reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Tialana Ja właśnie tez miałam 3 dni i też 2 raz w ciążyJ. Jutro na basen, teściowa oczywiście zdziwiona, że z zasmarkanym Kubą idę. Po pierwsze, już prawie mu minęło, po drugie basen jest dobry na katar, tak jak świeże powietrze
Magnii mnie tez tam głównie kopie, ogólnie to czuję ją nisko najczęściej, może to przez krótką szyję.
I to parcie na pęcherz… Zdążę wyjść z domu i po 10 min wydaje mi się, że nie wytrzymam
Sicilpol Nam to chyba nic nie można wg ulotek. A kiedyś na TVN style dr powiedział, że jak kobieta w ciąży jest chora, to lepiej, by wzięła antybiotyk(i to nie słabszą dawkę, bo to nie pomoże), niż się męczyła, że te wszystkie opinie są przesadzone. Podobnie jak z lekami dla dzieci, jedni lekarze zabraniają, a inni sami przepisują coś co jest np. od 3 roku życia wg ulotki, a dziecko ma rok, tylko mniejszą dawkę. Weź tu bądź mądry…

reklama
Mam wyniki glukozy - są w porządku! :-) Żeby to uczcić wypiłam właśnie kawkę i zjadłam prince polo xxl ;-)

MNie moje dziecko kopie po odbycie. :baffled:

Gratuluję dobrych wyników...mam nadzieję podzielić się podobną wieścia jutro :-)

Co do kopniaków na dole to mój też odbyt sobie upodobał :baffled: na całe szczęście nie cały czas, bo wierci się strasznie i raz kopie po bokach, raz na górze a raz po odbycie :-p:laugh2:

Klusia i Sicil - ja w poprzednich dwóch ciążach "załapałam się" niestety na zapalenie oskrzeli i bez antybiotyku sie nie obyło. W takiej sytuacji w ogóle nie było się nad czym zastanawiać , jedynie co to dobrze, że to już było w 5 m-cu, więc było mniejsze ryzyko, a Amoxicilina nie przenika przez łożysko, więc dla dziecka była bezpieczna.

A tak słyszałam, gdzieś w tv mówili i nasza instruktorka. Gorzej jak jest kaszel, wtedy nie wychodzimy raczej. Na początku wszystkim sie stresowałam, teraz już z Kubą tak się nie "cackam". Przestałam chodzić do lekarza z byle katarem, kaszlem, gorzej jak z gorączką sobie nie radzimy. Wszystkiego uczymy się z czasem. Nasz synek od urodzenia praktycznie miewa kaszel taki, ze ludzie są w szoku jak słyszą go, a to być może przez wiotkość krtani. Jak był malutki lekarze wymyślali już najróżniejsze choroby, robiliśmy badania np. na mukowiscydozę. Ale skoro wykluczyli wszystko, przyzwyczailiśmy się już do tego, taki jego urok. Kiedyś pediatra powiedział, że łatwo mu będzie zdobyć L4, gdy nie będzie chciał iść do szkoły, jak zakaszle.

Ostatnia edycja:
Hello,
narobiła sobie dziś smaku na porządne usg a tu klops. Płci nie znam ciągle a i chyba samo badanie trzeba będzie dokładnie powtórzyć.:(:(::(
Zresztą opisałam na "u lekarza". Wpisałam tam też wyniki, możecie zerknąć i spróbować mi wyjaśnić?

Jak na razie humor mi się zepsuł troszeczkę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Właśnie zadzwoniła do mnie koleżanka, którą wczoraj spotkałam jeszcze na spacerku, a dziś już urodziła córeczkę. Spotykałyśmy się na wizytach u lekarza, na USG. Też nie wiedziała do końca czy to synek czy córeczka, a termin miała na 10-tego, czyli praktycznie idealnie się zmieściła. Trochę jej zazdroszczę.

Witam wszystkie Panie. Mnie dzisiaj w koncu internet wrocil po kilkudniowej awarii.
Widze ze nam sie kilka kobitek rozchorowalao wiec zdrowka Wam zycze:-).
A co do kopniaczkow to u mnie czuc wszedzie i sama nie wiem gdzie bardziej. Czasami to mam wrazenie ze jest cos nie tak bo nic nie czuje przez dluzszy czas:-(. Poza tym noge mam ciagle jak balon i ale cisnienie juz jest ok. Glukozy jeszcze nie mialam i jakos mi do niej nie spieszno.
Boze jak tak patrze na te wasze suwaczki np Katrina115 to Wam zazdroszcze - 4 tyg roznicy a to prawie miesiac:-( W sie rozsypiecie a ja ciagle z brzusiem bede

reklama
ja mam kopniaki zazwyczaj pod prawym zebrem, i tez mam takie przerwy miedzy ruchami czasami... dzis na szkole rodzenia babka mowila zeby zaczac liczyc ruchy - ktoras juz to robi?
mowila zeby wybrac sobie 3x po godzinie w ciagu dnia i sprawdzac, w kazdej z tych godzin powinien byc jeden ruch conajmniej. a jakby nie bylo to obserwowac kolejna godzine. ja mam wrazenie ze czasem kilka godzin nie mam ruchow, ale w sumie nie skupialam sie nad tym

Do góry