reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Laski ja też uznałam, że to zęby, ale ona ma wszystkie prócz piątek. Dopiero niespełna 2 tygodnie temu wyszła ostatnia trójka. Na 5 nie ma śladów, spuchnięć itd. i nawet nie pcha tam palców tylko daleko do gardła:/ I stan podgorączkowy dziś 9 dzień. I co mnie niepokoi, że sąsiadki córa ma od paru dni identycznie, a ma wszystkie zęby. Albo jakiś zbieg okoliczności i ja panikuje:/

alijenka wit. C nie daję. Podaję Cebion tylko w razie kataru czy przeziębienia:) Alijenka ale twoja ma tylko na buzi krostki. I tak P miała przy czwórkach. Teraz oprócz buzi ma wysypane pachwiny (aż mega czerwone) zeszło na dwa dni i potem znowu. Do tego nóżki.

aronia mi obojętne o której goście wpadają, bo P nie przeszkadza to w spaniu:) Nawet jak słyszy gadanie to lepiej śpi.

andzia a czepeczki/opaseczki się nie nosiło?! Hahaha ja sobie tak zatoki załatwiłam. Polecam opaskę i ibuprom zatoki:)

josie u mnie klocki drewniane i lego duplo ciągle w użyciu, dzień w dzień:) Ale od wczoraj odkryła na nowo taką drewnianą zagrodę ze zwierzątkami z Lidla i bawi się non stop:)

reklama
kasiek moja już ma wysypane nawet pod oczami :-( i u mojej też nic nie było widać na piątkach, a pchała ręce tak daleko do gardła, że mało co nie wymiotowała dopiero teraz jakiś tydzień temu zrobiły jej się czerwone dziąsła i na drugi dzień już 2 dolne piątki wyszły

Morning :sorry2: sorki ale nie mialam weny ostatnio i cos mnie w piatek glowa rozbolala ze nie pamietam kiedy ostatnio tak mialam :dry: chyba to byla reakcja na Pe bo wrocil z delegacji :-p

Staralam sie troszke nadrobic ale czasowo kiepsko :sorry2:

Co do zabkow to u nas czekamy juz tylko na 3 i 5 ale goraczki ani wysypki nigdy nie bylo.

Aga- super ze masz juz lapka tylko szkoda ze wszytsko utracone :-(

Kasiek- oby ta nawracajaca temperatura juz Poli nie meczyla i ta wysypka zeby zeszla!

Josie- zdroweczka dla Jasia, moja jak cos jej dolega to tez sie poklada i przytula ale tylko raz w zyciu miala wysoka temperature i to przy trzydniowce! Wczoraj zrobilam Twoja rybe na szpinaku.... PYCHA!!!! Pe powiedzial, ze dawno takiej boskiej ryby nie jadl ;-) dzieki!

Alijenka- wit C nie podaje osobno kupilam jej Bioaron C i tam jest a teraz zrobilam jej syrop na kaszel bo w ciaz ja meczy z cytryny, imbiru i miodu :tak:

Andzia- zdrowka!!! nie nawidze zatokow!!!! od zawsze z nimi walcze :-( Oklady z soli pomagaja, tzn do woreczka wsyp gruba sol i poloz sobie na czolo :tak:

Munka- zazdroszcze jakiego urlopowania z rodzinka ;-) wczoraj tez zrobilam owsiane cistaeczka z Twojego przepisu mloda sie zajadala bo slodkie :-D i dobrze, ze zdrowe, dodalam figi bo nie mialam moreli i bardzo dojrzalego banana wiec slodyczy bylo enough :-):tak:

Dziewczyny ja tu do Was z pytaniem. Czy jak Wy sie spodziewacie gosci to ci goscie dostosowuja godzine swojej wizyty na Wasza prosbe do godzin drzemki dziecia, czy to zlewaja? A moze wogole oto nie prosicie? My mamy, jak wiecie, mega problemy ze spaniem i do pasji mnie doprowadza, ze nasze rodziny chca nam jeszcze bardziej pochrzanic :wściekła/y:

Perla ma jedna dluga drzemke miedzy 11 a 2wiec jak ja do kogos jade to po drzemce a znajomi zazwyczej pozniej przychodza, a jak juz sie zdarzy ze ktos wpadnie na kawke to Aurelce to nie przeszkadza :sorry2:

dziewczyny znacie cos dobrego na rozstepy? tzn zeby byly mniej widoczne ? :((((((( padam z nog ...

Kochana na to juz nie ma ratunku z casem one bladna jak blizna ale calkowicie nie da sie ich usunac :-(

U nas ostatnio nocki takie se :dry: budzi sie i 1,5h jest przerwy a bo mleczko chce, a to pampersa zmienic, a to mamcia pospiewaj i tak wymysla :dry: dzis juz wyladowala u nas w lozku bo ilez mozna wstawac :confused2:

Aaaa i tez mamy kolejne slowko SHOES!!!! :szok::-D

Ostatnia edycja:
alijenka o bosche tak szybko piątki!!! Mam więc nadzieję, że to będzie tak jak u was...ale skąd wysypka w pachwinach skoro mocz OK? Zmieniłam pieluchogacie na zwykłe pampki i to samo...to nie wysypka tylko takie rozlane szorstkie plamy - nie wiem jak nazwać. Ostatnio jak byłam u lekarza to akurat nie miała:confused: Dodam, że zero nowości w menu, które i tak jest skąpe. Nie złapałam rano siku i kupy raczej nie będzie, więc idę dziś odebrać wyniki i chyba tylko wtrynię się w kolejkę i jej to pokażę.

sunshine P niedawno też tak miała - chyba z 3 noce, że budziła się i 1,5godz. skakała, gadała itd.

kasiek - Kuba też pchał rączki daleko, do gardła jak piątki wychodziły, tyle, że u nas najpierw się sypnęły górne piątki, teraz jeszcze dół i spokój na jakiś czas.

Sunshine - Shoes:-D no jak na kobiete przystało :-)
Na pocieszenie u nas nocki tez nie najlepsze:-(
A te okłady to z ciepłej soli czy takiej normalnej???

Kasiek - byłaś u lekarza z Pola??
Czapeczki oczywiscie ze sie nie nosiło:zawstydzona/y: A teraz na rozum za późno :-p

My dziś zakańczamy prawie 20miesięczną przygodę z UU i jak sobie pomyślę, ze rano miałam ostatni raz Antosia przy cycu to mi się :-(chyba, ze mną coś nie tak :hmm::hmm:mam nadzieję, ze ja sobie z tym poradzę i mu nie dam, bo z nim jakiś większych problemów nie przewiduję.

andzia właśnie wychodzę:)

aga wow, tak potajemnie - nic wcześniej tu nie ogłaszałaś:D:D Ja planuje w weekend tj. zależy od tego co dziś lekarz powie:) Ale już widzę swoje załzawione i rozżalone dziecko wołające 'cyccccccccca':/

Kasiek nie potajemnie :D już mówie sobie, ze dość od jakiegoś czasu, a potem. U nas to łzy w oczach chyba będę miała ja, a nie A :/ Zresztą jego już od miesiąca małymi krokami przygotowuję więc myślę, ze dla niego nie będzie to wielka trauma. Choć pewnie wyjdzie w czasie.

reklama
Aga -- ja bardzo przeżyłam koniec z UU, nie pisze ze bardziej niż M, ale łamałam sie bardzo. U nas było brutalne odłaczenie od bliskości, Mati został pozbawiony cyca w momencie gdy chciał go coraz wiecej i wiecej. U Was juz dawno było wszystko wyregulowane, wiec problemów ze strony A nie pzrewiduje, a Ty sie kobieto trzymaj, bedzie bolało:sorry2:

Kasiek - daj znać

Do góry