reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Aguś nie martw się, on juz duzy chlopak, nie potrzebuje cycka. I tak dlugo karmilas, pamietasz te ciezkie poczatki, poradnie laktacyjne? mozesz byc z siebie dumna :tak:
.
Oj pamiętam te początki i ten odgłos laktatora :D
A to fakt duży facet więc nie ma co się rozczulać tylko musze się cieszyć, ze on to tak dobrze znosi :)

Dziewczyny co robić z przybierającymi piersiami, bo trochę je czuję i boję się co będzie rano.

reklama
Papitka zdrowka dla Kubusia!

Aronia dokładnie tak jak piszesz Aura rozumie dwa języki bo bez różnicy w jakim ja o coś poprosisz to zrobi ale wybiera sobie w jakim mówić to co jest łatwiejsze po angielsku to powie po angiti na odwrót :p

Msmickey zapomniałam wcześniej :( wypoczywaj i wytrwałości z teściową ;)

Aga dasz radę synek dzielnie znosi odstawienie to i Ty dasz radę.

Josie jutro juz spróbuję wstawić filmik ;)

Pola wdech i wydech ;)

Mam nadzieję ze dziś nocki beda dla nas łaskawe :)

Bry

U nas noc ogólnie ok, ale ok.22 urzadził taki ryk, jakiego dawno nie było. Płakał długo i bardzo, tarł bużkę, uszy dałam mu przeciwbólowe, bo niby jasne ze zęby. Ale..... po pau minutach zawołał siiiiiiiiii ja do nocnika, a on jeszcze bardziej pąłcze,ale zrobił i przestał:shocked2:, położyłam go i ładnie zasnąl.
Czy powinnam sie martwic, moze to cos z pecherzem, ale w dzień nie sygnalizuje ze coś jest nie tak??????

Witajcie kochane

Nie zaglądam bo czasu mi brakuje. K jest na przymusowym urlopie i nadrabiamy wizyty u znajomych:-) poza tym jakaś mało ogarnięta jestem jak on w domu.
W piątek pojechaliśmy na zakupy, zamknęliśmy auto a później nie mogliśmy otworzyć ani od strony kierowcy ani od pasażera a nawet bagażnika. Zamek się przekręcał. Najgorsze było to, że staliśmy na parkingu obładowani zakupami z dzieciakami i wszyscy się gapili jak K. próbuje otworzyć drzwi drucikiem. Po 1,5h mu się udało.

Dziewczynki dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków
:-D:-D
Udanych wizyt.

Hej Gerlz.
Aga, masz racje, to nic nie zmieni.
Josie, zdrowia dla Jasia&&&
Kasiek, wypatruj tych 5;)
Alijenka, podaje cebion przy przeziebieniu, choc ostatnio wole cytryne wcisnac do wody z miodem, zdrowsze:)
Aronia, u nas roznie z goscmi. Na pewno jest tak, ze gdy G jeszcze nie spi i ktos nas odwiedzi to nie ma bata, nie usnie. Wiec staram sie ja uspic przed. Lub, gdy to my gdzies jedziemy, G standardowo usypia w samochodzie i moze jeszcze spac w gosciach. Ale wole, gdy spi w domu, wtedy spi dluzej.
Andzia, wspolczuhe bolow zatok &&&&
Josie, u nas wieze z drewniakow sa czeste, no i teraz G jest na etapie pokazywania rzeczy i mam jej mowic, jaki to ma kolor. W naszych drewniakach jest ok 4 kolorow i tak budujemy wieze;) duplo to samo, choc wkurza sie, ze latwo dla niej laczyc sie nie chca.
Sunshine - shoes;-);-)
No wiesz, taki stary chwyt z bolem glowy...;)
Podaj przepis na ten syrop na kaszel ok?

My jeszcze zagileni wszyscy. Pe dzis poszedl po antyb bo ilezmozna. U mnie i G chyba troche lepiej, ale zatkane jeszcze jestesmy solidnie. Bylam w piatek u gin, podobniez szyjka bardziej miekka niz ostatnio i mam sie oszczedzac, o dzwiganiu nie ma mowy. Wiec zamowilam tesciowa do pomocy na pare dni. Wlasnie przyjechala. I pewnie zostanie do konca tyg. Cxysta desperacja;) Przestraszylam sie tak na powaznie, bo Jul wazy dopiero ok 1600, 31 tydzien... wczesniak bylby solidny. Dr mowi, zeby jeszcze ok 5 tyg chociaz. Troche zestresowalam sie. Na tyle, ze zrobilam listy rzeczy dla Malego, do szpitala i dla mnie i zaczelam porzadnie szykowac. Wczoraj wieczorem stwardnial mi brzuch na chwile, tak na cieciu cc. Nie wiem, czy to Maly cos tam kopnal, czy to braxton-hicksy? Mialyscie tak kiedys?

Zdrówka, jakos długo Was trzyma. Dbaj o siebie, to zdecydowanie za wcześnie na poród, ale też nie drecz sie, bo jak dziewczyny pisza, to czeste.

Wróciłam. Żadne 5 nie idą:) Tak jak myślałam pewnie dopiero ok 2 roku znając tempo Poli:) Wciąż męczy ją ta trójczyna plus ma dwie pleśniawki na policzku stąd niechęć do jedzenia (bo ciągle paluchy w buzi to się zrobiły). Pachwiny ma ewidentnie odparzone. Pierwszy raz w życiu! A mam nową serię pieluchogaci z Rossmanna - nie wiem, inny skład czy co. Kazała mi kupić innej firmy i częściej zmieniać. The end:)

Dobrze ześ uparta, i posżłaś do lekarza, bo te plaśniawki to paskudna sprawa. Zdrowka. Pieluchogacie miałam raz z biedrony i były takie se.

Przepraszam nie nadrabiam bo jak coś dłuzej robie to mi sie komputer wyłacza wie tylko na chwile wpadam.

Kuba znowu katar w nosie ma i pokasłuje ciągle. jak go złapie ten kaszelek to az wymiotuje bo on jest ogólnie telikatny i zaraz go wszystko na wymioty bierze.

MsMickey-Co do skracających szyjek to mi sie zaczęła skracać jakoś koło lutego a przecież termin czerwiec i w sumie była prawie ze zgładzona a latałam jak szalona i sie nie oszczędzałam a dotrzymałam do 39 tc. Ale oszczędzaj się bo lepiej dmuchać na zimne u mnie sie udało a nie ukażdej tak moze być tym bardziej przy kolejnym dziecku

Bidulek, moze to alergiczne. nigdzie nie wychodził bierze leki.. hmmm

Witam się po weekendzie :-)

josie u nas też jest problem z obcinaniem paznokci, poprzednio mama Magdzię trzymała a ja obcinałam a i tak wszystkich mi się nie udało, jak sama obcinam to góra trzy paznokcie na raz ale ostatnio wyjątkowo jak siedziała na nocniku obcięłam aż 11 ;-)

aronia12 nas goście odwiedzają raczej popołudniu a Magdzia śpi przez południe, ja sobie ustawiam wypady pod Magdzię więc u ans nie ma problemu z gośćmi

josie u nas też klocki na topie, my mamy z wadera i są uwielbiane a poza nimi to buduje z czego się da, ostatnio ustawiła dwa kremy na sobie, na tym perfumy i lakier do paznokci i stało

agaundpestka
życzę wytrwałości i cierpliwości w odstawianiu

asik24 ja też się ogarnąć nie mogę jak mam chłopa w domu, głowę zawraca chyba ;-)

A my mamy mały sukces :-) Magdzia chyba zatrybiła z nocnikiem i zaczęła sygnalizować że chce nocnik ale dość nie typowa, nocnik ma grający i jak chce siku to mówi "lalala" :-D

Mały sukces???? Mały to jest jak pzrypadkiem zrobi , to jest wileki sukces:-)

Aga- jak noc, jak poranek??? Ja na poczatku wyciskałam pokarm, ale miałam takie balony,ze musiałam odciagnać laktatorem. Czekałam do max i odciagałąm, dwa razy wystraczyło. Potem zrobił mi sei dwa razy zastój, taka gulka mi sei zrobiła i ja normalnie palcem wycisnełam.

Kasiek - Ty sie tak nie martw o to odstawianie, bo przypominam,ze Pola juz wytrzymała długo bez cyca ( chyba jak byłas na jakiejs imprezie).
Moj Mati bez cyca wytrzmywał długo ( 8 h ), ale nigdy jak ja byłam obok, wtedy pisk, placz musiałam dać. Przypominam swieta, które spedzil przy cycku i to mnie popchało ku odstawieniu. U nas odstawianie sie udało, bo M nie lubi cytyny ( chociaz pierwszej nocy i ona mu nie pzreszkadzała :shocked2:), smarwałam sutki co chwile, on brał do ust, i mówił beeee.I tak co 5 min. Serce mi sie krajało jak widziałam jego smutna minę.
Ogolnie myśle, ze Mati bardziej zakochany w cycu był niż Pola, i jakoś poszło. Chociaz np wczoraj miałam wydekoltowana bluzke i próbował wyciagnać cycka, ale powiedziałam bleeee, on powtorzył i przestał.:-)

Aga- ja jeszcze do dysku wróce. Masz go?? U nas nie dawno tez padł dysk w kompie, i tez troche zdjęc przepadło, tak myśleliśmy. Jakis znajomy podpowiedział M ze sa jakies kabelki, które sie podłacza pod zły dysk i on w magiczny sposób odzyskuje dane utracone. Wczoraj M właśnie tak zrobił ( dobrze ze nie wyrzucił laptopa) i duża część rzeczy odzyskał.

Ostatnia edycja:
Spróbuję dady, ale pampersa pieluchogaci (używam od wakacji) jeszcze nigdy nie przesikała, a lekarka kazała mi na próbę zmienić...grrry. Ponoć są (przynajmniej kiedyś były) jeszcze w Lidlu.

aga
ja wam zazdroszczę, naprawdę powinnaś się cieszyć, bo macie piękne bezstresowe odstawienie!Jak rano cycuszki?

andzia
to mnie pocieszyłaś z tą cytryną - Pola lubi:/ Owszem było z cycem super z miesiąc - mniejsze zainteresowanie i nie wykorzystałam okazji, bo czekałam aż trójki wszystkie wyjdą. A teraz tylko cyc i cyc - normalnie mega uzależnienie:/ Przez tą trójkę. Nie zaśnie bez i tyle...no cóż czeka mnie wojna i próba sił...

tialana
sukces wielki!!!

josie maćku macie może już te pieluchy otulacze wypróbowane, bo kiedyś coś pisaliście?

sunshine młoda jest MEGA! Pełna zazdrość z mojej strony za dwujęzyczne dziecko od maluszka!

Wczoraj wstała o 9.00, a dziś dla odmiany o 7.00! Wczoraj były dwie małe blado białe pleśniawki na policzku, a dziś już pozostałości po nich - siku na tetrową i kilka razy tarłam. Babcina metoda nie zawodzi:)

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

Byłyśmy wczoraj u lekarza wszystko u nas oki, mała ma tylko maść na tą wysypkę bo zaczyna ją przenosić pod oczy, wysypka ewidentnie od śliny.

Ja prawie nic nie mówię ale to wina strun głosowych bo gardło też czyste mam mniej gadać ale jak mam to zrobić jak się nie da :-:)-(

Aga no widzisz A spokojnie to przeżyje, a Ty za dwa dni już się przyzwyczaisz że bez cyca A też może żyć :-D, a ja na zatrzymanie laktacji piłam herbatę z szałwii i mi pomogło no ale ja w odróżnieniu do Ciebie nie miałam prawie w ogóle pokarmu

asik to niezła przygoda z tym autem :-)

MsMickey wytrzymaj jeszcze troszkę z tym brzuszkiem nie wygłupiaj się :happy2:

Sunshine syropek spoko tylko moja mała za chiny go nie tknie :-(, ona nawet prawoślazowego nie chce łyknąć :baffled:, co ja się z nia namorduję to moje :-:)-(

kasiek właśnie miałam pisać o odparzeniu pieluszkowym ale sobie pomyślałam że może to z jedzeniem związane jest, a moja zaś ma dupkę czerwoną :-:)-:)-( i nie wiem od czego bo przecież też ją ciągle przebieram no i z kupą w pieluszce nie chodzi :-(

Papitkaa zdrówka dla Kuby

tialana gratulacje dla małej, moja kurdę odpuściła sobie nocnik, trzy dni pod rząd robiła kupę a teraz mówi że na nocnik nie :-:)-(

josie ja muszę swojej zakupić tablicę i magnetyczną i na kredę bo na lodówce by tylko magnesy układała a niestety u nas lodówka stoi na dole w kuchni a my mamy swoją kuchnię na górze z tym że tu nie ma miejsca na lodówkę

Sunshine i jak nocka ????

andzia zobacz jak będzie dziś przez cały dzień bo może to tylko przez to że był zaspany, moja też czasami w nocy mówi różne rzeczy a później się okazuje że jej nic nie jest

kasiek fujjjj z tymi sikami :-D, to już bym wolała dziecku popsikać octeniseptem

alijenka masz okazje wyciszenia hihi. Zdrówka dla was.

Kubuńko jeszcze sobie śpi nie spał wczoraj cały dzieć i zasnał dopiero ok 22 no wymiękałam normalnie wczoraj już.
Rano mi karnisz spadł znaczy połowa cos sie obluzowało i kurczaki tak sie zerwałam bo myślałam ze to kuba leci za łóżko bo on na czworaka przez sen chodzi ale na szczęście spał wtulony w moją reke aż mi krew niedopływała i miałam szpilki w palcach ;D

buhahaha papitka chciałam właśnie alijence napisać dokładnie to samo:)

alijenka moja na buzi też ma od śliny. Teraz natłuszczam masłem shea (w sensie kremem) i pod nosem już nic nie ma:) Siku przecież własne Poli, nie zaszkodzi a pomaga:p Magnesy fajna sprawa, P też wiesza po lodówce i tablica kredowa też fajna. Jak ci kredą pomaluje szafkę lub ścianę to wszystko schodzi:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Papitkaa szkoda tylko że się nie da wyciszyć przy tym moim małym diable ciągle coś mówię

kasiek dla mnie nie ważne czyje to siuśki ja bym tak nie zrobiła :-):-):-)

Do góry