reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ja właśnie wrociłam od diabetologa no i niestety insulina na żądanie mnie czeka... za tydzień znowu do kontroli.

Viola- dlaczego już insulina? Też sie obawiam, ze mi wprowadza, moje cukry dzisiaj porażka :no:...chyba za duze porcje jem.

Wiadomość od asii:

"Ja już po wizycie. Większy Maluszek wazy 930g, mniejszy 580g. Procentowo rosną równo. Przepływy wszystkie w porządku, wody również, Następne usg mamy za 2 tyg. za tydz. wizyta u GP."

Brawo dla maluszków :-)

reklama
ViolaPop i lekarz nic wcześniej nie zauważył że dziecko takie wielkie będzie? a mi się wydawało że 4kg dziecko to już dużo a tu prawie dwa razy tyle

katrina115 jeżeli możesz to pozdrów Asię i maluszki od nas gorąco no i brawa dla mniejszego z bliźniaków że taki dzielny i nie odpuszcza bratu ;-)

matko 7kg... jak to wyszlo :szok: ja sie boje ze bedzie mialo powyzej 4, a co dopiero 7. jestem taka drobna ze mam wrazenie ze juz jest za duzy zeby przejsc...

Ja po weekendzie jestem jakaś taka radosna jak nigdy w tej ciąży jeszcze. Nie dość, że mnóstwo osób u nas w sobotę bylo to jeszcze w niedzielę namówiłam K. abyśmy pojechali do znajomych. No po prostu te dwa dni dla mnie bajka :-). Naładowałam akumulatory na kilka dni. Uwielbiam być wśród ludzi, a prawda taka, że od sierpnia to prawie caly czas jestem sama w domu, nie licząc oczywiście czasu gdy mąz wraca z pracy.

No i jeszcze przeczytałam wiadomość od asii - no pełnia szczęścia teraz! Aż się boję, że z moim szczęściem to coś za chwilę się zesra.

tialana - wysyłałam jej w naszym imieniu pozdrowienia i całusy, asiia tez wszystkie pozdrawia i śle buziaki, a jak dobrze pójdzie to jutro odbierze laptopa i już sama będzie mogła więcej napisać

Dzieczyny od paru dni mam nieprzechodzacego doła....... w dodatku dzisiaj zobacyzłam ze cąłe łydki mamw kropkach czerownych jakby pryszczach. Plecy mi wypryszczyło, i dostaje na plecach i innych częściach ciała jakiś plam czeronych , szorstkich o średnicy 0,5 cm-1 cm:(

mam doła.... ta ciąza odbiera mi urodę:(

Ostatnia edycja:
avo- co to moze byc? moze cos zjadlas, jakas nowalijke?

dziewczyny, ja dzis mialam zapiernicz, wiec zwijam sie do wyrka poczytac troche :tak:
milego wieczoru!

AVO glowa do gory, jeszcze tylko 3 miesiace :tak: a pozniej to wszyscy na dziecku sie skupia a my bedziemy mogly sie powoli doprowadzac do porzadku:-)

Witam,
ja po wizycie dzisiejszej u ginki trochę przestraszona. Opowiedziałam o tym krwawych śladach na papierze toaletowym z myślą, że powie, iż to normalne a tu się okazuje - nie. Nie powinno tak być. Zapisała jakieś tam czopki i leki ale właściwie stwierdziła, że jak się będzie utrzymywało, to do proktologa trzeba się udać. Że mogą być jakieś tam pierdoły pękające pod wpływem zatwardzeń i żeby się na nich inne nieciekawe komórki nie zjawiły. No dosłownie omdlenie.
Teraz mam obserwować i n ie dopuszczać do zatwardzeń więc siedzę i piję więcej niż zwykle, zjadłam jakieś warzywa do mięsa i jeszcze jogurt mnie czeka na noc.

Pamiętam, że ostatnio któraś z Was wspominała o podobnych dolegliwościach dlatego piszę dokładnie jaka była jej reakcja.
Masakra.
A krew znów widzę.
Jutro lecę do apteki wykupić te medykamenty zobaczymy co dadzą.
Pozdrawiam:)

Ale odczyt coombsa wyszedł negatywny:):)

reklama
Viola- dlaczego już insulina? Też sie obawiam, ze mi wprowadza, moje cukry dzisiaj porażka :no:...chyba za duze porcje jem.

Diabetolog ujęła to tak:
W ciąży jest większe zapotrzebowanie na insulinę a moja trzustka nie wytwarza jej odpowiednią ilość więc trzeba ją sobie wstrzyknąc żeby dziecko zdrowo się rozwijało.
Mam na razie tylko 1 lub 2 jednostki sobie wstrzykiwać to są dosłownie takie kropelki.

tialana nie wiem jak to było dokładnie bo tyzlko chwilke rozmawiałam z tą panią,ale chodziła na nfz 10 lat temu to może nie miała usg nie wiem.

Do góry