reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ostatnia edycja:
reklama
Zdrówka dla Jasia!!

Andzia właśnie A nie je w nocy tylko od miesiąca już rano i wieczorem dlatego nie mam go dość nie jestem przemęczona itp.
Kopnijcie mnie w d..., bo durna rozmyślam, ze może jeszcze miesiąć karmićccccccc:baffled::baffled:, a przecież wiem, ze ten miesiąc nic w mojej głowie nie zmieni.

Witajcie kochane

Nie zaglądam bo czasu mi brakuje. K jest na przymusowym urlopie i nadrabiamy wizyty u znajomych:-) poza tym jakaś mało ogarnięta jestem jak on w domu.
W piątek pojechaliśmy na zakupy, zamknęliśmy auto a później nie mogliśmy otworzyć ani od strony kierowcy ani od pasażera a nawet bagażnika. Zamek się przekręcał. Najgorsze było to, że staliśmy na parkingu obładowani zakupami z dzieciakami i wszyscy się gapili jak K. próbuje otworzyć drzwi drucikiem. Po 1,5h mu się udało.

Dziewczynki dużo zdrówka dla Was i dzieciaczków

Hej Gerlz.
Aga, masz racje, to nic nie zmieni.
Josie, zdrowia dla Jasia&&&
Kasiek, wypatruj tych 5;)
Alijenka, podaje cebion przy przeziebieniu, choc ostatnio wole cytryne wcisnac do wody z miodem, zdrowsze:)
Aronia, u nas roznie z goscmi. Na pewno jest tak, ze gdy G jeszcze nie spi i ktos nas odwiedzi to nie ma bata, nie usnie. Wiec staram sie ja uspic przed. Lub, gdy to my gdzies jedziemy, G standardowo usypia w samochodzie i moze jeszcze spac w gosciach. Ale wole, gdy spi w domu, wtedy spi dluzej.
Andzia, wspolczuhe bolow zatok &&&&
Josie, u nas wieze z drewniakow sa czeste, no i teraz G jest na etapie pokazywania rzeczy i mam jej mowic, jaki to ma kolor. W naszych drewniakach jest ok 4 kolorow i tak budujemy wieze;) duplo to samo, choc wkurza sie, ze latwo dla niej laczyc sie nie chca.
Sunshine - shoes;-);-)
No wiesz, taki stary chwyt z bolem glowy...;)
Podaj przepis na ten syrop na kaszel ok?

My jeszcze zagileni wszyscy. Pe dzis poszedl po antyb bo ilezmozna. U mnie i G chyba troche lepiej, ale zatkane jeszcze jestesmy solidnie. Bylam w piatek u gin, podobniez szyjka bardziej miekka niz ostatnio i mam sie oszczedzac, o dzwiganiu nie ma mowy. Wiec zamowilam tesciowa do pomocy na pare dni. Wlasnie przyjechala. I pewnie zostanie do konca tyg. Cxysta desperacja;) Przestraszylam sie tak na powaznie, bo Jul wazy dopiero ok 1600, 31 tydzien... wczesniak bylby solidny. Dr mowi, zeby jeszcze ok 5 tyg chociaz. Troche zestresowalam sie. Na tyle, ze zrobilam listy rzeczy dla Malego, do szpitala i dla mnie i zaczelam porzadnie szykowac. Wczoraj wieczorem stwardnial mi brzuch na chwile, tak na cieciu cc. Nie wiem, czy to Maly cos tam kopnal, czy to braxton-hicksy? Mialyscie tak kiedys?

MsMickey wlasnie ja sie ciagle zastanawiam czy wszystko z ciaza ok bo jednak sie dziwga te dzieci, sa sytuacje ze nie ma wyjscia... w weekend bylismy na spacerze bez wozka i on wielki bunt ze nie pojdzie do domu tylko w druga strone, wiec cala droge musialam go niesc... a jak mam ciezki dzien, ze duzo chodze, dzwigam, gotuje itp, to czuje ze mam brzuch sztywny wieczorem. i blizne tez czasami czuje, takie napiecie w tym miejscu. Wizyte mam 20 lutego wiec o wszystko wypytam, ale tez sie boje zeby za wczesnie nie urodzic:dry: oszczedzaj sie! i cierpliwosci do tesciowej :-D

Sunshine pewnie kolejne slowa to bedzie dress i lipstick :-D

Aga- miesiac nic nie zmieni a Ty za miesiac bedziesz spokojniejsza bo juz bedzie po ;-)
Andzia na cieplo ;-)
Josie- zdroweczka dla Jasia!!! Heheh kto wie, ewidentnie lepiej jej angielski wchodzi do glowki niz polski ale wszystko rozumie gorzej wymowic :-p
Asik
- ja tez jestem nie ogarnieta jak Pe jest w domu jakos jak go nie ma to wiecej zrobie :dry:
MsMickey- wiesz stare chwyty najlepsze :-p co do syropu to robilam na oko ale wyszedl smaczny :sorry2:
Sok z jednej sredniej cytryny
Dwie lyzeczki miodu
Imbir hmmmm taki 3cm na 3cm kawalek pokrojony na mniejsze czesci

Na razie udalo mi sie nagrac jak mowi "seat there" i "seat down" :-p

Wróciłam. Żadne 5 nie idą:) Tak jak myślałam pewnie dopiero ok 2 roku znając tempo Poli:) Wciąż męczy ją ta trójczyna plus ma dwie pleśniawki na policzku stąd niechęć do jedzenia (bo ciągle paluchy w buzi to się zrobiły). Pachwiny ma ewidentnie odparzone. Pierwszy raz w życiu! A mam nową serię pieluchogaci z Rossmanna - nie wiem, inny skład czy co. Kazała mi kupić innej firmy i częściej zmieniać. The end:)

aga w związku z męczącą trójka kazała mi jeszcze poczekać i dopiero za 2 tyg. ją odstawić:) Ale Pola w UU zakochana i u mnie łatwo nie będzie jak u ciebie czy Andzi:D Będzie kilkudniowa rzeźnia bez jedzenia itd.

msmickey powodzenia z teściową:) I zdrówka dla was!

josie
zdrówka dla Jasia:)

asik no musiało to wyglądać podejrzanie:D A mąż sprytny!

MsMickey dam swoj przyklad :p tez lekarz powiedzial w 29 szyjka miekka a nawet skrocona a potem bujalam sie do 41 tygodnia z urodzeniem ... ale fakt zaczelam sie oszczedzac bo lepiej przenosic niz zeby potem sobie pluc w brode ze nie sluchalam sie zalecen i urodzilam za wczesnie ... wiec oszczedzaj sie ale nie stresuj zanadto bo w drugiej ciazy z tego co czytalam szyjka szybciej mieknie ale tez wtedy trzyma ... mozna miec nawet dlugo rozwarcie i urodzi sie po terminie ... na styczniowkach tak naprawde tylko jedna dziewczyna urodzila wczesniaka, a tych z klopotami z szyjka bylo wiele i to wlasnie wiekszosc tych ktore juz mialy dzieciaczki, jedna dziewuszka urodzila po terminie mimo ze miala od 33 rozwarcie na 2 cm

reklama
Do góry