reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Papitka najważniejsze że to nic złego i że nowy paznokieć ładnie rośnie :tak:
Katrina ja już też się pogubiłam bo tu wygląda jakby każdy na własną rękę a na fb zupełnie inaczej :eek:

Drugi dzień z rzędu udało mi się tu zajrzeć, oby mi tak zostało

katrina115 Co u nas? Pracuje w bibliotece na 3/4 etatu i całkiem mi to pasuje a na migisterce wzięłam rok dziekanki, z mężem po staremu, czasem mnie wnerwia ale nie wymieniłabym na innego nigdy ;) Magdzia od września chodzi do żłobka, ciągle biega, tańczy, skacze i śpiewa no i rośnie chyba tylko na długość

andzia1980 póki co Magdzia zaliczyła trzy dłuższe nieobecności w żłobku, raz była przeziębiona, później wychodził jej trójki i dosyć dały nam w kość i teraz niedawno była chora, górne drogi oddechowe i niestety nie obyło się bez antybiotyku ale jużod tego tygodnia była spowrotem i jest ok. Wydaje mi się że nie najgorzej u niej z tym chorowaniem, antybiotyk ostatnio miała rok temu
Ja bym jeszcze chciała z Magdzią na sankach pojeździć a potem niech już wiosna przyjdzie

Aylin u mnie też się mówi "na pole" i nawet to samo wytłumaczenie kiedyś słyszałam

Iwon zdrówka dla ciebie

Josie u nas było tak że póki mnie Magdzia w żłobku widziała w szatni to marudziła, jak byłam za drzwiami to było już ok. Pamiętam jak się bałam zostać ją pierwszy raz na 5h, byłam pewna że nie będzie spać tam przynajmniej z tydzień, a ona rano bezproblemowa poszła do cioci a spała 2h co w domu się jej nie zdarza, i sypia tak stale w żłobku

Katrina- ja wplacilam bezposrednio na jej konto i dziewczyny chyba tez tak robia.
Josie- hehehhe
Papitka, Aurelce kiedys naderwal sie paznokiec u raczki i tez ladnie odrastal, ale dostalam od lekarza masc sorki ale nie pamietam nazwy teraz :sorry2:

A co do paznokci to wlasnie Aurelka ma bardzo brzydkie u stop :-( duzy jej sie faluje, nie wiem jak to opisac, a te najmniejsze sa strasznie twarde i z lekkim zoltawym nalotem :-( Pamietam, ze ja tez tak mialam jak bylam mala, i babcia zawsze mowila ze to po niej i po moim tacie:confused2: Ale czy trzeba cos z tym robic?

hehe, to chyba tylko czerwiec 2012 takie indywidualistki, bo inne dziewczyny sie organizuja ;-) Swoja droga fajny pomysl z tymi zakupami online w tesco czy almie z dostawa do kasiulki :tak:

https://www.babyboom.pl/forum/mozes...zo-potrzebuje-waszej-pomocy-69707/index2.html

Ja sie tez wpisuje w czercowy trend :-p Zamierzamy bowiem rowniez wyslac indywidualnie przelewem, u nas to troche skomplikowane (online banking nie dziala, nie ma filii na miejscu, musze prosic moja mame...) ale dla chcacego nic trudnego :-)

Sunshine ja bym pokazala lekarzowi bo moze kiedys tak po prostu mialo byc a dzis juz sa na to metody?

Tialana super ze wpadlas, zostan:) to ladnie Magdzia chodzi do zlobka, ciekawa jestem jak nam to pojdzie

Aronia - z jednej strony dobrze ze zrobia zakupy, ale z drugiej... po pierwsze jak zostaniesz zasypana np. Pampkami, ktore teraz sa dobre a za chwile beda za male. Poza tym Kasia ma jeszcze jedna coreczke I moze jakies ubranka bylyby potrzebne.

Ok, to tez wplace na konto. Szkoda tylko, ze taki slaby jest przeliczik bankowy.

reklama
Witam!
Niestety srania ciąg dalszy :confused2:A najciekawsze jest to, że problem pojawia się tylko do godz 15.30 ;-) Wczoraj tak było i dzisiaj również... Wliczając nocną kupę to dziś tylko 5 (?), więc chyba tragedii nie ma?
Dobrze, że mi już przeczulenie na zapachy zelżało, bo nie wyobrażam sobie teraz w akcji :eek:
Aylin - teraz widze tego teczowego k... , ale tylko w cytacie:confused:
Najważniejsze, że widzisz. Ku przestrodze ;-)

Tak teraz czytając posty doszłam do wniosku, ze ja jeszcze nigdy od macku nie dostałam k....i to nawet zwykłego szarego a co dopiero kolorowego. Człowiek sie pilnuje, zeby nie napisać czasem posta pod postem ale chyba czasami warto :-D
Jeszcze wszystko przed Tobą :cool2:

Pamiętacie nas?
Pamiętamy :tak:

maćku to już z Tobą mam 3 znajome co będą rodzić w tym samym terminie :-):-):-)
:-)
Ostatnio obiło mi się o uszy, że sierpień jest najbardziej obleganym miesiącem na porodówkach...
no cóz - mozna by podac wytłumaczenie ze my jako własciciele ziemscy chodzlismy na pole doglądać chłopów przy pracy a wy jako chłopi chodziliście na dwór do państwa :)

A na serio to obydwa zwroty sa regionalizmami. I obydwa są poprawne :)
A jaka forma jest właściwie poprawna?

My chodziliśmy do dworu jeśli już :-p

Maćku A jak Ty się czujesz? <wymownie unosi brwi> ;)

U mnie lekka poprawa, jeśli chodzi o "krzyż" ;), myślę że za dwa dni stanę na nogi. Natomiast marwti mnie fakt, że mimo iż dzisiaj kończę antybiotyk nadal mam wrażenie, że w klacie piersiowej nie do końca czysto... Jutro kontrola, mam nadzieję że nie skończy się na kolejnym antybiotyku :(
Już lepiej. Jutro mam wizytę i w związku z tym lekkiego nerwa :sorry2:

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! :tak:
Macku/Alijenka- pisalam juz kiedys, ze robie ksiegowosc ;-)
Jakoś mi to umknęło... :sorry2:

Sorry za dubla ale edit mi nie dziala na tablecie
A Ty możesz tenteges w ciąży? Bo nie wiem, czy karnego serwować ;-)

A co do paznokci to wlasnie Aurelka ma bardzo brzydkie u stop :-( duzy jej sie faluje, nie wiem jak to opisac, a te najmniejsze sa strasznie twarde i z lekkim zoltawym nalotem :-( Pamietam, ze ja tez tak mialam jak bylam mala, i babcia zawsze mowila ze to po niej i po moim tacie:confused2: Ale czy trzeba cos z tym robic?
Zosi też się te duże falują i są brzydkie...:dry:

Do góry