reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam,
ja po wizycie dzisiejszej u ginki trochę przestraszona. Opowiedziałam o tym krwawych śladach na papierze toaletowym z myślą, że powie, iż to normalne a tu się okazuje - nie. Nie powinno tak być. Zapisała jakieś tam czopki i leki ale właściwie stwierdziła, że jak się będzie utrzymywało, to do proktologa trzeba się udać. Że mogą być jakieś tam pierdoły pękające pod wpływem zatwardzeń i żeby się na nich inne nieciekawe komórki nie zjawiły. No dosłownie omdlenie.
Teraz mam obserwować i n ie dopuszczać do zatwardzeń więc siedzę i piję więcej niż zwykle, zjadłam jakieś warzywa do mięsa i jeszcze jogurt mnie czeka na noc.

Pamiętam, że ostatnio któraś z Was wspominała o podobnych dolegliwościach dlatego piszę dokładnie jaka była jej reakcja.
Masakra.
A krew znów widzę.
Jutro lecę do apteki wykupić te medykamenty zobaczymy co dadzą.
Pozdrawiam:)

Ale odczyt coombsa wyszedł negatywny:):)

Spokojnie, to nie może być od razu coś złego. Hemoroidy to parszywa dolegliwość i niestety mogą krwawić, a że w ciąży nasze błony śluzowe są bardziej przekrwione, to zaczynają się krwawienia.
A co Ci zapisała??

reklama
super ze u asii maluchow ok!

avo - jeszcze troche!!! i przejdzie;-)

insuliny i cukrzycy jeszcze raz wspomne ze współczuje z całego serca!!! okropne to jak sie tylko czyta:baffled:

msMickey - grunt, ze wiesz juz co robic i zeby obserwowac!!!

klusia - niestety wszystkie sie zmieniamy i moze oni naprawde nie chca zle a tak poprostu wychodzi bo sa prosci;-)

Przeczytałam, nadrobiłam i ide lulu:tak:

Asia brawo dla mniejszego oby tak trzymał dalej co nie znaczy że za większego nie trzymamy kciukow ;-)
Zaza co to znaczy zzo? Bo wiesz ja z tych zielonych jestem ;-)
Też byłam na wizycie u mnie na razie wszystko bez zmian oprócz tego że dzidzius pokazał się - teraz już wiemy że oczekujemy córeczki:-)
Dzień miałam pełen wrażeń wiec teraz już padam spioszkac. Dobrej nocki

Waris - zzo (inaczej epidural) to znieczulenie zewnątrzoponowe, czyli to, które daje sie w kręgosłup. I gratulacje córeczki.

Wiadomość od asii:

"Ja już po wizycie. Większy Maluszek wazy 930g, mniejszy 580g. Procentowo rosną równo. Przepływy wszystkie w porządku, wody również, Następne usg mamy za 2 tyg. za tydz. wizyta u GP."

Superaśne wieści!!!!!!:-)

MsMickey wydaje mi się, że nie ma co panikować, pewnie takie postepowanie jakie zaleciła ci Gin jest standardowe w takich przypadkach, będzie dobrze, musisz tylko zadbać o dietę i wszystko wróci do normy :)

Asia brawo dla mniejszego oby tak trzymał dalej co nie znaczy że za większego nie trzymamy kciukow ;-)
Zaza co to znaczy zzo? Bo wiesz ja z tych zielonych jestem ;-)
Też byłam na wizycie u mnie na razie wszystko bez zmian oprócz tego że dzidzius pokazał się - teraz już wiemy że oczekujemy córeczki:-)
Dzień miałam pełen wrażeń wiec teraz już padam spioszkac. Dobrej nocki

zzo to znieczulenie zewnątrz oponowe i nie przejmuj się, bo ja też nie mam łba do tych skrótów, wiesz ile się namęczyłam z rozszyfrowaniem skrótu sn :-D

No i GRATULUJĘ córeczki!!!!

Pisze z fona i nie wiem gdzie jest tu opcja dziękuję.
A więc (nie) dziękuję Wam wszystkim coby jakieś jajeczka nie urosły;-)
Katrina,Zaza dzięki za rozszerzenie skrótu a teraz naprawdę już spadam spać kolorowych snow do jutra

Dobry wieczor.
Dopierro dosiadlam kompa po wizycie.
Szyjka twarda zamknieta. Infekcji niema. zrobila usg ale tylko sprawdzila pepowine i twarz bo ostatnio nie dalor rady. warga ok...pepowina 3 naczyniowa, lozysko wysoko :)) dzis duzo sie nachodzilam i boli troche brzuch ale odpoczne to przejdzie.
Bylam ddzisiaj u przyjaciolki zrobila jakas tam sALATKE z rukoli, pomidorow itp i w polowie skapnelam sie tez ze sa tam surowe pieczarki w plasterkach.... i zrobilam wielkie oczy i sie wystraszylam- ktos cos wie na temat jedzenie surowych pieczarek w ciazy?:(

Asiiia- super ciesze sie z tych wiesci!!

Avo - moze rzeczywiscie uczulenie od warzyw czy owocow - czyms bylo spryskane??:> czy skora na tych zmianach sie luszczy albo zbiera sie plyn??

3mam kciuki za wizyty i badania jutrzejszE!:)

Witam was po weekendzie......jeszcze do lekarza nie dotarłam piep.ona polisa dopiero jutro.:wściekła/y:
Już sie niedenerwuję no bo po co każda moja złość i kopa dostaje.....a raczej seria. Normalnie sala gimnastyczna u Mnie nowo-otwarta w brzuchu a jeszcze tydzień temu nie było tak mocno odczuwalna...hihih
Już niemogę spać na prawym boku i to nie dlatego że zabraniają tylko że tak mocno Mnie kopie szkrabek....na plecach zasnąć niemogę bo ciężko mi się oddycha a na lewym boku nieumiem spać nic pozostaje mi byc jak nietoperz na drzewo z głową w dół....
A dziś to mi się koszmar śnił że mój kochany poszedł na spacer i z dzieckiem i wrócił bez niego i co chwilę się przebudzałam jak w półśnie i patrzyłam na niego jak on to mógł zrobić ....i rano jak już sie ocknęłam z tego koszmaru dostałam kopniaka i uuuuuuuffff to był tylko sen....
Od rana czuję te kiepską noc w kręgosłupie....i zaraz wybiore sie na rozprostowanie kości na spacer a tak polecam wam ten link
Co tak kobieta z maluszkiem wyczynia?????????
Lena Fokina: Babies left screaming as they are swung round head of 'baby yoga' guru | Mail Online

Baby joga guru....ktos chętny na podobny zestaw.
Waris gratuluje córeczki i trzymam kciuki oby jajeczka nie urosły
Asia- trzymaj się jeszcze trochę.....pare tygodni ....i będziesz pierwsza czerwcówką
:tak:< dobrze że maluchy się trzymają i nie spieszą na razie :-):-):-):-):-) Witam nowe przyszłe mamy!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

Witajcie :)

Asiia- superrrr oby tak dalej :tak: bedzie dobrze :tak: jeszcze pare tygodni i bedziesz nam przecierac szlaki z malymi zdrowymi krzykaczami na czele :tak:

Waris- gratulacje!!! Super, ze dziewczynka! U kontroli wszystko ok?

Ja jak zwykle dospac nie moge, no ale wczoraj padlam o 22, wiec nie dziwota, ze o 5 oczy mialam jak 5zl :baffled:

reklama
Do góry