reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dorotka a to pulsowanie co opisujesz to nie sa czasem takie szybkie kopniaczki? bo ja tak czulam przez pare dni jak maly byl wlasnie glowa do gory odwrocony ale teraz chyba sie odwrocil bo go czuje ciagle pod prawym zebrem :)

a w ogole to ruchy u mnie juz sie staly takie wyrazne ze czuje jak mi nozke przesuwa po brzuchu, to jest przepiekne :DDD

katrina ja tez mam abstynencje narzucona przez meza :/ niby mowia ze w drugim trymestrze jest najlepiej a ja nie wiem bo moj postanowil poscic... no trudno...

reklama
hmmm to moze byc jogurt, wędlina lub cos co smarujesz chleb
ja najcześciej jem 2 kromki chleba z serkiem i pomidorem plus np. 2- 3 parówki i mam cukier 98
albo 2 kromki chleba z serkiem i ogórkiem plus serek wiejski i tu mam powyżej 100
ostatnio kupiłam sobie taki serek do smarowania z Turku fitnes z mała zawartością tłuszczu i zjadłam tak jak zawsze chleb plus serek wiejski i cukier 120

No będę eksperymentować ,a w poniedziałek idę do diabetologa do kontroli to zobaczymy co powie.Dobrze że cały dzień nie jest taki wysoki.
A na ile wymienników węglowodanowych masz wyliczoną dietę? Ja mam na 22 i to jest nie do przejedzenia.
na śniadnia 4ww
2śniadanie 3ww
obiad 6ww
podwieczorek 3ww
kolacja 5ww
2kolacja 1ww

czesc dziewczynki ... czy mnie tu jeszcze ktoś pamięta??
a tak na poważnie, moje dwa tygodnie pracy po 10 godz dziennie skończyło się tym że od tygodnia siedze na urlopie i dochodzę do siebie i próbuje nadrobić wagę, ale tylko niestety teoretycznie bo 1,5 tygodnia temu się przeprowadziliśmy i jeszcze syf w chacie jest, więc mam co robić. Fakt że S robi większość rzeczy nie zmienia faktu że ja zamiast leniuchować to zapitalam. Poza tym S przejmuje firmę od swojego jeszcze obecnego ale zaraz byłego szefa więc nerwy mam jak cholera bo siedzi teraz na zwolnieniu i przez to kasy mniej, ale mam nadzieje że w kwietniu już się ustabilizuje. W piątek do lekarza na kontrole a jutro na badania, jak nie utyje do piątku to będzie źle, mam tylko nadzieje że mój lekarzyk nie spełni swojej groźby i nie położy mnie na oddział, bo w 6 m-cu mieć 2,5 kg na plusie to troche za mało. A od poniedziałku muszę wrócić do pracy....
ahh...to tak w skrócie...mam nadzieje że mój brak aktywności mi wybaczycie ale doba niestety jest dla mnie za krótka...a jeszcze przeszukuje neta w poszukiwaniu kiecki bo w kwietniu mamy wesele

buziaki i mam nadzieje że jeszcze zdążę looknąć forum nasze

Katrina Mój przy 1 ciąży też tak mówił. Teraz chyba zrozumiał, ze krzywdy nie zrobiJ. Ale i tak jakoś rzadko. A szczerze, to mi też jakoś libido spadło. Ale jak już chcę to muszę dostać;). W niedzielę jedziemy na 1 dobę do Spa. Ostatnia szansa by odpocząć bez dzieci. Strój „Walentynowy” przygotowany. Już się nie mogę doczekać:-p
Muńka Smaczne? Może miałaś dodane trochę soku z cytryny? Ja w 1 ciąży miałam, a w tej zapomnieli mi powiedzieć i średnio to przeżyłam. Odruch wymiotny… Miałam robione wcześniej obciążenie, bo wyszła mi glukoza w moczu. Skierowała mnie inna gin. Gdy moja wróciła z urlopu stwierdziła „jaka cukrzyca?”…tia..
Dorotka, Josie ma rację, to pulsowanie to chyba jest seria kopniaczków. Tez mam coś takiego ostatnio. A tak w ogóle to ja ciągle mam spinę, że małą zgniotę. Zasypiam na boku, ale budzę się na brzuchu.

No będę eksperymentować ,a w poniedziałek idę do diabetologa do kontroli to zobaczymy co powie.Dobrze że cały dzień nie jest taki wysoki.
A na ile wymienników węglowodanowych masz wyliczoną dietę? Ja mam na 22 i to jest nie do przejedzenia.
na śniadnia 4ww
2śniadanie 3ww
obiad 6ww
podwieczorek 3ww
kolacja 5ww
2kolacja 1ww

ja nie mam żadnej diety z wymiennikami ja mam napisane co mogę jeść a co nie i tego się trzymam nie wiem ale mój lekarz który jest typowym diabetologiem od cukrzycy ciążowej lekko się zaśmiał jak mu powiedziałam słowo wymienniki, powiedział mi że takie rzeczy się stosuje przy normalnej cukrzycy, a nie u kobiet w ciąży
ja jem nawet prówki, jem majonez czasami,jem pasztet czasami, jem serki wiejskie 6% i co mam cukier dobry także nie wiem od czego to zależy

Kasia zwolnij trochę kobieto bo nie będziesz miała czasu urodzić hihi

A ja własnie się dopatrzyłam na suwaczku że mi 100 wybiła:) Ale ten czas leci jeszcze jakieś 2 miesiące i będziemy siedziały jak na szpilkach:)
Dziś dzwonili do mnie ze sklepu,że w piątek przyjdą wózki który chcemy kupić więc w piątek idziemy sobie zarezerwować wózeczek:)

alijenka co lekarz to inne zdanie dlatego też się nie przejmuję za bardzo tymi wymiennikami. Mam nadzieję,że jakoś sobie poradzę z tym rannym cukrem i będzie ok:)

Ostatnia edycja:
kasia580 ja 4 tygodnie temu miałam 2kg na plusie, a jak poszłam tydzień temu to się okazało, że tylko 1,5kg. Dlaczego to mało? Chyba dobrze jeśli za dużo się nie przytyje. A dzidzia czego będzie potrzebowała weźmie ze mnie. Zresztą ja naprawdę nie jestem w stanie jeść więcej, a z uwagi na pierwszy wynik nietolerancji glukozy wolę nie jeść słodyczy, więc i nie tyję.
Teraz to się zaczynam martwić.

Viola nioo dokładnie tylko mój gin w żadnym wypadku nie pozwolił mi iść do normalnego diabetologa dostałam odrazu skierowanie na kliniki we Wrocławiu tam na patologi ciaży właśnie takie diabetolog jest i oni nawet mogą zadecydować o porodzie że nie mogę rodzić w wybranym przezemnie szpiatlu tylko tam pod ich kontrolą

reklama
Dzięki dziewczyny, będę stawiać na to, ze mój syn jest wypasiony po mamusi:-D
Co do glukozy to ja mam w środe, ale dostałam też recepte na jakieś 300ml syropu który będę miała wypić zamiast glukozy i lekarka kazała mi jak najbardziej schłodzić, aby było smaczniejsze:cool2:
nioo ja chociaż tym mogę powkurzać :-p, a jak Wy wkurzacie opowieściami o jedzonku i lodach i w ogóle wszystkim co dobre i słodkie !!!!!!!!!!!!!!! też muszę to jakoś przeżyć :rofl2:
A ja ani jedzenia, ani sexu :cool:

Do góry