reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Przepraszam nie nadrabiam bo jak coś dłuzej robie to mi sie komputer wyłacza wie tylko na chwile wpadam.

Kuba znowu katar w nosie ma i pokasłuje ciągle. jak go złapie ten kaszelek to az wymiotuje bo on jest ogólnie telikatny i zaraz go wszystko na wymioty bierze.

MsMickey-Co do skracających szyjek to mi sie zaczęła skracać jakoś koło lutego a przecież termin czerwiec i w sumie była prawie ze zgładzona a latałam jak szalona i sie nie oszczędzałam a dotrzymałam do 39 tc. Ale oszczędzaj się bo lepiej dmuchać na zimne u mnie sie udało a nie ukażdej tak moze być tym bardziej przy kolejnym dziecku

reklama
Sunshine - nasz sie dzis obudzil o 5 i przetrzymal mnie do 7 :sorry2:Znajoma mama trojki dzieci powtarza mi jak mantre, ze tak to jest w tym wieku ale jakos pocieszona sie nie czuje :confused2:A czy Twoja Perla opanowuje kazdy wyraz w dwoch jezykach czy to jest tak, ze rozumie oba ale do wymowienia wybiera jeden i na przyklad "pies" powie po polsku a "shoes" po angielsku (mimo, ze rozumie tez "dog" i "buty")?

MsMickey - no wlasnie w tym problem. Jezeli goscie mi sie wtranzola przed drzemka to caly dzien rozwalony i dziec idzie spac o 4 nad ranem :wściekła/y:A ze u nas z tym spaniem co i rusz cyrki to mnie wyjatkowo mocno wkurza taki brak szacunku dla nas i naszego przemeczenia. Zwlaszcza, ze tak nam sie narzucaja emeryci majacy czas do obrzy... :angry:
A skurcze przepowiadajace mialam tak silne, ze lezalam z tego tytulu 3tyg.w szpitalu na obserwacji. Szczesliwie sie okazalo, ze mimo nieciekawego ktg nie oddzialywaly na szyjke. No ale wtedy nie nosilam kilometrami 12kg codziennie :-pCiezko sie oszczedzac przy dziecku. Trzymam kciuki za dotrwanie do bezpiecznego terminu!

aga - a czemu Ty chcesz odstawic UU? "bo tak"? To nie dziwie Ci sie, ze Ci ciezko. Znajdz powod to Ci pojdzie latwiej. A jak nie znajdziesz to jeszcze mozesz pokarmic, tak dlugo az sie samo skonczy albo znajdziesz powod ;-)

asik - piekne spoleczenstwo. Wlamywaliscie sie do samochodu przez 1,5 godziny i nikt nie zareagowal :-p (no i szok, ze Wam sie udalo :szok:) Podobnie moj znajomy w czasach studenckich przed marketem pilowal okolo godziny zamek od (swojego) roweru. Tez nikt nic :ninja2:

I to tyle, bo ja dzis (znow) spalam w sumie ze 4 godziny a przez gosci wypadla drzemka i strach sie bac, jaka bedzie reszte dnia :szok:

Nie nie nie przestawię się z powrotem na pieluchy...blee! Te rzepy mnie wkur...a młoda pięknie odpina, bo też ich nie chce. Pytanie więc...może orientujecie się jakie (czy w ogóle) sa jeszcze pieluchomajtki poza firmą pampers - w rossmannie, lidlu?

Witam się po weekendzie :-)

josie u nas też jest problem z obcinaniem paznokci, poprzednio mama Magdzię trzymała a ja obcinałam a i tak wszystkich mi się nie udało, jak sama obcinam to góra trzy paznokcie na raz ale ostatnio wyjątkowo jak siedziała na nocniku obcięłam aż 11 ;-)

aronia12 nas goście odwiedzają raczej popołudniu a Magdzia śpi przez południe, ja sobie ustawiam wypady pod Magdzię więc u ans nie ma problemu z gośćmi

josie u nas też klocki na topie, my mamy z wadera i są uwielbiane a poza nimi to buduje z czego się da, ostatnio ustawiła dwa kremy na sobie, na tym perfumy i lakier do paznokci i stało

agaundpestka
życzę wytrwałości i cierpliwości w odstawianiu

asik24 ja też się ogarnąć nie mogę jak mam chłopa w domu, głowę zawraca chyba ;-)

A my mamy mały sukces :-) Magdzia chyba zatrybiła z nocnikiem i zaczęła sygnalizować że chce nocnik ale dość nie typowa, nocnik ma grający i jak chce siku to mówi "lalala" :-D

Haha tialana wazne ze wola:)
Mojemu ostatnio spiewam na dobranoc 'pieski male dwa' i teraz jak chce kolysanke to mowi hau hau :D

A wieze moj ostatnio budowal z czterech kostek masla:)

Kupilam mu tez taka magnetyczna ukladanke z autkami ale jeszcze za maly widze na ukladanki, tylko kola umie dolozyc i postacie w okna powkladac ale zeby caly samochodzik to nie. No ale godzine spedzilismy przy zmywarce wyklejajac razem te autka

Witam :-)
Napisałam posta i co??? Wszystko skasowane :wściekła/y:
Jak ochłone zrobię to ponownie :-D

Kasiek biedna pola :-( Niech znikają te plesniawki jak najszybciej.

MsMickey zdrowka dla Was :tak:

Josie zdrowka dla Jasia.

Tialana gratulacje dla Madzi

Tyle co pamietam z mojego długiego posta :zawstydzona/y::wściekła/y:

reklama
Aguś nie martw się, on juz duzy chlopak, nie potrzebuje cycka. I tak dlugo karmilas, pamietasz te ciezkie poczatki, poradnie laktacyjne? mozesz byc z siebie dumna :tak:

Do góry