reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Viola nioo dokładnie tylko mój gin w żadnym wypadku nie pozwolił mi iść do normalnego diabetologa dostałam odrazu skierowanie na kliniki we Wrocławiu tam na patologi ciaży właśnie takie diabetolog jest i oni nawet mogą zadecydować o porodzie że nie mogę rodzić w wybranym przezemnie szpiatlu tylko tam pod ich kontrolą

Ja też nie chodzę do zwykłego diabetologa tylko właśnie od kobiet w ciąży w szpitalu gdzie będę rodziła:)

reklama
nioo to faktycznie co lekarz to inna opinia !!!!
najważniejsze że mam cukier w normie i mam tylko taką nadzieję że nie będę musiała tam jeździć co 2 tygodnie !!! mam nadzieję że jak teraz lekarz zobaczy moje pomiary to zlituje się i powie że za miesiąc mogę przyjechać :-(

Watpie kochane aby to byla seria kopniaczkow bo takie pulsowania/sciski mam od poczatku ciazy tylko ostatnio pare tygodni był spokoj... a dzisiaj prawie caly dzien, ktorys dzien pod rzad. I to jest taki ucisk -przepraszam za wyrazenie... w srodku w cipce....czasem takie rozrywanie w tylku... hemoroidow nie mam... wizyta w poniedzialek nie mam jak przyspieszyc dzisiaj 2 razy dzwonilam i probowalam sie wcisnac ale nie ma jak ;/;/;/

Napiszę to: wkurzasz ludzi!!! Ja od 5 tyg nie mogę nic a nic - miałam tylko miesiąc taki, że niby można było, ale to było dawno i już nic nie pamiętam!!! Boże jak tak dalej pójdzie to zacznę myśleć, że moje dziecko powstało przez pyłkowanie!!! Masakra! I między innym dlatego już strasznie czekam na poród - 6 tyg. po i będzie powrót do życia Małżeńskiego :)))))))

BMR, Buziak nie martwcie się....ja tak jak chce tak nie mogę...moze nie zarośniemy....ale rozpiera mnie, że wam mówie, tylko, że jak dochodzi co do czego to pfffffffffffffff ii duppkaa

Xxxdorota wiem dokładnie o co ci chodzi...jakby miało rozerwać...mam to samo...

Ostatnia edycja:
klusia - ja tam narzekać na swoje libido nie mogę, a mąż w poprzedniej mojej ciąży też miał opory i to już wcześniej, no cóż widocznie taka Jego "uroda"

dostalam wyniki z glukozy , chyba sa ok :

Glukoza na czczo we krwi żylnej 21/02/2012
Glukoza (jedn. SI) 4,6 mmol/l 4,1 - 5,9
Glukoza (jedn. tradyc.) 83 mg/dl 74 - 106
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h 21/02/2012
Glukoza (jedn. SI) 5 mmol/l < 7,8
Glukoza (jedn. tradyc.) 90 mg/dl < 140

mega ulga, moge dalej jesc normalnie....

ale za to biale krwinki i PCT ciagle mi rosna a nie mam zadnej infekcji o ktorej bym wiedziala :eek::eek:
Krwinki białe (WBC) 12,78 x10´3/ul 3,50 - 10,00

PCT
0,38 % 0,17 - 0,35

wy tu o seksie a ja bym b. chciała ale nie mogę. Na początku za duże ryzyko a teraz z uwagi na pessar też całkowity zakaz :confused2:. No cóż potem sobie odbijemy.

Josie - badania to dla mnie czarna magia. Dobrze, że cukier ok.

Aga - fajnię, że synuś miewa się dobrze :tak:

Czy Wam też puchną stopy? I kostki?
Ja dzisiaj mam takie serdelki. Ale cały dzień na obcasach, może to od tego :eek:

Muńka Smaczne? Może miałaś dodane trochę soku z cytryny? Ja w 1 ciąży miałam, a w tej zapomnieli mi powiedzieć i średnio to przeżyłam. Odruch wymiotny… Miałam robione wcześniej obciążenie, bo wyszła mi glukoza w moczu. Skierowała mnie inna gin. Gdy moja wróciła z urlopu stwierdziła „jaka cukrzyca?”…tia..

Nie miałam dodanego soku z cytryny, po prostu było słodkie bardzo, ale takie w miarę "rześkie", więc nie zamuliło mnie i przez te dwie godziny czułam się rewelacyjnie, jak i przez resztę dnia.

Nie wiem tylko jak ustosunkowac się do wyniku:

Na czczo: 66 mg/dl 70-105 (więc lekko obniżony wynik)
3,67 mmol/l 3,89 - 5,83

Po 1h 57 mg/dl
3,16 mmol/l

Po 2h 72 mg/dl < 140
3,99 mmol/l < 7,77

Jakiś dziwny mi się wydaje ten wynik...Czy któraś z Was miała podobnie??

My też nie mamy przeciwwskazań do brykania, ale też nie szalejemy :no: Cały czas czekam na to podwyższone libido w związku z ciążą i się doczekać nie mogę ;-)

reklama
Pierwszy raz lezę w lozeczku i pisze do was z mojego nowego fona mezus śpi a ja buszuje na bb
PS ale widzę że święci pustkami więc idę spać
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry