reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam,
ja po wizycie dzisiejszej u ginki trochę przestraszona. Opowiedziałam o tym krwawych śladach na papierze toaletowym z myślą, że powie, iż to normalne a tu się okazuje - nie. Nie powinno tak być. Zapisała jakieś tam czopki i leki ale właściwie stwierdziła, że jak się będzie utrzymywało, to do proktologa trzeba się udać. Że mogą być jakieś tam pierdoły pękające pod wpływem zatwardzeń i żeby się na nich inne nieciekawe komórki nie zjawiły. No dosłownie omdlenie.
Teraz mam obserwować i n ie dopuszczać do zatwardzeń więc siedzę i piję więcej niż zwykle, zjadłam jakieś warzywa do mięsa i jeszcze jogurt mnie czeka na noc.

Pamiętam, że ostatnio któraś z Was wspominała o podobnych dolegliwościach dlatego piszę dokładnie jaka była jej reakcja.
Masakra.
A krew znów widzę.
Jutro lecę do apteki wykupić te medykamenty zobaczymy co dadzą.
Pozdrawiam:)

Ale odczyt coombsa wyszedł negatywny:):)

Spokojnie, to nie może być od razu coś złego. Hemoroidy to parszywa dolegliwość i niestety mogą krwawić, a że w ciąży nasze błony śluzowe są bardziej przekrwione, to zaczynają się krwawienia.
A co Ci zapisała??

reklama
super ze u asii maluchow ok!

avo - jeszcze troche!!! i przejdzie;-)

insuliny i cukrzycy jeszcze raz wspomne ze współczuje z całego serca!!! okropne to jak sie tylko czyta:baffled:

msMickey - grunt, ze wiesz juz co robic i zeby obserwowac!!!

klusia - niestety wszystkie sie zmieniamy i moze oni naprawde nie chca zle a tak poprostu wychodzi bo sa prosci;-)

Przeczytałam, nadrobiłam i ide lulu:tak:

Asia brawo dla mniejszego oby tak trzymał dalej co nie znaczy że za większego nie trzymamy kciukow ;-)
Zaza co to znaczy zzo? Bo wiesz ja z tych zielonych jestem ;-)
Też byłam na wizycie u mnie na razie wszystko bez zmian oprócz tego że dzidzius pokazał się - teraz już wiemy że oczekujemy córeczki:-)
Dzień miałam pełen wrażeń wiec teraz już padam spioszkac. Dobrej nocki

Waris - zzo (inaczej epidural) to znieczulenie zewnątrzoponowe, czyli to, które daje sie w kręgosłup. I gratulacje córeczki.

Wiadomość od asii:

"Ja już po wizycie. Większy Maluszek wazy 930g, mniejszy 580g. Procentowo rosną równo. Przepływy wszystkie w porządku, wody również, Następne usg mamy za 2 tyg. za tydz. wizyta u GP."

Superaśne wieści!!!!!!:-)

MsMickey wydaje mi się, że nie ma co panikować, pewnie takie postepowanie jakie zaleciła ci Gin jest standardowe w takich przypadkach, będzie dobrze, musisz tylko zadbać o dietę i wszystko wróci do normy :)

Asia brawo dla mniejszego oby tak trzymał dalej co nie znaczy że za większego nie trzymamy kciukow ;-)
Zaza co to znaczy zzo? Bo wiesz ja z tych zielonych jestem ;-)
Też byłam na wizycie u mnie na razie wszystko bez zmian oprócz tego że dzidzius pokazał się - teraz już wiemy że oczekujemy córeczki:-)
Dzień miałam pełen wrażeń wiec teraz już padam spioszkac. Dobrej nocki

zzo to znieczulenie zewnątrz oponowe i nie przejmuj się, bo ja też nie mam łba do tych skrótów, wiesz ile się namęczyłam z rozszyfrowaniem skrótu sn :-D

No i GRATULUJĘ córeczki!!!!

Pisze z fona i nie wiem gdzie jest tu opcja dziękuję.
A więc (nie) dziękuję Wam wszystkim coby jakieś jajeczka nie urosły;-)
Katrina,Zaza dzięki za rozszerzenie skrótu a teraz naprawdę już spadam spać kolorowych snow do jutra

Dobry wieczor.
Dopierro dosiadlam kompa po wizycie.
Szyjka twarda zamknieta. Infekcji niema. zrobila usg ale tylko sprawdzila pepowine i twarz bo ostatnio nie dalor rady. warga ok...pepowina 3 naczyniowa, lozysko wysoko :)) dzis duzo sie nachodzilam i boli troche brzuch ale odpoczne to przejdzie.
Bylam ddzisiaj u przyjaciolki zrobila jakas tam sALATKE z rukoli, pomidorow itp i w polowie skapnelam sie tez ze sa tam surowe pieczarki w plasterkach.... i zrobilam wielkie oczy i sie wystraszylam- ktos cos wie na temat jedzenie surowych pieczarek w ciazy?:(

Asiiia- super ciesze sie z tych wiesci!!

Avo - moze rzeczywiscie uczulenie od warzyw czy owocow - czyms bylo spryskane??:> czy skora na tych zmianach sie luszczy albo zbiera sie plyn??

3mam kciuki za wizyty i badania jutrzejszE!:)

Witam was po weekendzie......jeszcze do lekarza nie dotarłam piep.ona polisa dopiero jutro.:wściekła/y:
Już sie niedenerwuję no bo po co każda moja złość i kopa dostaje.....a raczej seria. Normalnie sala gimnastyczna u Mnie nowo-otwarta w brzuchu a jeszcze tydzień temu nie było tak mocno odczuwalna...hihih
Już niemogę spać na prawym boku i to nie dlatego że zabraniają tylko że tak mocno Mnie kopie szkrabek....na plecach zasnąć niemogę bo ciężko mi się oddycha a na lewym boku nieumiem spać nic pozostaje mi byc jak nietoperz na drzewo z głową w dół....
A dziś to mi się koszmar śnił że mój kochany poszedł na spacer i z dzieckiem i wrócił bez niego i co chwilę się przebudzałam jak w półśnie i patrzyłam na niego jak on to mógł zrobić ....i rano jak już sie ocknęłam z tego koszmaru dostałam kopniaka i uuuuuuuffff to był tylko sen....
Od rana czuję te kiepską noc w kręgosłupie....i zaraz wybiore sie na rozprostowanie kości na spacer a tak polecam wam ten link
Co tak kobieta z maluszkiem wyczynia?????????
Lena Fokina: Babies left screaming as they are swung round head of 'baby yoga' guru | Mail Online

Baby joga guru....ktos chętny na podobny zestaw.
Waris gratuluje córeczki i trzymam kciuki oby jajeczka nie urosły
Asia- trzymaj się jeszcze trochę.....pare tygodni ....i będziesz pierwsza czerwcówką
:tak:< dobrze że maluchy się trzymają i nie spieszą na razie :-):-):-):-):-) Witam nowe przyszłe mamy!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

Witajcie :)

Asiia- superrrr oby tak dalej :tak: bedzie dobrze :tak: jeszcze pare tygodni i bedziesz nam przecierac szlaki z malymi zdrowymi krzykaczami na czele :tak:

Waris- gratulacje!!! Super, ze dziewczynka! U kontroli wszystko ok?

Ja jak zwykle dospac nie moge, no ale wczoraj padlam o 22, wiec nie dziwota, ze o 5 oczy mialam jak 5zl :baffled:

reklama
Do góry