
Tak sobie myślę,że ten kwiecień to jakiś feralny jest dla nas:-(

tialana - spróbuje mam nadzieje ze chociaz troszke pomoze bo normalnie zwariowac mozna

Ruda - moze faktycznie facet mial jakis gorszy dzionek co do masażera to takiego cudenka nie mam :(

buziak - no chyba mozna ale poczekaj lepiej na opinie innych dziewczyn

AVO - no ja moge ale nie za dlugo bo nie bardzo wygodnie jest na plecach

aga - no kurcze nie dziwie Ci sie jak oni tak moga aby miejsca nie bylo powinni zrobic wszystko aby Cie przyjac gdzies a jak maja Cie obserwowac skoro jestes w domu :wściekła/y:

kurde chyba siara zaczyna mi lecieć :-:)-( chyba czas zakupić sie w te wkladki

Muszę lecieć bo P zaraz z pracy wraca i trzeba obiad przygotować ;P wpadne jutro milego wieczorku ;-)

o Ruda, Ja Cichyba pomyliłamz Sunhine i to Tobie chciął m napisac,ze dziecko ejst normlanego wzrostu, a waga -7, 5 kilo to tylko pozazdrośćić:)

Sunshine- Tobie Kochana gratuluję,że wsyztsko ok:)

przepraszam za zamieszanie:)

Ja jak płasko leżę- zwąłszcza wieczorem to mnei przydusza:(

Aga współczuję przeżyć- brak mi słów :(

Ostatnia edycja:
Klusia FHR to fetal heart rate czyli bicie serca plodu. 140 to bardzo ladnie:-) moja malutka tez takie miala:-)

Pytalam sie dwoch poloznych i potwierdzily, ze na plecach nie powinnysmy w ogole lezec, ze niektore pacjentki mdleja bo jest odciecie doplywu tlenu dla mamy i dla dzievka. Na prawym tez raczej nie bo doplyw krwi i tlenu. Najlepiej na lewym. Powiedzialy, ze na prawym troche i rzadko, na plecach nie.

Ja dzis meczacy dzien raczej. Biegalam do pracy do domu i jakos mnie to zmeczylo solidnie.

Aga trzymam kciuki, zeby nie bylo potrzeby szukac na cito. Wspolczuje bezsilnosci, moze jedz jutro jeszcze gdzies? Sama nie wiem bo jeski sugeruja przeplywy...

Mnie te przeplywy rozwalaja, nie przypominam sobie, zebym miala badane. Moze przy genetycznym. Przy polowkowym nic mi gosc nie mowil, moze badal. Kiedy wiadomo, ze szwankuja?

Ostatnia edycja:
reklama
można popić wodą:)

czy wy wszystkie mozecie leżęc pąłsko na plecach?

ja nie moge. od razu mi brak tchu. i do tego kosc ogonowa mi sie jakos tak odgina ze pozniej nie moge sie podniesc. wiec tylko na bokach wchodzi w gre

PS zaraz mnie zgaga dobije... czy jak zjem jogurt naturalny to pomoze ?

Ostatnia edycja:
Do góry