reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no to mam chwilkę więc napiszę wam w skrócie to i jak
Misia miała bardzo silną pokrzywkę z opuchlizną niestety, nie wiadomo po czym i raczej się nie dowiemy, czekamy tylko na wynik jeszcze jednego badania które sprawdza czy to po augmentinie ale to raczej mało prawdopodobne bo tak jak któraś z was pisała (przepraszam nie pamiętam ale miałam wtedy tyle myśli w głowie) gdyby chodziło o antybiotyk to reakcja byłby wcześniej, podczas stosowania a nie prawie dwa dni po :dry: dostaliśmy skierowanie do poradni alergologicznej ale pani ordynator która w dniu wypisu okazała się starą znajomą męża powiedziała że nie ma sensu na razie tam iść bo to pierwszy raz, Misia jest jeszcze malutka i możemy się wstrzymać bo nie wiadomo czy to się kiedyś powtórzy :baffled: podajemy tylko 3x dziennie fenistil w kroplach
to tak w skrócie
Miśka nieustająco jest pełna energii i dobrego humoru :-)
w szpitalu dla rodziców warunki kiepskie ale daliśmy radę, najgorsze noce a już ta ostatnia... późnym wieczorem przyjęli trzymiesięcznego chłopczyka po zatruciu gazem (dwa piętra wyżej była jego trzyletnia siostra, dwie babcie w innym szpitalu i mam w jeszcze innym), była z nim babcia ale co z tego jak maluszek karmiony piersią :-( jak się zaczęła histeria koło 23 to w środku nocy jego mama musiała się wypisać na żądanie i przyjechać taksówką :tak: po 2 w nocy wreszcie udało się nam wszystkim zasnąć a ja rano do pracy :cool2:
nie będę was przytłaczać innymi przypadkami
trzymajcie się cieplutko i duuużooo zdrówka :tak:

reklama
kurcze kasia ale przygody :/ biedny ten maluszek! dobrze ze was juz wypuscili i ciekawe skad taka silna alergia...

kasia.natka przygody nie do pozazdroszczenia! A Pola dostała albo ostatniego dnia brania antybiotyk albo jakoś dzień po i lekarka mówiła, że to norma przy amoksycyline (P brała Amotaks). Poza tym na ulotce napisane jest, że wysypka pojawia się dopiero po 5-7dniach leczenia.

Dziewczyny ja dziś tak na szybko

Zrobiłam kuraki Sunshine ale ma rodzinka nie bardzo była nimi zachwycona :-:)-:)-( no niestety taki lekko słodkawy smak to nie dla nas choć i tak dałam tylko pół łyżeczki miodu na kilogram cycków :-):-), no ale wypróbowane jest i teraz wiem jak to smakuje :-):-):-)

Widziałam że pisałyście o żarełku dla dziecia, moja lubi naleśniki ale to też musi mieć na nie dzień ale jak jej zrobię racuchy na bazie ciasta naleśnikowego ze startym jabłkiem to je i potrafi ich nawet 5 zjeść takich jak średnica szklanki

Jajka natomiast kupiłam jej ostatnio przepiórcze i zjadła jajkownicę z 6 jajek :-D:-D:-D, a ze zwykłych nie bardzo chciała jeść

Jeżeli chodzi o owoce czy warzywa to wpierdziela wszystko

kasia.natka najważniejsze że już jesteście w domku :-):-)

Sylka tylko jak Nataszka będzie miała już kilkanaście lat to ja już będę w takim wieku, że znowu będę siedziała w domu bo będę stara, no cóż takie życie sama sobie je wybrałam i teraz muszę to przełknąć, trza było mieć wcześniej dziecko to bym już teraz 18 wyprawiała :-):-):-)

hej - ja z kwietnia i nie choruja oraz nie mam alergi. Wiec jestem wyjatkiem potwierdzajacym regułę :)

A co do jedzenia to kurczak sunshine jest zarabisty. Zrobiłam z 70 dkg piersi i zle przeczytałam - dalam łyzkę az miodu. Młoda zjadla pół "kotleta" mąż juz mówił ze ma dość ale jeszcze dopychał. I generalnie obiad który miał byc na 2 dni został dzis prawie do konca zeżarty :p

A moje dziecko nawet ziemniaków w postaci tłuczonej nie zje - w kawałku tak.

Dziewczyny wszystkim chorowitkom zycze zdrowka ( i tym duzym, i tym malym)

Wpadam na szybko, bo zaraz wlaczam serial i korzystam z chwili ciszy. L zabral mlodego do kolegi na jakas godzinke wiec zawieszam diete - wyciagam chipsy, robie malego drinusia i peeelen relaks (chociaz przez chwilke).

Jesli chodzi o cierpliwosc to mlody ostatnio ja mocno nadwyreza, ale im bardziej mala dziadyga daje popalic tym bardziej staram sie kontrolowac. Zalezy mi na tym zeby nie wymuszal krzykiem i placzem, a czasem placz jest co chwile bo mu czegos nie wolno (wyrywac klawiszy z lapka, wcierac ciastek w dywan, mazac kredkami po komodzie). Konsekwentnie zabraniam, odstawiam i nie daje sie ublagac wyciem, a on konsekwentnie probuje wymusic placzem :-) Jeeeej.

Z jedzeniem ma swoje fazy. Raz je wszystko i z ogromnym apetytem, a raz nie chce nawet spojrzec. To tak jak ja mniej wiecej - jak nabierze troche cialka to ma etap "diety"i wszystko jest feeee.

Kto mi poleci jakis fajny serial hamerykancki? Josie chyba Ty cos pisalas jakis czas temu:dry: Co to byyyylo? Breaking bad?

A i bym zapomniala - Aylin dzieki za polecenie lapka - smiga jak marzenie. Tylko te kaaafleeee buuuu ;( ;-)

Ostatnia edycja:
U nas znowu tragicznie wieje:no:

Aylin
nasz kot też sam otwiera drzwi ale dziad zamykać już się nie nauczył

kasia.natka super że już wszystko jest ok :biggrin2:

Temat jedzeniowy u nas wygląda tak, że Magdzia wsuwa wszelkie owoce i warzywa, pomidory mogłaby jeść do wszystkiego a ogórki kiszone musimy przed nią chować bo ile dorwie tyle zje, je prawie wszystko, bardzo lubi jajecznice i to jedyna forma w jakiej je jajka, innych nie przyswaja i nie przepada za słodyczami, jak ma do wyboru owoc i np czekoladę lub wafelek to zawsze wybierze owoc no i chlebek sam też uwielbia a do picia głownie soki marchewkowe i wodo

Magdzia też jest stale na nie, dziś jak gadałam z babką w żłobku to mówiła mi że mała chyba nam już wchodzi w bunt dwulatka :baffled:

wszystkim chorym dzieciaczkom i mamom zdróweczka

Alijenka ja za jedzeniem na słodko tez nie przepadam ale ten kurczak mi podpasowal :)

Aylin cieszę się że smakowało :)

Mlodak srednia cebula 2-3 ząbki czosnku i lyzka miodu odstawic w ciepłe miejsce później moze wrzucę to apteczki

Kasia.natka to przeżycia!!! Może jednak warto sprawdzić?

Kasiek ale mialy szczęście dziewczyny :O podrukiwalam sobie Twoje przepisy jutro chyba zrobie lososia ;)

Niespodzianka ja ostatnio ogladam Mentalista jak podobal Ci się House to to tez Ci się spodoba ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Sylka tylko jak Nataszka będzie miała już kilkanaście lat to ja już będę w takim wieku, że znowu będę siedziała w domu bo będę stara, no cóż takie życie sama sobie je wybrałam i teraz muszę to przełknąć, trza było mieć wcześniej dziecko to bym już teraz 18 wyprawiała :-):-):-)

Alijenka przeciez ty taka stara nie jestes wez przestan

Kto mi poleci jakis fajny serial hamerykancki? Josie chyba Ty cos pisalas jakis czas temu:dry: Co to byyyylo? Breaking bad?

Homeland, i House of cards (ten z kevinem spacey bo jest jeszcze jakis brytyjski) . ten ostatni jest genialny:tak:

u nas pierwsza od dluzszego czasu kapiel bez histerii. i to nawet nie chcial wychodzic. zaczelismy dogrzewac lazienke do 24 stopni i moze to dzieki temu....

Do góry