reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

no to mam chwilkę więc napiszę wam w skrócie to i jak
Misia miała bardzo silną pokrzywkę z opuchlizną niestety, nie wiadomo po czym i raczej się nie dowiemy, czekamy tylko na wynik jeszcze jednego badania które sprawdza czy to po augmentinie ale to raczej mało prawdopodobne bo tak jak któraś z was pisała (przepraszam nie pamiętam ale miałam wtedy tyle myśli w głowie) gdyby chodziło o antybiotyk to reakcja byłby wcześniej, podczas stosowania a nie prawie dwa dni po :dry: dostaliśmy skierowanie do poradni alergologicznej ale pani ordynator która w dniu wypisu okazała się starą znajomą męża powiedziała że nie ma sensu na razie tam iść bo to pierwszy raz, Misia jest jeszcze malutka i możemy się wstrzymać bo nie wiadomo czy to się kiedyś powtórzy :baffled: podajemy tylko 3x dziennie fenistil w kroplach
to tak w skrócie
Miśka nieustająco jest pełna energii i dobrego humoru :-)
w szpitalu dla rodziców warunki kiepskie ale daliśmy radę, najgorsze noce a już ta ostatnia... późnym wieczorem przyjęli trzymiesięcznego chłopczyka po zatruciu gazem (dwa piętra wyżej była jego trzyletnia siostra, dwie babcie w innym szpitalu i mam w jeszcze innym), była z nim babcia ale co z tego jak maluszek karmiony piersią :-( jak się zaczęła histeria koło 23 to w środku nocy jego mama musiała się wypisać na żądanie i przyjechać taksówką :tak: po 2 w nocy wreszcie udało się nam wszystkim zasnąć a ja rano do pracy :cool2:
nie będę was przytłaczać innymi przypadkami
trzymajcie się cieplutko i duuużooo zdrówka :tak:

reklama
kurcze kasia ale przygody :/ biedny ten maluszek! dobrze ze was juz wypuscili i ciekawe skad taka silna alergia...

kasia.natka przygody nie do pozazdroszczenia! A Pola dostała albo ostatniego dnia brania antybiotyk albo jakoś dzień po i lekarka mówiła, że to norma przy amoksycyline (P brała Amotaks). Poza tym na ulotce napisane jest, że wysypka pojawia się dopiero po 5-7dniach leczenia.

Dziewczyny ja dziś tak na szybko

Zrobiłam kuraki Sunshine ale ma rodzinka nie bardzo była nimi zachwycona :-:)-:)-( no niestety taki lekko słodkawy smak to nie dla nas choć i tak dałam tylko pół łyżeczki miodu na kilogram cycków :-):-), no ale wypróbowane jest i teraz wiem jak to smakuje :-):-):-)

Widziałam że pisałyście o żarełku dla dziecia, moja lubi naleśniki ale to też musi mieć na nie dzień ale jak jej zrobię racuchy na bazie ciasta naleśnikowego ze startym jabłkiem to je i potrafi ich nawet 5 zjeść takich jak średnica szklanki

Jajka natomiast kupiłam jej ostatnio przepiórcze i zjadła jajkownicę z 6 jajek :-D:-D:-D, a ze zwykłych nie bardzo chciała jeść

Jeżeli chodzi o owoce czy warzywa to wpierdziela wszystko

kasia.natka najważniejsze że już jesteście w domku :-):-)

Sylka tylko jak Nataszka będzie miała już kilkanaście lat to ja już będę w takim wieku, że znowu będę siedziała w domu bo będę stara, no cóż takie życie sama sobie je wybrałam i teraz muszę to przełknąć, trza było mieć wcześniej dziecko to bym już teraz 18 wyprawiała :-):-):-)

hej - ja z kwietnia i nie choruja oraz nie mam alergi. Wiec jestem wyjatkiem potwierdzajacym regułę :)

A co do jedzenia to kurczak sunshine jest zarabisty. Zrobiłam z 70 dkg piersi i zle przeczytałam - dalam łyzkę az miodu. Młoda zjadla pół "kotleta" mąż juz mówił ze ma dość ale jeszcze dopychał. I generalnie obiad który miał byc na 2 dni został dzis prawie do konca zeżarty :p

A moje dziecko nawet ziemniaków w postaci tłuczonej nie zje - w kawałku tak.

Dziewczyny wszystkim chorowitkom zycze zdrowka ( i tym duzym, i tym malym)

Wpadam na szybko, bo zaraz wlaczam serial i korzystam z chwili ciszy. L zabral mlodego do kolegi na jakas godzinke wiec zawieszam diete - wyciagam chipsy, robie malego drinusia i peeelen relaks (chociaz przez chwilke).

Jesli chodzi o cierpliwosc to mlody ostatnio ja mocno nadwyreza, ale im bardziej mala dziadyga daje popalic tym bardziej staram sie kontrolowac. Zalezy mi na tym zeby nie wymuszal krzykiem i placzem, a czasem placz jest co chwile bo mu czegos nie wolno (wyrywac klawiszy z lapka, wcierac ciastek w dywan, mazac kredkami po komodzie). Konsekwentnie zabraniam, odstawiam i nie daje sie ublagac wyciem, a on konsekwentnie probuje wymusic placzem :-) Jeeeej.

Z jedzeniem ma swoje fazy. Raz je wszystko i z ogromnym apetytem, a raz nie chce nawet spojrzec. To tak jak ja mniej wiecej - jak nabierze troche cialka to ma etap "diety"i wszystko jest feeee.

Kto mi poleci jakis fajny serial hamerykancki? Josie chyba Ty cos pisalas jakis czas temu:dry: Co to byyyylo? Breaking bad?

A i bym zapomniala - Aylin dzieki za polecenie lapka - smiga jak marzenie. Tylko te kaaafleeee buuuu ;( ;-)

Ostatnia edycja:
U nas znowu tragicznie wieje:no:

Aylin
nasz kot też sam otwiera drzwi ale dziad zamykać już się nie nauczył

kasia.natka super że już wszystko jest ok :biggrin2:

Temat jedzeniowy u nas wygląda tak, że Magdzia wsuwa wszelkie owoce i warzywa, pomidory mogłaby jeść do wszystkiego a ogórki kiszone musimy przed nią chować bo ile dorwie tyle zje, je prawie wszystko, bardzo lubi jajecznice i to jedyna forma w jakiej je jajka, innych nie przyswaja i nie przepada za słodyczami, jak ma do wyboru owoc i np czekoladę lub wafelek to zawsze wybierze owoc no i chlebek sam też uwielbia a do picia głownie soki marchewkowe i wodo

Magdzia też jest stale na nie, dziś jak gadałam z babką w żłobku to mówiła mi że mała chyba nam już wchodzi w bunt dwulatka :baffled:

wszystkim chorym dzieciaczkom i mamom zdróweczka

Alijenka ja za jedzeniem na słodko tez nie przepadam ale ten kurczak mi podpasowal :)

Aylin cieszę się że smakowało :)

Mlodak srednia cebula 2-3 ząbki czosnku i lyzka miodu odstawic w ciepłe miejsce później moze wrzucę to apteczki

Kasia.natka to przeżycia!!! Może jednak warto sprawdzić?

Kasiek ale mialy szczęście dziewczyny :O podrukiwalam sobie Twoje przepisy jutro chyba zrobie lososia ;)

Niespodzianka ja ostatnio ogladam Mentalista jak podobal Ci się House to to tez Ci się spodoba ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Sylka tylko jak Nataszka będzie miała już kilkanaście lat to ja już będę w takim wieku, że znowu będę siedziała w domu bo będę stara, no cóż takie życie sama sobie je wybrałam i teraz muszę to przełknąć, trza było mieć wcześniej dziecko to bym już teraz 18 wyprawiała :-):-):-)

Alijenka przeciez ty taka stara nie jestes wez przestan

Kto mi poleci jakis fajny serial hamerykancki? Josie chyba Ty cos pisalas jakis czas temu:dry: Co to byyyylo? Breaking bad?

Homeland, i House of cards (ten z kevinem spacey bo jest jeszcze jakis brytyjski) . ten ostatni jest genialny:tak:

u nas pierwsza od dluzszego czasu kapiel bez histerii. i to nawet nie chcial wychodzic. zaczelismy dogrzewac lazienke do 24 stopni i moze to dzieki temu....

Do góry