reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

witajcie

asiia - witaj w świecie żywych!!!!! kobietko czekam na wiadomość od Ciebie, napisz mi proszę na PW dane, co bym Ci mogła przelew puścić.

reklama
młodak jak ja bym chciała używać połowy mózgu;-)poszłam dziś do sklepiku po pieczywko bo tylko tego brakowało...i co?????kupiłam różne duperele,ale nie chleb:wściekła/y:
asiia trzymam za Was kciuki,żebyście dotrwali jak najdłużej&&&&&

Dziewczyny powiedzcie mi czy wam też się tak wysuszają i matowieją włosy?Bo u mnie to tragedia jakaś:angry:żadne maseczki ani balsamy ani nic nie pomaga.Pytałam fryzjerkę ale jak mi wyskoczyła z ceną za jeden zabieg to stwierdziłam,że wolę obciąć jakby co.

asiia - bo wszystkie blizniaki to cudaki cwaniaki !!! ;-) a mamy blizniakow to silneeeeeeeee kobity!!! kto jak nie my mamy 4jajka naraz ? ;) wiecej od naszych mężów ;))
My dalismy rade i Wy dacie tylko pamietaj mało nerwow a duuuzo optymizmu! Dzieciaczki to czuja i niczego im tak nie potrzeba jak spokojnej pewnej siebie mamy!!!!! Jedyne na co musicie sie przygotowac, to fakt iz polezycie dłuzej w szpitalu niz inne mamy. maluszki beda wymagały kontroli neonatologicznych, neurologicznych i byc moze chirurgicznej do 2roku zycia. Moga miec kolki, moga miec przepuklinki pachwinowe - niedojrzały ulad pokarmowy i czesto u chłopcow własnie wystepuja... ale to wszystko da sie przejsc tylko potrzeba przeogromnej cierpliwosci i uwagi jaka sie poswieca maluszkom ;) a potem po 5latach sie słucha jak pyskuja czy w pokoju obok 1 mowi do 2: nie wychodz z pokoju bo zaraz jej sie przypomni ze musimy zjesc obiad i bedziesz musiał jesc :-D:-D

no Moj Kubus ma zaraz 2ipół roku i juz powoli zaczyna pyskowac ,haha zaczynam sie bac co to bedzie za kilka lat,tym bardziej ze ja sama tez do grzecznych nie naleze :tak:hihi
Wiem tez ze powinnam sie nastawic na wszystkie mozliwe rzeczy, i na to tez przygotowac (w razie czego) ale wciaz staram sie myslec optymistycznie i wierzyc ze zadne z tych gorszych rzeczy na Nas nie czychaja:tak:
Mam nadzieje ze ta waga to bedzie jedyne nasze zmartwienie ;)
Chociaz tutaj tez wierze ze usg moze myslic sie na korzysc dla mniejszego babla :)
No ale zobaczymy :) ,
wrazie czego niechce Cie straszyc ,ale bede tutajjj siedziec i zatruwac Ci dupke :tak:

asiia ja też, jak twój mąż, myslę że dacie radę do 37 tygodnia ;-) moja koleżanka miała zagrożoną ciążę przedwczesnym porodem i strasznie się bała, żeby do 37 tyg, a tu proszę zaczął jej się wczoraj 39 i zero objawów nadchodzącego porodu:-D będzie dobrze!!!

muńka a może to instynkt macierzyński ci się już włączył i dlatego tak maluszka słyszałaś i nie mogłaś spać;-)

Dziewczyny strasznie mnie pocieszaja Wasze posty :tak:
Dzieki nim wiem ze Jednak wszystko jest mozliwe
jaa co prawda narazie odliczam do konca marca (31tydz) ,ale z kazdym kolejnym tygodniem ta granica sie zwiekszaa i zwiekszaa :) takze jak dociagne doo 37tyg, bede najszczesliwsza na swiecie :)

Moje maluchy chyba wiedza ze tyle ciotek z bb trzyma za nie kciuki :) i wstyd by bylo zeby teraz sie poddali :) :tak:

KlusiaM, a byłas tam na 11 listopada?Lekarz był miły? O co pytał?

Ja byłam na Zwycięzców u ginekolog. Pani dr nie była najgorsza. Na wejście ochrzaniła mnie, ze za wcześnie przyszłam, bo ja spóźnialska zawsze, więc na taką wizytę wolałam się wcześniej wybrać i byłam prawie godzinę przed czasem. Myślałam, że posiedzę w kolejce, coś poczytam. A tu prywatny gabinet w nowym bloku, ja sama... Kazała mi wytrzeć buty , jakbym nie wiedziała. Opowiedziałam historię swojego życia, że poroniłam w 17tyg, ze druga ciąża różnie przebiegała, że długo się staraliśmy, że mąż pod opieką urologa, no i że w tej ciąży od początku nieciekawie. Nie sądziłam,że będzie badanie. No ale gdybym się nie zgodziła na badanie to z miejsca zabieraja mi świadczenia. Stwierdziła po badaniu, że szyja krótka, poza tym wszystko ok. Wypytywała np. dlaczego biorę leki na tarczycę, skoro mam dobre wyniki. Ja na to, że chyba dlatego dobre, bo biorę leki.
Na 11 Listopada to już orzecznik była- bardzo miła. Stwierdziła, że nie będzie podważać opinii 2 lekarzy ginekologów(czyli mojej i tej z Zusu), tylko zmierzyła ciśnienie(mega niskie) kazała dbać o siebie i przyjmować leki:)
Ty masz tylko 1 wezwanie? To może bez badania? Ja miałam wezwanie 1 do ginekolog, a 2 za kilka dni do orzecznika.

Ruda Ja miałam ten problem, ostatnio po szamponie i maseczce Gliss Kur (czarnym) jest dużo lepiej. Wszystko hormony. Zaraz po porodzie jest super z paznokciami, włosami, ale po jakimś czasie tragedia, przynajmniej u mnie tak było. Na paznokcie tez mogę coś polecić;)

Buziak dzięki!

wrazie czego niechce Cie straszyc ,ale bede tutajjj siedziec i zatruwac Ci dupke :tak:

nie ma sprawy, jesli tylko bede potrafiła Ci pomoc to oczywiscie pomoge, pociesze, słuze rada:tak:
A co do naszych postow - najwazniejsze jest Twoje podejscie i nastawienie!!!!! ;-)

Ja nastawiam ziemniaki i po chwili patrze a ziemniaki stoja na innym palniku i inny sie pali :baffled: O leniu nic nie mowie!!!

Muńka, a byłaś z tymi mętami i muszkami u okulisty? Ja pzoa ciażą tego nie widziałam- a teraz idę w słoneczny dzień i ciągle mi coś lata- cholery można dostać.

KlusiaM, a byłas tam na 11 listopada?Lekarz był miły? O co pytał?

Jak męty to jest tylko jedno rozwiązanie - polubic i ignorować.
MI lataja od czasu do czasu takie tęczowe plamki. Tez cholery mozna dostać

ja mam dzsiaj szkole rodzenia pierwszy raz i jakos sie stresuje :szok: nie wiem czym...

Ja też nie wiem czym sie stresujesz - ja mam dziś 2 zajęcia. Wykład o banku komórek macierzystych i ćwiczenia. Śmiesznie jest :)

Witam,

nanulika bardzo sie cieszę:tak: listopadowe dzieci sa bardzo silne:-D
i nie spieszy im sie na swiat wiec nie ma obaw;-) wytrwacie do samego końca:tak:

asiia super, ze sie odezwałaś:tak: trzymam kciuki za chlopaków.
A jak beda mieli na imię jak mozna spytać?;-)

buziak to ktorego stawiasz tą flaszkę??:-D

aga niezly sen:szok:

a ja wczoraj kupilam mezowi i synkowi bilety do Polski od 22 do 25 marca:tak:
niby krotko ale wiem, ze bede bardzo tęsknić:-:)zawstydzona/y:
Ja juz przed porodem nie lecę do polski, nie chce ryzykowac ani nie chce mi sie:no:
a wiem, ze babcia meza teskni za Mlodym niech wiec leca w czwartek rano a w niedziele popoludniu wracaja, nie ma tragedii:-)
najwyzej bede Wam truc dupkę jak mi to zle samej w domu i ze becze za Nimi:-D
mąż matez jechac w PL do kumpla, ktory ma sklep z ciuszkami dla dzieciaczkow i ma kupic posciele do lozeczka, przescieradelka, reczniczek, polspiochy itp.
Z tego sie ciesze najbardziej:tak: wtedy bede juz miala wszystko.

U nas dzisiaj super pogoda, bylam z Mlodym na placu zabaw prawie dwie godzinki

reklama
Ja byłam na Zwycięzców u ginekolog. Pani dr nie była najgorsza. Na wejście ochrzaniła mnie, ze za wcześnie przyszłam, bo ja spóźnialska zawsze, więc na taką wizytę wolałam się wcześniej wybrać i byłam prawie godzinę przed czasem. Myślałam, że posiedzę w kolejce, coś poczytam. A tu prywatny gabinet w nowym bloku, ja sama... Kazała mi wytrzeć buty , jakbym nie wiedziała. Opowiedziałam historię swojego życia, że poroniłam w 17tyg, ze druga ciąża różnie przebiegała, że długo się staraliśmy, że mąż pod opieką urologa, no i że w tej ciąży od początku nieciekawie. Nie sądziłam,że będzie badanie. No ale gdybym się nie zgodziła na badanie to z miejsca zabieraja mi świadczenia. Stwierdziła po badaniu, że szyja krótka, poza tym wszystko ok. Wypytywała np. dlaczego biorę leki na tarczycę, skoro mam dobre wyniki. Ja na to, że chyba dlatego dobre, bo biorę leki.
Na 11 Listopada to już orzecznik była- bardzo miła. Stwierdziła, że nie będzie podważać opinii 2 lekarzy ginekologów(czyli mojej i tej z Zusu), tylko zmierzyła ciśnienie(mega niskie) kazała dbać o siebie i przyjmować leki:)
Ty masz tylko 1 wezwanie? To może bez badania? Ja miałam wezwanie 1 do ginekolog, a 2 za kilka dni do orzecznika.

Ruda Ja miałam ten problem, ostatnio po szamponie i maseczce Gliss Kur (czarnym) jest dużo lepiej. Wszystko hormony. Zaraz po porodzie jest super z paznokciami, włosami, ale po jakimś czasie tragedia, przynajmniej u mnie tak było. Na paznokcie tez mogę coś polecić;)

Buziak dzięki!

ja dostałam tylko jedno na 11 listopada- hmmm..a tam tez sa lekrze? czy urzędnicy? Były tam kolejki?

Do góry