reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Przepraszam nie nadrabiam bo jak coś dłuzej robie to mi sie komputer wyłacza wie tylko na chwile wpadam.

Kuba znowu katar w nosie ma i pokasłuje ciągle. jak go złapie ten kaszelek to az wymiotuje bo on jest ogólnie telikatny i zaraz go wszystko na wymioty bierze.

MsMickey-Co do skracających szyjek to mi sie zaczęła skracać jakoś koło lutego a przecież termin czerwiec i w sumie była prawie ze zgładzona a latałam jak szalona i sie nie oszczędzałam a dotrzymałam do 39 tc. Ale oszczędzaj się bo lepiej dmuchać na zimne u mnie sie udało a nie ukażdej tak moze być tym bardziej przy kolejnym dziecku

reklama
Sunshine - nasz sie dzis obudzil o 5 i przetrzymal mnie do 7 :sorry2:Znajoma mama trojki dzieci powtarza mi jak mantre, ze tak to jest w tym wieku ale jakos pocieszona sie nie czuje :confused2:A czy Twoja Perla opanowuje kazdy wyraz w dwoch jezykach czy to jest tak, ze rozumie oba ale do wymowienia wybiera jeden i na przyklad "pies" powie po polsku a "shoes" po angielsku (mimo, ze rozumie tez "dog" i "buty")?

MsMickey - no wlasnie w tym problem. Jezeli goscie mi sie wtranzola przed drzemka to caly dzien rozwalony i dziec idzie spac o 4 nad ranem :wściekła/y:A ze u nas z tym spaniem co i rusz cyrki to mnie wyjatkowo mocno wkurza taki brak szacunku dla nas i naszego przemeczenia. Zwlaszcza, ze tak nam sie narzucaja emeryci majacy czas do obrzy... :angry:
A skurcze przepowiadajace mialam tak silne, ze lezalam z tego tytulu 3tyg.w szpitalu na obserwacji. Szczesliwie sie okazalo, ze mimo nieciekawego ktg nie oddzialywaly na szyjke. No ale wtedy nie nosilam kilometrami 12kg codziennie :-pCiezko sie oszczedzac przy dziecku. Trzymam kciuki za dotrwanie do bezpiecznego terminu!

aga - a czemu Ty chcesz odstawic UU? "bo tak"? To nie dziwie Ci sie, ze Ci ciezko. Znajdz powod to Ci pojdzie latwiej. A jak nie znajdziesz to jeszcze mozesz pokarmic, tak dlugo az sie samo skonczy albo znajdziesz powod ;-)

asik - piekne spoleczenstwo. Wlamywaliscie sie do samochodu przez 1,5 godziny i nikt nie zareagowal :-p (no i szok, ze Wam sie udalo :szok:) Podobnie moj znajomy w czasach studenckich przed marketem pilowal okolo godziny zamek od (swojego) roweru. Tez nikt nic :ninja2:

I to tyle, bo ja dzis (znow) spalam w sumie ze 4 godziny a przez gosci wypadla drzemka i strach sie bac, jaka bedzie reszte dnia :szok:

Nie nie nie przestawię się z powrotem na pieluchy...blee! Te rzepy mnie wkur...a młoda pięknie odpina, bo też ich nie chce. Pytanie więc...może orientujecie się jakie (czy w ogóle) sa jeszcze pieluchomajtki poza firmą pampers - w rossmannie, lidlu?

Witam się po weekendzie :-)

josie u nas też jest problem z obcinaniem paznokci, poprzednio mama Magdzię trzymała a ja obcinałam a i tak wszystkich mi się nie udało, jak sama obcinam to góra trzy paznokcie na raz ale ostatnio wyjątkowo jak siedziała na nocniku obcięłam aż 11 ;-)

aronia12 nas goście odwiedzają raczej popołudniu a Magdzia śpi przez południe, ja sobie ustawiam wypady pod Magdzię więc u ans nie ma problemu z gośćmi

josie u nas też klocki na topie, my mamy z wadera i są uwielbiane a poza nimi to buduje z czego się da, ostatnio ustawiła dwa kremy na sobie, na tym perfumy i lakier do paznokci i stało

agaundpestka
życzę wytrwałości i cierpliwości w odstawianiu

asik24 ja też się ogarnąć nie mogę jak mam chłopa w domu, głowę zawraca chyba ;-)

A my mamy mały sukces :-) Magdzia chyba zatrybiła z nocnikiem i zaczęła sygnalizować że chce nocnik ale dość nie typowa, nocnik ma grający i jak chce siku to mówi "lalala" :-D

Haha tialana wazne ze wola:)
Mojemu ostatnio spiewam na dobranoc 'pieski male dwa' i teraz jak chce kolysanke to mowi hau hau :D

A wieze moj ostatnio budowal z czterech kostek masla:)

Kupilam mu tez taka magnetyczna ukladanke z autkami ale jeszcze za maly widze na ukladanki, tylko kola umie dolozyc i postacie w okna powkladac ale zeby caly samochodzik to nie. No ale godzine spedzilismy przy zmywarce wyklejajac razem te autka

Witam :-)
Napisałam posta i co??? Wszystko skasowane :wściekła/y:
Jak ochłone zrobię to ponownie :-D

Kasiek biedna pola :-( Niech znikają te plesniawki jak najszybciej.

MsMickey zdrowka dla Was :tak:

Josie zdrowka dla Jasia.

Tialana gratulacje dla Madzi

Tyle co pamietam z mojego długiego posta :zawstydzona/y::wściekła/y:

reklama
Aguś nie martw się, on juz duzy chlopak, nie potrzebuje cycka. I tak dlugo karmilas, pamietasz te ciezkie poczatki, poradnie laktacyjne? mozesz byc z siebie dumna :tak:

Do góry