reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Maćku w zimie nasze dzieci już raczej nie będą jeździły w gondoli - mój Kornel jest z lipca i tak w okolicach listopada przekładałam go już do spacerówki. Wtedy ubierałam go w kombinezon i zakrywałam dodatkowo kocykiem i pokrowcem od wózka. Więc jeśli nie masz tej "nakładki" to faktycznie chyba lepiej kupić śpiworek. Fakt, że kombinezon jest ciepły, ale dziecko jest przecież w bezruchu więc bardziej marznie od nas.

reklama
Maćku, zgadzam się z tym co napisała Iwon. Ja mam zamiar na Wszystkich Świętych już małego do spacerówki wsadzić. Już mamy masakrę bo mu ciasno w gondoli i się wierci. Ja będę zakładała Gracjanowi kombinezon i do śpiworka:)

maćku mój Sergiusz śpi tak około 3-4 godz w dzień, a w nocy (liczę od kąpieli) to tak średnio 10-12, ale od tego trzeba by odliczyć czas karmienia

moje dziecko jest jakieś dziwne ostatnio, może to ten długi skok rozwojowy się już zaczął :confused:

Witam :-)
Ja już swoją dawno przełożyłam do spacerówki, teraz planuję już ją uczyć do spacerówki z której widok jest w kierunku jazdy.
Jeżeli chodzi o spanie to moja ostatnio w nocy zasypia około 20 i wstaje na pierwsze jedzenie między 5.30 a 7 rano, ostatnio to o 7 ją budziłam na karmienie, ale zdarza mi się wstawać o 4 i dawać jej smoka :-D. W dzień to różnie czasami śpi po godzinie po każdym karmieniu a czasami śpi może z 2 godz :(

Teraz mam problem z oczkiem u małej tak jak pisałam na fejsie, zobaczymy co będzie jutro rano aż się już boję :-:)-(

Dałam jej dziś pierwszy raz ziemniaczki z dynia hmmmmmmmmm wydaje mi się że jej smakowały ale jeszcze łykać nie potrafi tego :-D i troszkę na brodzie lądowało :-)

hello

ja dziś z pytaniem:

polecacie jakieś biustonosze na czas ciąży? mega bolą mnie piersi więc potrzebuję jakiś dobry bezszwowy do spania (bez nie daję rady) no i do chodzenia też, bo się moje za małe robią.....:/

Cześć dziewczynki!!!
Trochę mnie nie było, ale u nas szpitalik. Najpierw rozłożyłam się ja, katar, kaszel i do tego okres:wściekła/y:, potem Jaśkowi wrócił katar, a następnie męża dopadła rwa kulszowa, a zaraz za nią atak anafilaksji w reakcji na leki na rwę w efekcie czego prawie w szpitalu wylądował....:no:
Powoli jednak dochodzimy do siebie. Zdrowiejemy, Jasiek kończy skok rozwojowy i już nie marudzi non stop, wcina marchewe i jabłko wyrywając mi łyżkę (Zosia Samosia:D) oraz wyrywa się do siadania:)
Przepraszam więc, ale was nie nadrobię, ale mam nadzieję że już wrócę i będę na bieżąco czytać:)

hello

ja dziś z pytaniem:

polecacie jakieś biustonosze na czas ciąży? mega bolą mnie piersi więc potrzebuję jakiś dobry bezszwowy do spania (bez nie daję rady) no i do chodzenia też, bo się moje za małe robią.....:/
ja miałam taki zwykły sportowy z gatty i jestem zadowolona :), a gratuluję wygranej fotela !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry