reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama

Ile w ciągu doby przesypiają Wasze maluchy?

:sorry:

A jeszcze powiedzcie mi jak to jest z tym ubieraniem maluszków zimą - jak się założy kombinezon to później trzeba jeszcze czymś przykryć? Albo włożyć do śpiworka? Czy jak śpiworek to już bez kombinezonu? Zupełnie zielona w tej kwestii jestem :sorry:
Ale śpiworek muszę kupić bankowo, bo wózek mam od siostry i nie dała mi tej nakładki (?) na gondolę :no:

Monika śpi w nocy 11h, a w dzień potrafi spać razem między 4 a 7h. Jak śpi te 7h w dzień, to jest dla mnie dużo, ale dobrze, niech tak śpi :)

A co do wózka, kombinezomku i ubierania to tak:
Ja chcę Monikę jak najdłużej wozić w gondoli, wtedy kombinezon, kocyk taki grubszy i przykrycie od gondoli. Jak już będę musiałą ją do spacerówki przełożyć, to wtedy kombinezon i śpiworek (mam taki ocieplany na polarze :) )

Maćku w zimie nasze dzieci już raczej nie będą jeździły w gondoli - mój Kornel jest z lipca i tak w okolicach listopada przekładałam go już do spacerówki. Wtedy ubierałam go w kombinezon i zakrywałam dodatkowo kocykiem i pokrowcem od wózka. Więc jeśli nie masz tej "nakładki" to faktycznie chyba lepiej kupić śpiworek. Fakt, że kombinezon jest ciepły, ale dziecko jest przecież w bezruchu więc bardziej marznie od nas.

Iwon - to on chyba musiał być duży, że go w listopadzie już przekładałaś do spacerówki! Szymek jest z 23 lipca a ja go woziłam w gondoli do prawie końca stycznia!

Witam serdecznie jestem nowa i chciałabym dołączyc do Was....jestem mamą 3,5 miesiecznej Natalki...staraliśmy sie o nia 6 lat...

Witaj! 6 lat - strasznie długo!!! Gratuluję zatem :)

Klusia trzymam kciuki za malutka &&&&

Kamcia wita :)

Melduje sie, ze zyje. Choc ledwo. Mlody od trzech nocy budzi sie o 1 i spiewa sobie dwie godzinki, albo placze i kweka. Ja padam na pysk ;/

U mnie jeszcze ani jednej nocy nie przespała całej....ale my mamy problem z waga jest za niska i w nocy ja dokarmiam....zazdroszcze przespanych nocy a w dziec spi bardzo mało max 2 godz w sumie

Klusia trzymam kciuki za malutka &&&&

Kamcia wita :)

Melduje sie, ze zyje. Choc ledwo. Mlody od trzech nocy budzi sie o 1 i spiewa sobie dwie godzinki, albo placze i kweka. Ja padam na pysk ;/
a moze jakis skok rozwojowy ma ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aloha wieczorna :)

syn mi się totalnie rozregulował, normalnie dziecko mi podmienili :tak: jak zaśnie sam to góra na 30 minut :-( jak zaśnie na rękach to śpi ponad godzinę , ale przecież nie będę go nosić :no: bo w domu też coś trzeba zrobić :tak: no masakra jakaś , na dodatek przyplątał się katarek , który jest mega uciążliwy w nocy ,młody przez niego budzi się co chwile :no:

oj widzę ,że nie tylko ja cierpię :tak: :no:

Wik zasypia między 19-20 i budzi się około 5,6 rano , w ciągu dnia drzemki miedzy butlami łącznie około 5 h - tzn tak było do niedawna teraz totalny chaos :biggrin2:

my do spacerówki przenieśliśmy się już w połowie września i to takiej przodem do jazdy - powód , wyjazd wakacyjny , niestety do mojej megi nie zmieściłaby się gongola :-D no i puki co zostało :biggrin2:

co do kombinezonu to też jestem na kupnie :biggrin2: poszukuje na razie takiego na jesień jednoczęściowego (polarek, welur) i śpiworka do wózka :biggrin2:

Witam nową czerwcówke :biggrin2:

Dzięki dziewczyny, bo już się martwiłam, że z Zośką jest coś nie teges, że tak dużo śpi :sorry: Ale widzę, że to norma.

I wygląda na to, że muszę się zaopatrzyć i w śpiworek i w kombinezon... Ja gondolę mam sporą, więc o ile Zosia nie będzie innego zdania mam nadzieję, że jeszcze długo nią pojeżdżę :tak:
Witam serdecznie jestem nowa i chciałabym dołączyc do Was....jestem mamą 3,5 miesiecznej Natalki...staraliśmy sie o nia 6 lat...

Witaj!
Chyba już kiedyś do nas zaglądałaś, bo kojarzę Cię z 28dni :tak:

reklama
Do góry