reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Napiszę to: wkurzasz ludzi!!! Ja od 5 tyg nie mogę nic a nic - miałam tylko miesiąc taki, że niby można było, ale to było dawno i już nic nie pamiętam!!! Boże jak tak dalej pójdzie to zacznę myśleć, że moje dziecko powstało przez pyłkowanie!!! Masakra! I między innym dlatego już strasznie czekam na poród - 6 tyg. po i będzie powrót do życia Małżeńskiego :)))))))

widze ze sa tu normalne panie, bo juz sie bałam ze tylko ja zarastam i tak tęsknie :-D

reklama
ja raz po śniadaniu miałam 120 ale to zmieniłam serek do smarowania chleba, a tak to też mam 98, 72, 86, 91, w takich granicach
a co jadasz na śniadanie ??

Hejka :-D

Przeżyłam badanie obciążenia glukozą, to było nawet smaczne!! Po wyniki jadę jeszcze dziś.

Jestem i ja.

Byłam dzisiaj na wizycie u internisty, dał mi skierowanie na masaże pleców. Potem pojechałam do ośrodka rehabilitacji i tam pan rehabilitant od razu zapytał o trymestr ciąży i jak dowiedział się, że drugi to podniósł ręce do góry i powiedział, że do końca tego trymestru to on rąk do mnie nie zbliży. Podobno dopiero w 3 trymestrze można masować ciężarną, bo wcześniej grozi to przedwczesnym porodem i że gdyby się coś stało po mazasu albo w trakcie to on by w więzieniu wylądował. Obmacał mi tylko kręgosłup i nawet nie patrząc na zdjęcie rtg kręgosłupa orzekł, że bóle są winą odcinka piersiowego - z piątym kręgiem jest coś tam nie halo (powiedział, ale pamięć mam ulotną). Następnie kazał założyć ręce na kark i tak jakoś mnie dziwnie złapał, coś huknęło mi w kręgosłupie, poczułam jak się coś tam przemieściło i od razu plecy stały się luźniejsze :) Normalnie cudotwórca z niego. Kazał jeszcze chwilkę przy nim pochodzić po pokoju, zapytał czy dobrze mi się oddycha i czy nie ciemnieje mi w oczach. A że wszystko było ok to powiedział, że zapisuje mnie na masaże, ale za jakieś 3-4 tygonie dopiero, a do tego czasu gdyby łapały mnie te bóle pleców nadal to mam przyjeżdżać do niego i w każdej chwili znów coś tam mi porozciąga, abym poczuła się lepiej.
No i dodam, ze to wszystko w ramach NFZ - pierwszy raz jestem mile zaskoczona. Oczywiście kazał również iść do ortopedy lub chirurga w celu okreżlenia czy nadaję się do porodu naturalnego, ale też sam powiedział, że według niego tylko CC.

Chirurg, u którego potem miłam umówioną wizytę, potwierdził jego "diagnozę" i wyszłam z zaświadczeniem, że ciąża musi być rozwiązana poprzez cesrskie cięcie, gdyż jest zbyt duże ryzyko ustania akcji porodowej z powodu bólów związanych z moją wad postawy.

Na razie czuję się naprawdę dobrze i aż się boję zapeszać - chciałabym aby ten stan bezbólowy trwał już do samego czerwcaa bo na samą myśl o tym jak to boli już robi mi się słabo.

Wstąpiłam też do ginki, ale niestety nadal ma popsutą głowicę od usg dopochwowego, dopiero jutro ma być naprawione, więc w czwrtek znów muszę jechać, aby sprawdzić dokładnie to łożysko. Powiedziałam dzisiaj o tym twardnieniu brzucha. Pomacała mnie i stwierdziła, że to normalne i mam dużo odpoczywać i potwierdziła branie magnezu plus dwa, trzy razy no-spę. Dzisiaj jest zdecydowanie lepiej niż wczoraj więc mam nadzieję, że jak będę brała magnez z no-spa to tym bardziej będzie ok.

Najważniejsze, że poczułaś jakąś ulgę. To znaczy, że fizjoterapeuta dobrze ukierunkował się na Twoją dolegliwośc i miejmy nadzieję, że to pomoże;-)

Melduje się i ja :) synek potwierdzony :) okaz zdrowia z serduszkiem jak dzwon :) tylko stety- niestety za duży :/ 640gr, za tydzień zrobię badanie cukru z obciążeniem i wtedy zobaczymy co dalej, ale lekarka powiedziała, ze jak coś to umówi mnie od razu z diabetologiem. Za miesiąc mam powtórzenie połówkowego.

Gratki :-)

Witam Was dziewczyny:)
Dołączyłam do czerwcówek chyba w październiku ale później brakowało mi czasu na kompa...
Teraz jestem na L4 i czasu mam trochę więcej więc mam zamiar być na bieżąco:)
Spodziewam się chłopca (drugiego). Termin mam na 18 czerwca.
Teraz muszę ndrobić zaległości i poczytać Was troszkę....

Witaj:-D

hmmm to moze byc jogurt, wędlina lub cos co smarujesz chleb
ja najcześciej jem 2 kromki chleba z serkiem i pomidorem plus np. 2- 3 parówki i mam cukier 98
albo 2 kromki chleba z serkiem i ogórkiem plus serek wiejski i tu mam powyżej 100
ostatnio kupiłam sobie taki serek do smarowania z Turku fitnes z mała zawartością tłuszczu i zjadłam tak jak zawsze chleb plus serek wiejski i cukier 120

witajcie

buziak, dorota - Wy nie możecie, bo macie zakaz od lekarza, a ja mogę i tez nic, bo mój mąż nie będzie malucha "w czoło stukał" (dlaczego akurat w czoło???) i tez sie męczę... ale OK, potem to ja jemu każę poczekać...

reklama
Do góry