reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Laski ja też uznałam, że to zęby, ale ona ma wszystkie prócz piątek. Dopiero niespełna 2 tygodnie temu wyszła ostatnia trójka. Na 5 nie ma śladów, spuchnięć itd. i nawet nie pcha tam palców tylko daleko do gardła:/ I stan podgorączkowy dziś 9 dzień. I co mnie niepokoi, że sąsiadki córa ma od paru dni identycznie, a ma wszystkie zęby. Albo jakiś zbieg okoliczności i ja panikuje:/

alijenka wit. C nie daję. Podaję Cebion tylko w razie kataru czy przeziębienia:) Alijenka ale twoja ma tylko na buzi krostki. I tak P miała przy czwórkach. Teraz oprócz buzi ma wysypane pachwiny (aż mega czerwone) zeszło na dwa dni i potem znowu. Do tego nóżki.

aronia mi obojętne o której goście wpadają, bo P nie przeszkadza to w spaniu:) Nawet jak słyszy gadanie to lepiej śpi.

andzia a czepeczki/opaseczki się nie nosiło?! Hahaha ja sobie tak zatoki załatwiłam. Polecam opaskę i ibuprom zatoki:)

josie u mnie klocki drewniane i lego duplo ciągle w użyciu, dzień w dzień:) Ale od wczoraj odkryła na nowo taką drewnianą zagrodę ze zwierzątkami z Lidla i bawi się non stop:)

reklama
kasiek moja już ma wysypane nawet pod oczami :-( i u mojej też nic nie było widać na piątkach, a pchała ręce tak daleko do gardła, że mało co nie wymiotowała dopiero teraz jakiś tydzień temu zrobiły jej się czerwone dziąsła i na drugi dzień już 2 dolne piątki wyszły

Morning :sorry2: sorki ale nie mialam weny ostatnio i cos mnie w piatek glowa rozbolala ze nie pamietam kiedy ostatnio tak mialam :dry: chyba to byla reakcja na Pe bo wrocil z delegacji :-p

Staralam sie troszke nadrobic ale czasowo kiepsko :sorry2:

Co do zabkow to u nas czekamy juz tylko na 3 i 5 ale goraczki ani wysypki nigdy nie bylo.

Aga- super ze masz juz lapka tylko szkoda ze wszytsko utracone :-(

Kasiek- oby ta nawracajaca temperatura juz Poli nie meczyla i ta wysypka zeby zeszla!

Josie- zdroweczka dla Jasia, moja jak cos jej dolega to tez sie poklada i przytula ale tylko raz w zyciu miala wysoka temperature i to przy trzydniowce! Wczoraj zrobilam Twoja rybe na szpinaku.... PYCHA!!!! Pe powiedzial, ze dawno takiej boskiej ryby nie jadl ;-) dzieki!

Alijenka- wit C nie podaje osobno kupilam jej Bioaron C i tam jest a teraz zrobilam jej syrop na kaszel bo w ciaz ja meczy z cytryny, imbiru i miodu :tak:

Andzia- zdrowka!!! nie nawidze zatokow!!!! od zawsze z nimi walcze :-( Oklady z soli pomagaja, tzn do woreczka wsyp gruba sol i poloz sobie na czolo :tak:

Munka- zazdroszcze jakiego urlopowania z rodzinka ;-) wczoraj tez zrobilam owsiane cistaeczka z Twojego przepisu mloda sie zajadala bo slodkie :-D i dobrze, ze zdrowe, dodalam figi bo nie mialam moreli i bardzo dojrzalego banana wiec slodyczy bylo enough :-):tak:

Dziewczyny ja tu do Was z pytaniem. Czy jak Wy sie spodziewacie gosci to ci goscie dostosowuja godzine swojej wizyty na Wasza prosbe do godzin drzemki dziecia, czy to zlewaja? A moze wogole oto nie prosicie? My mamy, jak wiecie, mega problemy ze spaniem i do pasji mnie doprowadza, ze nasze rodziny chca nam jeszcze bardziej pochrzanic :wściekła/y:

Perla ma jedna dluga drzemke miedzy 11 a 2wiec jak ja do kogos jade to po drzemce a znajomi zazwyczej pozniej przychodza, a jak juz sie zdarzy ze ktos wpadnie na kawke to Aurelce to nie przeszkadza :sorry2:

dziewczyny znacie cos dobrego na rozstepy? tzn zeby byly mniej widoczne ? :((((((( padam z nog ...

Kochana na to juz nie ma ratunku z casem one bladna jak blizna ale calkowicie nie da sie ich usunac :-(

U nas ostatnio nocki takie se :dry: budzi sie i 1,5h jest przerwy a bo mleczko chce, a to pampersa zmienic, a to mamcia pospiewaj i tak wymysla :dry: dzis juz wyladowala u nas w lozku bo ilez mozna wstawac :confused2:

Aaaa i tez mamy kolejne slowko SHOES!!!! :szok::-D

Ostatnia edycja:
alijenka o bosche tak szybko piątki!!! Mam więc nadzieję, że to będzie tak jak u was...ale skąd wysypka w pachwinach skoro mocz OK? Zmieniłam pieluchogacie na zwykłe pampki i to samo...to nie wysypka tylko takie rozlane szorstkie plamy - nie wiem jak nazwać. Ostatnio jak byłam u lekarza to akurat nie miała:confused: Dodam, że zero nowości w menu, które i tak jest skąpe. Nie złapałam rano siku i kupy raczej nie będzie, więc idę dziś odebrać wyniki i chyba tylko wtrynię się w kolejkę i jej to pokażę.

sunshine P niedawno też tak miała - chyba z 3 noce, że budziła się i 1,5godz. skakała, gadała itd.

kasiek - Kuba też pchał rączki daleko, do gardła jak piątki wychodziły, tyle, że u nas najpierw się sypnęły górne piątki, teraz jeszcze dół i spokój na jakiś czas.

Sunshine - Shoes:-D no jak na kobiete przystało :-)
Na pocieszenie u nas nocki tez nie najlepsze:-(
A te okłady to z ciepłej soli czy takiej normalnej???

Kasiek - byłaś u lekarza z Pola??
Czapeczki oczywiscie ze sie nie nosiło:zawstydzona/y: A teraz na rozum za późno :-p

My dziś zakańczamy prawie 20miesięczną przygodę z UU i jak sobie pomyślę, ze rano miałam ostatni raz Antosia przy cycu to mi się :-(chyba, ze mną coś nie tak :hmm::hmm:mam nadzieję, ze ja sobie z tym poradzę i mu nie dam, bo z nim jakiś większych problemów nie przewiduję.

andzia właśnie wychodzę:)

aga wow, tak potajemnie - nic wcześniej tu nie ogłaszałaś:D:D Ja planuje w weekend tj. zależy od tego co dziś lekarz powie:) Ale już widzę swoje załzawione i rozżalone dziecko wołające 'cyccccccccca':/

Kasiek nie potajemnie :D już mówie sobie, ze dość od jakiegoś czasu, a potem. U nas to łzy w oczach chyba będę miała ja, a nie A :/ Zresztą jego już od miesiąca małymi krokami przygotowuję więc myślę, ze dla niego nie będzie to wielka trauma. Choć pewnie wyjdzie w czasie.

reklama
Aga -- ja bardzo przeżyłam koniec z UU, nie pisze ze bardziej niż M, ale łamałam sie bardzo. U nas było brutalne odłaczenie od bliskości, Mati został pozbawiony cyca w momencie gdy chciał go coraz wiecej i wiecej. U Was juz dawno było wszystko wyregulowane, wiec problemów ze strony A nie pzrewiduje, a Ty sie kobieto trzymaj, bedzie bolało:sorry2:

Kasiek - daj znać

Do góry