reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

W gabinecie do którego zostałam wezwana jest leżanka itd, więc pewnie to też są lekarze, ale mnie nie badali, tylko ciśnienie i waga. A Pani była naprawdę miła. Powiedziała, że mój pracodawca dostanie pismo, że stawiłam się na badanie, L4 uzasadnione, bez zastrzeżeń.
Bez obaw;)
Ja idę na drzemkę, kręgosłup wysiada

reklama
dziewczyny, dzieki za slowa otuchy, tp pewnie przez to,ze sie nudze i mi lataja po glowie takie mysli :eek: ;-) chyba sobie usiade na zewnatrz i bede patrzec jak rosliny rosna, by miec zajecie :baffled:

Aaaa jesli chodzi o te masc, to u mnie nazywala sie ona kocia mascia i nikt sie nie przejmowal, ze przeciez na niej tygrys widnieje...
Ta masc to taki domowy i najlepszy wynalazek Krajow tajskich, tam tego sprzedaja na tony :tak:
Ja niedawno obkupilam rodzine, moj tego nie znal i jak mu podstawilam pod nos i natarlam klate, to myslalam ze sie wscieknie hihih :laugh2:
Ale jesli chodzi o ciaze to nie wiem :sorry:
19-89-thickbox.jpg
Tam podstawa jest kamfora, czyli w zasadzie same olejki eteryczne

Na angielskim forum pisza, ze lepiej nie uzywac, gdyz nie byla ona nigdy dostatecznie przestesowana dla kobiet w ciazy- ale nie jest napisane, ze w czyms moze zagrazac
Na drugiej stronce znalazlam za to, ze kamfora jednak nie jest wskazana dla ciezarowek :baffled:

Sicilpol pamietam tego tygryska z dzieciństwa :-)

Ja dzisiaj na ponownym badaniu glukozy byłam. Wypicie 75, poszło mi lepiej niż myślałam, ale później:baffled: ...było mi słabo, myślałam że zemdleję...pierwszy raz tak miałam. Teraz powinnam odebrać wynik, ale nie mam się jak dostać do szpitala, więc muszę poczekać do jutra :-(

Jakieś choróbsko mnie łapie :angry: wczoraj katar a dzisiaj łamanie w kosciach:baffled: Dopóki nie znam wyników, piję herbatę z miodem. Mam nadzieję,że pomoże :-)

Pozdrawiam ciepło :-)

Mnie też czeka glukoza, nawet stoi już przede mną i czeka. Muszę ja zrobić na 15.03 wtedy mam wizytę ale na razie nie mam autka bo potrzebuje go mój mąż. Planuje wypić to świństwo w piątek albo w poniedziałek.
PS właśnie czytając pożarłam 3/4 tabliczki czekolady "malaga":sorry:

My dziś zaliczyliśmy wyjazd poranny na budowę, aby ustalić ostatnie szczegóły odnośnie elektryki - jak ja bym chciała się już przenieść z miasta! Kocham Nasze mieszkanie w mieście, ale strasznie mnie ciągnie do spacerów po lesie i nad jeziorami.
Po budowie byłam u fryzjera - w końcu na podcięcie końcówek i pocieniowanie - całkiem inne włosy :-)
Jak wróciłam to troszkę ogarnęłam domek i teraz zdycham na ból pleców i kości ogonowej! Chciała się Baba poruszać to ma! Nie mogę się jednak powstrzymać gdy mam taki dobry dzień bo jakoś ostatnio większość jest takich kiepskich - ze skurczami i słabością ogólną - czy któraś z Was też tak ma?

Sicilpol dzięki Tobie wspomnienia wróciły. Mój zmarły niedawno Dziadek zawsze takiej używał i dawał mi pod nos jak miałam katar - szczypało to ale bardzo pomagało! Ehh aż mi się smutno zrobiło ponieważ w ubiegłym roku: we wrześniu zmarła Moja ukochana Babcia, a w listopadzie właśnie ten Dziadek ( jej Mąż) :-(Bardzo świeża sprawa - na dwóch pogrzebach byłam już w tej ciąży i nie mam już sił ani ochoty na więcej!

No i taki mamy ładny dzień, a ja tu z takimi myślami... tfu tfu KONIEC! :-D

Witajcie, miłe panie! Czy Wy też czujecie już powiew wiosny? Na razie trochę jeszcze zimno, ale to słońce, które coraz częściej się pojawia... jejku, ja już bym tak chciała tę wiosnę, że nie mogę :). Od wczoraj mój mąż na urlopie i tak będzie do końca tyg., więc pewnie mało mnie tu będzie.
Byliśmy w weekend w Toruniu, czy są tu jakieś torunianki, bo nie pamiętam? W każdym razie Toruń ma absolutnie najlepsze pierogi z pieca na świecie, właściwie to od dłuższego czasu jeździmy z P. nie tyle do Torunia, co na te pierogi :D (Stary Toruń i Stary Młyn, jakby ktoś był zainteresowany). Zazdroszczę lokalsom tej pierogowej gastronomii!

a poza tym moje dziecko ostatnio kopie mnie w cipkę! czy Wam też się to zdarza? no naprawdę, czasem te kopniaki czuję tak nisko, że mi się wydaje, że jak pójdę sikać, to mi będzie wystawać jakaś noga albo ręka dołem :). przy tej okazji zaczęłam się wkręcać w przedwczesne porody, więc mogę oficjalnie dołączyć do klubu wkręcających się z sicilpol i innymi dziewczętami...

pozdrawiam Was wszystkie gorąco i starajcie się nie przejmować ZUS-ami i innymi głupimi sprawami, a buziak jak zawsze niezawodna w prostowaniu naszych ciążowych lęków, dzięęęęęęęęękiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

asiia_ fajnie że jesteś znów z nami no i przede wszystkim świetnie że nadal w trzypaku ;-) z takim dopingiem jaki macie tu na BB to nie możliwe żeby chłopaki zbyt wcześnie zmienili lokum bo wszystkie ciocie trzymają nadal mocno kciuki :tak:

verita zdrówka życzę

Waris taka pyszną czekoladę wcinasz i się z nami nie dzielisz?

Podobno katar trwa 7 dni bez względu na to czy jest leczony czy nie i u mnie się to sprawdzało ale w ciąży mam 3 dni ;-) drugi raz mam katar w ciąży i drugi raz skończył się po 3 dniach więc te z was które zaraziły się ode mnie wirtualnie to powinno szybko minąć ;-)

Mam wyniki glukozy - są w porządku! :-) Żeby to uczcić wypiłam właśnie kawkę i zjadłam prince polo xxl ;-)
a poza tym moje dziecko ostatnio kopie mnie w cipkę! czy Wam też się to zdarza? no naprawdę, czasem te kopniaki czuję tak nisko, że mi się wydaje, że jak pójdę sikać, to mi będzie wystawać jakaś noga albo ręka dołem :). przy tej okazji zaczęłam się wkręcać w przedwczesne porody, więc mogę oficjalnie dołączyć do klubu wkręcających się z sicilpol i innymi dziewczętami...

MNie moje dziecko kopie po odbycie. :baffled:

reklama
Mangi nasza Violka jest grodu Kopernika:) a i ja z Bydgoszczy mam żabi skok :)) Stary Młyn jest ok, ale jest jeszcze jedna dobra pierogarnia w Toruniu :))

No i dobra przyznam się ja też z tych schizująco-wkrecających sobie rozne bzdury :pP

Do góry