reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Papitka najważniejsze że to nic złego i że nowy paznokieć ładnie rośnie :tak:
Katrina ja już też się pogubiłam bo tu wygląda jakby każdy na własną rękę a na fb zupełnie inaczej :eek:

Drugi dzień z rzędu udało mi się tu zajrzeć, oby mi tak zostało

katrina115 Co u nas? Pracuje w bibliotece na 3/4 etatu i całkiem mi to pasuje a na migisterce wzięłam rok dziekanki, z mężem po staremu, czasem mnie wnerwia ale nie wymieniłabym na innego nigdy ;) Magdzia od września chodzi do żłobka, ciągle biega, tańczy, skacze i śpiewa no i rośnie chyba tylko na długość

andzia1980 póki co Magdzia zaliczyła trzy dłuższe nieobecności w żłobku, raz była przeziębiona, później wychodził jej trójki i dosyć dały nam w kość i teraz niedawno była chora, górne drogi oddechowe i niestety nie obyło się bez antybiotyku ale jużod tego tygodnia była spowrotem i jest ok. Wydaje mi się że nie najgorzej u niej z tym chorowaniem, antybiotyk ostatnio miała rok temu
Ja bym jeszcze chciała z Magdzią na sankach pojeździć a potem niech już wiosna przyjdzie

Aylin u mnie też się mówi "na pole" i nawet to samo wytłumaczenie kiedyś słyszałam

Iwon zdrówka dla ciebie

Josie u nas było tak że póki mnie Magdzia w żłobku widziała w szatni to marudziła, jak byłam za drzwiami to było już ok. Pamiętam jak się bałam zostać ją pierwszy raz na 5h, byłam pewna że nie będzie spać tam przynajmniej z tydzień, a ona rano bezproblemowa poszła do cioci a spała 2h co w domu się jej nie zdarza, i sypia tak stale w żłobku

Katrina- ja wplacilam bezposrednio na jej konto i dziewczyny chyba tez tak robia.
Josie- hehehhe
Papitka, Aurelce kiedys naderwal sie paznokiec u raczki i tez ladnie odrastal, ale dostalam od lekarza masc sorki ale nie pamietam nazwy teraz :sorry2:

A co do paznokci to wlasnie Aurelka ma bardzo brzydkie u stop :-( duzy jej sie faluje, nie wiem jak to opisac, a te najmniejsze sa strasznie twarde i z lekkim zoltawym nalotem :-( Pamietam, ze ja tez tak mialam jak bylam mala, i babcia zawsze mowila ze to po niej i po moim tacie:confused2: Ale czy trzeba cos z tym robic?

hehe, to chyba tylko czerwiec 2012 takie indywidualistki, bo inne dziewczyny sie organizuja ;-) Swoja droga fajny pomysl z tymi zakupami online w tesco czy almie z dostawa do kasiulki :tak:

https://www.babyboom.pl/forum/mozes...zo-potrzebuje-waszej-pomocy-69707/index2.html

Ja sie tez wpisuje w czercowy trend :-p Zamierzamy bowiem rowniez wyslac indywidualnie przelewem, u nas to troche skomplikowane (online banking nie dziala, nie ma filii na miejscu, musze prosic moja mame...) ale dla chcacego nic trudnego :-)

Sunshine ja bym pokazala lekarzowi bo moze kiedys tak po prostu mialo byc a dzis juz sa na to metody?

Tialana super ze wpadlas, zostan:) to ladnie Magdzia chodzi do zlobka, ciekawa jestem jak nam to pojdzie

Aronia - z jednej strony dobrze ze zrobia zakupy, ale z drugiej... po pierwsze jak zostaniesz zasypana np. Pampkami, ktore teraz sa dobre a za chwile beda za male. Poza tym Kasia ma jeszcze jedna coreczke I moze jakies ubranka bylyby potrzebne.

Ok, to tez wplace na konto. Szkoda tylko, ze taki slaby jest przeliczik bankowy.

reklama
Witam!
Niestety srania ciąg dalszy :confused2:A najciekawsze jest to, że problem pojawia się tylko do godz 15.30 ;-) Wczoraj tak było i dzisiaj również... Wliczając nocną kupę to dziś tylko 5 (?), więc chyba tragedii nie ma?
Dobrze, że mi już przeczulenie na zapachy zelżało, bo nie wyobrażam sobie teraz w akcji :eek:
Aylin - teraz widze tego teczowego k... , ale tylko w cytacie:confused:
Najważniejsze, że widzisz. Ku przestrodze ;-)

Tak teraz czytając posty doszłam do wniosku, ze ja jeszcze nigdy od macku nie dostałam k....i to nawet zwykłego szarego a co dopiero kolorowego. Człowiek sie pilnuje, zeby nie napisać czasem posta pod postem ale chyba czasami warto :-D
Jeszcze wszystko przed Tobą :cool2:

Pamiętacie nas?
Pamiętamy :tak:

maćku to już z Tobą mam 3 znajome co będą rodzić w tym samym terminie :-):-):-)
:-)
Ostatnio obiło mi się o uszy, że sierpień jest najbardziej obleganym miesiącem na porodówkach...
no cóz - mozna by podac wytłumaczenie ze my jako własciciele ziemscy chodzlismy na pole doglądać chłopów przy pracy a wy jako chłopi chodziliście na dwór do państwa :)

A na serio to obydwa zwroty sa regionalizmami. I obydwa są poprawne :)
A jaka forma jest właściwie poprawna?

My chodziliśmy do dworu jeśli już :-p

Maćku A jak Ty się czujesz? <wymownie unosi brwi> ;)

U mnie lekka poprawa, jeśli chodzi o "krzyż" ;), myślę że za dwa dni stanę na nogi. Natomiast marwti mnie fakt, że mimo iż dzisiaj kończę antybiotyk nadal mam wrażenie, że w klacie piersiowej nie do końca czysto... Jutro kontrola, mam nadzieję że nie skończy się na kolejnym antybiotyku :(
Już lepiej. Jutro mam wizytę i w związku z tym lekkiego nerwa :sorry2:

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! :tak:
Macku/Alijenka- pisalam juz kiedys, ze robie ksiegowosc ;-)
Jakoś mi to umknęło... :sorry2:

Sorry za dubla ale edit mi nie dziala na tablecie
A Ty możesz tenteges w ciąży? Bo nie wiem, czy karnego serwować ;-)

A co do paznokci to wlasnie Aurelka ma bardzo brzydkie u stop :-( duzy jej sie faluje, nie wiem jak to opisac, a te najmniejsze sa strasznie twarde i z lekkim zoltawym nalotem :-( Pamietam, ze ja tez tak mialam jak bylam mala, i babcia zawsze mowila ze to po niej i po moim tacie:confused2: Ale czy trzeba cos z tym robic?
Zosi też się te duże falują i są brzydkie...:dry:

Do góry