reklama
gkvip2505
Fanka BB :)
Witam
Boziu dlugo mnie tu nie bylo !!!! ale czasu nie mialam i ciagle nie mam wcale.
A wiec u nas wczoraj chrzciny byly I wsio bylo super:-) MIa super sie spisala zero placzu w kosciele I w restauracji.
Fotki wrzoce jak mi tylko czas pozwoli. Po za tym to mase czasu trace na te wszystkie paperierkowe sprawy zawizane z rejestracja malej - normalnie koszmar jakis. no ale trzeba to jakos przezyc.
Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic takze GRATULACJE, wspolczuje, tule, zazdroszcze czyli ogolne mowiac jestem z wami kobitki.
Buziole dla Was wszystkich
Boziu dlugo mnie tu nie bylo !!!! ale czasu nie mialam i ciagle nie mam wcale.
A wiec u nas wczoraj chrzciny byly I wsio bylo super:-) MIa super sie spisala zero placzu w kosciele I w restauracji.
Fotki wrzoce jak mi tylko czas pozwoli. Po za tym to mase czasu trace na te wszystkie paperierkowe sprawy zawizane z rejestracja malej - normalnie koszmar jakis. no ale trzeba to jakos przezyc.
Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobic takze GRATULACJE, wspolczuje, tule, zazdroszcze czyli ogolne mowiac jestem z wami kobitki.
Buziole dla Was wszystkich
Ostatnia edycja:
Cześć laseczki
Ehh...ogarnąć BB i FB to ostatnio ciężka sprawa
właśnie już od dawna miałam zamiar zapytać Cię jak tam kręgosłup i cały czas mi to wypadało z głowy.
Klusia - daj znać po badaniu.&&&&&
Bardzo lubię ciuszki z tej firmy. Niestety ostatnio zamknęli sklep koło moich rodziców, a tak lubiłam tam kupować..
ja polecam z firmy BRUBECK, które są w sprzedaży w Rossmannie (BRUBECK to producent profesjonalnej termoaktywnej bielizny bezszwowej i odzieży) Ja noszę je nawet teraz kiedy karmię, łatwo wystawić cyca
Dobrze, że już wszystko ok:-)
Witaj :-)
Moja Gabi nadal dość często budzi się w nocy. Czekam aż skończy 4 miesiąc i chyba wprowadzę butle na noc.
Ehh...ogarnąć BB i FB to ostatnio ciężka sprawa
A ja dzisiaj na obiad podałam McDonalda. Nie miałam siły nic robić, bo wrócił ból pleców. Jutro idę się zapisać na masaże i chyba muszę pomyśleć o konkretnej rehabiitacji.
właśnie już od dawna miałam zamiar zapytać Cię jak tam kręgosłup i cały czas mi to wypadało z głowy.
Klusia - daj znać po badaniu.&&&&&
A ja polecam tą firmę - Mariquita- pamiętam, że Kornel miał zimowy komplet z tej firmy (ocieplane spodnie i kurtkę) i byłam bardzo zadowolona. Nosił je długo, zwłaszcza kurtkę (kupiłam mu jak miał 4 lata, a oddałam koleżance dopiero w tym roku) wszystko było bardzo ciepłe i dobrej jakości. Cenowo całkiem sporo, to fakt (około 200 zł), ale kupowałam nowy, a można przecież upolować coś fajnego na allegro
Bardzo lubię ciuszki z tej firmy. Niestety ostatnio zamknęli sklep koło moich rodziców, a tak lubiłam tam kupować..
hello
ja dziś z pytaniem:
polecacie jakieś biustonosze na czas ciąży? mega bolą mnie piersi więc potrzebuję jakiś dobry bezszwowy do spania (bez nie daję rady) no i do chodzenia też, bo się moje za małe robią.....:/
ja polecam z firmy BRUBECK, które są w sprzedaży w Rossmannie (BRUBECK to producent profesjonalnej termoaktywnej bielizny bezszwowej i odzieży) Ja noszę je nawet teraz kiedy karmię, łatwo wystawić cyca
Cześć dziewczynki!!!
Trochę mnie nie było, ale u nas szpitalik. Najpierw rozłożyłam się ja, katar, kaszel i do tego okres, potem Jaśkowi wrócił katar, a następnie męża dopadła rwa kulszowa, a zaraz za nią atak anafilaksji w reakcji na leki na rwę w efekcie czego prawie w szpitalu wylądował....
Powoli jednak dochodzimy do siebie. Zdrowiejemy, Jasiek kończy skok rozwojowy i już nie marudzi non stop, wcina marchewe i jabłko wyrywając mi łyżkę (Zosia Samosia) oraz wyrywa się do siadania
Przepraszam więc, ale was nie nadrobię, ale mam nadzieję że już wrócę i będę na bieżąco czytać
Dobrze, że już wszystko ok:-)
Witam serdecznie jestem nowa i chciałabym dołączyc do Was....jestem mamą 3,5 miesiecznej Natalki...staraliśmy sie o nia 6 lat...
Witaj :-)
Moja Gabi nadal dość często budzi się w nocy. Czekam aż skończy 4 miesiąc i chyba wprowadzę butle na noc.
Witam nowo przybyłą mamusię :-).
Muńka dzieki za pamięć - no dobrze nie jest, chociaż i tak odezwał się później niż się spodziewałam.
Szymek w nocy śpi 11-12 godzin, a dzień ok 5-6 wychodzi bo 2 razy po ok 30-40 minut (rano i wieczorkiem) no i po południu 3 godzinki hurtem. Dzięki temu dzisiaj zrobiłam gołąbki, zupę-krem z dyni dla nas i poporcjowałam resztę owej dyni dla Szymka i pomroziłam.
Dzisiaj Szymek podczas wieczornego karmienia urządził płacz. Nie wiedziałam o co kaman do momentu aż skończył jeść - walnął drugiego tego dnia kupala. Chyba sam był tym zdziwiony bo nie przypominam sobie już dnia aby robił to wieczzorem. W nocy owszem kilka razy się zdarzyło ale nie przed snem.
Spadam spać kobitki bo jakaś strasznie senna dzisiaj jestem.
Muńka dzieki za pamięć - no dobrze nie jest, chociaż i tak odezwał się później niż się spodziewałam.
Szymek w nocy śpi 11-12 godzin, a dzień ok 5-6 wychodzi bo 2 razy po ok 30-40 minut (rano i wieczorkiem) no i po południu 3 godzinki hurtem. Dzięki temu dzisiaj zrobiłam gołąbki, zupę-krem z dyni dla nas i poporcjowałam resztę owej dyni dla Szymka i pomroziłam.
Dzisiaj Szymek podczas wieczornego karmienia urządził płacz. Nie wiedziałam o co kaman do momentu aż skończył jeść - walnął drugiego tego dnia kupala. Chyba sam był tym zdziwiony bo nie przypominam sobie już dnia aby robił to wieczzorem. W nocy owszem kilka razy się zdarzyło ale nie przed snem.
Spadam spać kobitki bo jakaś strasznie senna dzisiaj jestem.
hatszept
Nanu Kochana, ja miałam usztywniane, bo wcale aż tak piersi mnie nie bolały.
Natomiast mogę polecić firmę ALLES:
Biustonosz do karmienia Alles Mama II B 75C (2629922506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Niby do karmienia, ale przecież można też w czasie ciąży.
Ja mam 4 biustonosze tej firmy i bardzo sobie chwalę.
Klusia, &&&&& za Nadię!
Gkvip, fajnie, ze chrzest udany :-) brakuje Ciebie tu!
Monika, ciepły ten kombinezonik???
PROMOCJA nowy kombinezon disney jesien zima 74 cm (2674969078) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zastanawiam się nad kupnem...
U nas ostatnie noce tragiczne...pobudki co 1,5h...moje piersi kończą się przy kolanach...
Nie mam siły już nic więcej napisać
Natomiast mogę polecić firmę ALLES:
Biustonosz do karmienia Alles Mama II B 75C (2629922506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Niby do karmienia, ale przecież można też w czasie ciąży.
Ja mam 4 biustonosze tej firmy i bardzo sobie chwalę.
Klusia, &&&&& za Nadię!
Gkvip, fajnie, ze chrzest udany :-) brakuje Ciebie tu!
Monika, ciepły ten kombinezonik???
PROMOCJA nowy kombinezon disney jesien zima 74 cm (2674969078) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zastanawiam się nad kupnem...
U nas ostatnie noce tragiczne...pobudki co 1,5h...moje piersi kończą się przy kolanach...
Nie mam siły już nic więcej napisać
Addiena
MAMUNIA KWIATUNIA
nanu- ja mam taki mieciutki z Trumpha specjalnie dla mam. Jutro zerkne na dokladna nazwe. jest naprawde super, teraz jak karmie to spie w nim ,latwo wywalic uu gora .hello
ja dziś z pytaniem:
polecacie jakieś biustonosze na czas ciąży? mega bolą mnie piersi więc potrzebuję jakiś dobry bezszwowy do spania (bez nie daję rady) no i do chodzenia też, bo się moje za małe robią.....:/
kasia.natka
wreszcie coś tu drgnęło ;-)
Iwon ja i tak wcześniej bym Misi do huśtawki nie wsadzała bo zaleca się dopiero jak dziecko siedzi/siada więc teraz jest akurat a co do ceny to ja nowej też bym z pewnością nie kupiła a ta jest używana i nic jej nie brakuje
kamcia witaj :-) gdzieś już się chyba spotkałyśmy
my na teraz mamy taki milusi kombinezonik jesienny a na zimę taki miśkowy gruby ale obstawiam że na całą nie wystarczy więc trzeba będzie kupić drugi; mamy też śpiwór cieplutki do wózka i chcę jak najdłużej w gondoli jeździć
Iwon ja i tak wcześniej bym Misi do huśtawki nie wsadzała bo zaleca się dopiero jak dziecko siedzi/siada więc teraz jest akurat a co do ceny to ja nowej też bym z pewnością nie kupiła a ta jest używana i nic jej nie brakuje
kamcia witaj :-) gdzieś już się chyba spotkałyśmy
my na teraz mamy taki milusi kombinezonik jesienny a na zimę taki miśkowy gruby ale obstawiam że na całą nie wystarczy więc trzeba będzie kupić drugi; mamy też śpiwór cieplutki do wózka i chcę jak najdłużej w gondoli jeździć
Witam!
Z jedzonkie też twardo czekam, aż mała skończy 4 miesiące Bo skoro przesypia całe noce to chyba mleczko jej na razie starcza?
Ile w ciągu doby przesypiają Wasze maluchy?
Bo moja coś dużo ostatnio, tak mi się wydaje. Np dzisiaj - poszła spać ok 21, później się na trochę przebudziła, bo ją bąki męczyły, ale spała w sumie do 8.30 (może obudziła się wcześniej, ale dała o sobie znać dopiero wtedy). Później zasnęła na drzemkę ok 11.15 i spała do 14.45. Sporo co?
Zazdroszcze tych nocy przespanych. Moja nawet z kaszka nie przesypia.
Ale łacznie spi 12 h w nocy i w dzien 3 x po 45 minut i jedna drzemka 2 h.
pamiętacie panią od aukcji z wózkiem :-) no to teraz to : Koło poporodowe -poddupnik po hardkorowym porodzie (2698264555) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
widzialam. i namietnie jej bloga czytam. A i łyzwy tez ma:
Łyżwy rozmiar 45 (2679430270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BYŁAM dzis na próbie zespołu. Wytanczylam się troszeczkę. I aerobic przy tym to pikuś. Teraz mnie mięsień prawodupny boli... Ale co poniedziałek zamierzam chodzić.
Jak wróciłam do domu po 21 to maz zadal jeno pytanie. Jakim cudem u mnie dziecko zasypia w 10 minut? On sie biedak półtorej godziny męczył
Ostatnia edycja:
hatszept
Aylin, no właśnie!!! jakim cudem Twoje dziecko zasypia w 10min??? ;-) my też musimy małego usypiać i to na rękach!!! przez 1,5h!!!
Czym Wy odurzacie dzieci, że tyle śpią??? ;-);-);-) mój mały śpi od ok. 21.00 do 8.00 z 2-3 przerwami po 30min, czyli ok. 10h, a w dzień pewnie 4-5 razy po 30min...:-(
Czym Wy odurzacie dzieci, że tyle śpią??? ;-);-);-) mój mały śpi od ok. 21.00 do 8.00 z 2-3 przerwami po 30min, czyli ok. 10h, a w dzień pewnie 4-5 razy po 30min...:-(
reklama
Hmmm nie wiem jak - w dzień róznie ja kładę - nie mam jednego sposobu usypiania. Przeważniejest tak:
1 drzemka - Jak widzę ze robi sie marudna to daje smoczek odkladam do łózeczka - ok 10 rano - zasypia od razu, nawet 2 minut jej nie trzeba
2 drzemka koło południa - na spacerku
3 - tu przewaznie ja ide z nią naladowac bateryjki - ok 14 (lub 16 jeżeli spała na spacerku 2 h) kłade sie przy niej. Dostaje cyca, potem troszkę gugamy sobie, przytula się i zasypia
4 - ok 19 - tak na pół godziny - przewaznie pada podczas zabawy w "turlanki" Turlam ja po materacu, smieje sie, gada do mnie i w pewnym momencie oczęta zaczynaja uciekać.
A po myciu wieczornym daje butelke kaszy, zjada, chwilke sie przytulamy i taka na wpół spiacą odkladam do łózeczka. Przeważnie zasypia od razu. Ale wczoraj gadala sama do siebie w ciemności przez godzine. Po godznie jak weszłam dziecko lezało pod przewijakiem - ale nie ruszalam wędrownika
w nocy nie spi mi ciagiem - 12 h jest ale z karmieniami czasem 4 a pzed kaszą 6 nawet. Tylko ze po pierwszym przebudzeniu zabieram laske do lózka i tylko cycki na zmiane wyciagam. Ona nawet oczu nie otwiera
1 drzemka - Jak widzę ze robi sie marudna to daje smoczek odkladam do łózeczka - ok 10 rano - zasypia od razu, nawet 2 minut jej nie trzeba
2 drzemka koło południa - na spacerku
3 - tu przewaznie ja ide z nią naladowac bateryjki - ok 14 (lub 16 jeżeli spała na spacerku 2 h) kłade sie przy niej. Dostaje cyca, potem troszkę gugamy sobie, przytula się i zasypia
4 - ok 19 - tak na pół godziny - przewaznie pada podczas zabawy w "turlanki" Turlam ja po materacu, smieje sie, gada do mnie i w pewnym momencie oczęta zaczynaja uciekać.
A po myciu wieczornym daje butelke kaszy, zjada, chwilke sie przytulamy i taka na wpół spiacą odkladam do łózeczka. Przeważnie zasypia od razu. Ale wczoraj gadala sama do siebie w ciemności przez godzine. Po godznie jak weszłam dziecko lezało pod przewijakiem - ale nie ruszalam wędrownika
w nocy nie spi mi ciagiem - 12 h jest ale z karmieniami czasem 4 a pzed kaszą 6 nawet. Tylko ze po pierwszym przebudzeniu zabieram laske do lózka i tylko cycki na zmiane wyciagam. Ona nawet oczu nie otwiera