reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ostatnia edycja:
reklama
Zdrówka dla Jasia!!

Andzia właśnie A nie je w nocy tylko od miesiąca już rano i wieczorem dlatego nie mam go dość nie jestem przemęczona itp.
Kopnijcie mnie w d..., bo durna rozmyślam, ze może jeszcze miesiąć karmićccccccc:baffled::baffled:, a przecież wiem, ze ten miesiąc nic w mojej głowie nie zmieni.

Witajcie kochane

Nie zaglądam bo czasu mi brakuje. K jest na przymusowym urlopie i nadrabiamy wizyty u znajomych:-) poza tym jakaś mało ogarnięta jestem jak on w domu.
W piątek pojechaliśmy na zakupy, zamknęliśmy auto a później nie mogliśmy otworzyć ani od strony kierowcy ani od pasażera a nawet bagażnika. Zamek się przekręcał. Najgorsze było to, że staliśmy na parkingu obładowani zakupami z dzieciakami i wszyscy się gapili jak K. próbuje otworzyć drzwi drucikiem. Po 1,5h mu się udało.

Dziewczynki dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków

Hej Gerlz.
Aga, masz racje, to nic nie zmieni.
Josie, zdrowia dla Jasia&&&
Kasiek, wypatruj tych 5;)
Alijenka, podaje cebion przy przeziebieniu, choc ostatnio wole cytryne wcisnac do wody z miodem, zdrowsze:)
Aronia, u nas roznie z goscmi. Na pewno jest tak, ze gdy G jeszcze nie spi i ktos nas odwiedzi to nie ma bata, nie usnie. Wiec staram sie ja uspic przed. Lub, gdy to my gdzies jedziemy, G standardowo usypia w samochodzie i moze jeszcze spac w gosciach. Ale wole, gdy spi w domu, wtedy spi dluzej.
Andzia, wspolczuhe bolow zatok &&&&
Josie, u nas wieze z drewniakow sa czeste, no i teraz G jest na etapie pokazywania rzeczy i mam jej mowic, jaki to ma kolor. W naszych drewniakach jest ok 4 kolorow i tak budujemy wieze;) duplo to samo, choc wkurza sie, ze latwo dla niej laczyc sie nie chca.
Sunshine - shoes;-);-)
No wiesz, taki stary chwyt z bolem glowy...;)
Podaj przepis na ten syrop na kaszel ok?

My jeszcze zagileni wszyscy. Pe dzis poszedl po antyb bo ilezmozna. U mnie i G chyba troche lepiej, ale zatkane jeszcze jestesmy solidnie. Bylam w piatek u gin, podobniez szyjka bardziej miekka niz ostatnio i mam sie oszczedzac, o dzwiganiu nie ma mowy. Wiec zamowilam tesciowa do pomocy na pare dni. Wlasnie przyjechala. I pewnie zostanie do konca tyg. Cxysta desperacja;) Przestraszylam sie tak na powaznie, bo Jul wazy dopiero ok 1600, 31 tydzien... wczesniak bylby solidny. Dr mowi, zeby jeszcze ok 5 tyg chociaz. Troche zestresowalam sie. Na tyle, ze zrobilam listy rzeczy dla Malego, do szpitala i dla mnie i zaczelam porzadnie szykowac. Wczoraj wieczorem stwardnial mi brzuch na chwile, tak na cieciu cc. Nie wiem, czy to Maly cos tam kopnal, czy to braxton-hicksy? Mialyscie tak kiedys?

MsMickey wlasnie ja sie ciagle zastanawiam czy wszystko z ciaza ok bo jednak sie dziwga te dzieci, sa sytuacje ze nie ma wyjscia... w weekend bylismy na spacerze bez wozka i on wielki bunt ze nie pojdzie do domu tylko w druga strone, wiec cala droge musialam go niesc... a jak mam ciezki dzien, ze duzo chodze, dzwigam, gotuje itp, to czuje ze mam brzuch sztywny wieczorem. i blizne tez czasami czuje, takie napiecie w tym miejscu. Wizyte mam 20 lutego wiec o wszystko wypytam, ale tez sie boje zeby za wczesnie nie urodzic:dry: oszczedzaj sie! i cierpliwosci do tesciowej :-D

Sunshine pewnie kolejne slowa to bedzie dress i lipstick :-D

Aga- miesiac nic nie zmieni a Ty za miesiac bedziesz spokojniejsza bo juz bedzie po ;-)
Andzia na cieplo ;-)
Josie- zdroweczka dla Jasia!!! Heheh kto wie, ewidentnie lepiej jej angielski wchodzi do glowki niz polski ale wszystko rozumie gorzej wymowic :-p
Asik
- ja tez jestem nie ogarnieta jak Pe jest w domu jakos jak go nie ma to wiecej zrobie :dry:
MsMickey- wiesz stare chwyty najlepsze :-p co do syropu to robilam na oko ale wyszedl smaczny :sorry2:
Sok z jednej sredniej cytryny
Dwie lyzeczki miodu
Imbir hmmmm taki 3cm na 3cm kawalek pokrojony na mniejsze czesci

Na razie udalo mi sie nagrac jak mowi "seat there" i "seat down" :-p

Wróciłam. Żadne 5 nie idą:) Tak jak myślałam pewnie dopiero ok 2 roku znając tempo Poli:) Wciąż męczy ją ta trójczyna plus ma dwie pleśniawki na policzku stąd niechęć do jedzenia (bo ciągle paluchy w buzi to się zrobiły). Pachwiny ma ewidentnie odparzone. Pierwszy raz w życiu! A mam nową serię pieluchogaci z Rossmanna - nie wiem, inny skład czy co. Kazała mi kupić innej firmy i częściej zmieniać. The end:)

aga w związku z męczącą trójka kazała mi jeszcze poczekać i dopiero za 2 tyg. ją odstawić:) Ale Pola w UU zakochana i u mnie łatwo nie będzie jak u ciebie czy Andzi:D Będzie kilkudniowa rzeźnia bez jedzenia itd.

msmickey powodzenia z teściową:) I zdrówka dla was!

josie
zdrówka dla Jasia:)

asik no musiało to wyglądać podejrzanie:D A mąż sprytny!

MsMickey dam swoj przyklad :p tez lekarz powiedzial w 29 szyjka miekka a nawet skrocona a potem bujalam sie do 41 tygodnia z urodzeniem ... ale fakt zaczelam sie oszczedzac bo lepiej przenosic niz zeby potem sobie pluc w brode ze nie sluchalam sie zalecen i urodzilam za wczesnie ... wiec oszczedzaj sie ale nie stresuj zanadto bo w drugiej ciazy z tego co czytalam szyjka szybciej mieknie ale tez wtedy trzyma ... mozna miec nawet dlugo rozwarcie i urodzi sie po terminie ... na styczniowkach tak naprawde tylko jedna dziewczyna urodzila wczesniaka, a tych z klopotami z szyjka bylo wiele i to wlasnie wiekszosc tych ktore juz mialy dzieciaczki, jedna dziewuszka urodzila po terminie mimo ze miala od 33 rozwarcie na 2 cm

reklama
Do góry