reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jesli zacznie przesypiac noce to nie ma szans na 5 posilkow. Jesli wcinal 180ml + miarki to wychodziło 200ml co 4godziny i wczesniej nie ma szans aby cos wszamal. Jak odejdzie nocne to zostanie 4, no chyba ze bedzie sie budził o 6 i zaraz jadl. A dzisiaj wstal o 7 i o jedzienie zaczal sie upominac przed 8, potem przed 12, kolejne bedzie przed 16, a potem przed 20 i zaraz po tym pójdzie spac.
Kurde nie wiem co robic, wiecej za jednym zamachem pewnie by zjadł ale nie przy kazdym jedzonku, wieczorem i w południe tylko da rade.
Dzisiaj planowałam 1 raz podac zupke bo wczoraj kupiłam dynie, ale sie wstrzymam az mu katarek minie.

reklama
Dziewczyny co bierzecie na przeziębienie przy karmieniu piersią?? Rutinoskorbin można? W piatek wieczorem byłam na miescie i mnie przewiało:-(Grypy z tego nie będzie ale i tak jestem osłabiona i mam duzy katar.

Zosia nauczyła się udawac odgłos samochodu! Jak wsiadamy z nia do auta to robi brum brum i cała się pluje ze szczescia:-) Genialne to ! Ostatnio jest taka słodka, ze mam ochotę ja zjeść!

Co do plam, baaardzo polecam mydelko galasowe- chyba tak sie nazywa? gallseife- jak dla mnie bomba- nigdy mnie nie zawiodlo :tak:

kupilam dziś. Zaraz będę testować. Babeczka powiedziała ze jeszcze pasta BHP jest dobra na plamy. Jak mydelko sobie nie poradzi to i po pastę pójde :)

witam i ponawiam pytanie - czy obróciłyście już materace w łóżeczkach na stronę z gryką?

kurcze ja to chyba zupełnie niewidzialna tu jestem :-( no chyba że napiszę do kogoś konkretnie po nicku a tak to równie dobrze mogłabym się nie odzywać... o co chodzi? czy trzeba osiągnąć jakiś wyższy stopień wtajemniczenia żeby ktoś mnie tu zauważył?
dziewczyny a jakie macie te kołdry do łóżeczek? bo ja kupiłam jeszcze przed porodem większą, 70/140 bo pomyślałam że na dłużej będzie i teraz się martwię czy nie za duża?

ja mam tylko z kokosem więc nie odpowiadalam. Zamierzam dopiero po roku kupic materacyk lateksowy.

ja też czasem jestem niewidzialna - nie rzejmuj się :)

a kołderki nie mam i nie zamierzam miec. Przynajmniej do roku czasu. Mam 3 spiworki i wystarczą na razie. W domu mam 22 stopnie - a lepiej mojej nie przegrzewać bo jej potówki wychodzą od razu.

3 kołowiec w terenie?? oj chyba nie...

A dlaczego nie? Ja mam f-casualplay-s4-spacerowy-fotelik-prima-easy.jpgi po chorwacji powiem ze nie zamienilabym go na zadne inne cudo. Kocham ten wózek z calego serca. Kamienie, żwir, piasek, kostka nierówna brukowa. Blotko. Wszystko przetrwal i prowadził się bardzo dobrze.

POlecam. I mam kupiony uzywany. Na allegro za 400 zl mozna kupić. Ma wady - jest ciezki. I dla 3 latka juz nie będzie bo podobno oparcie za krótkie. Ale jak moja bedzie miała 3 lata to mam nadzieje juz jej w w ózku nie wozic.

dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :-)

zaza z tym materacem to z tego co wiem to na początek tylko kokos a od 3-ego m-ca można już na grykę więc ja mam zamiar dziś obrócić

ja chyba zaczekam jeszcze z kołderką bo jak już zacznie pod nią spać to co będzie zimą :eek: może cieplejszy kocyk albo dwa bo śpiworek który mamy strasznie ją drażni bo jest sztywniejszy niż poprzedni i mocno ją ogranicza

z tym zmienianiem pieluchy to u nas jest wszystko fajnie, śmiechy i gadanie bo też zawsze się troszkę wietrzymy ale jak zaczynam podkładac pieluszkę i ją zapinać to ona wpada w szał!!! wcześniej tego nie robiła :cool:

Mamusie którym bąki przesypiają całe noce (obym od dzisiaj i ja mogła się od nich zaliczać :-)) ile razy dziennie i w jakich ilościach jedzą Wasze maluchy?
Misia je około 5-6 razy na dobę ale ilościowo nie powiem ci ile bo tylko UU ale trwa to od 10 do 50 minut :tak:

esperanza niestey nie pomogę bo nawet nie wiem co można brać karmiąc :baffled:

newplum witaj :-)

aga współczuję :sorry: rozumiem że latacie teraz po sklepach żeby kupić coś na szybko więc powodzenia

A dlaczego nie? Ja mam Zobacz załącznik 501531i po chorwacji powiem ze nie zamienilabym go na zadne inne cudo. Kocham ten wózek z calego serca. Kamienie, żwir, piasek, kostka nierówna brukowa. Blotko. Wszystko przetrwal i prowadził się bardzo dobrze.

POlecam. I mam kupiony uzywany. Na allegro za 400 zl mozna kupić. Ma wady - jest ciezki. I dla 3 latka juz nie będzie bo podobno oparcie za krótkie. Ale jak moja bedzie miała 3 lata to mam nadzieje juz jej w w ózku nie wozic.

a co to za wózeczek?

Mlodak jak juz zacznie na stale przesypiac to zobaczysz jak bedzie :):) a mysle ze po wstaniu sniadanko mozna podac od razu i wtedy masz ta godzine wiecej a on moze sam sobie potem unormuje... to chyba tylko moj taki ze musi miec od razu po wstaniu bo inaczej straszny placz jest :) moze dlatego ze plan dnia jest taki jedzenie zabawa i spanie

Kasia.natka to nie wiem co poradzic z ta pielucha ... a moze zmienilas pieluchy ?? powiedzmy z pampkow na dady i nie pasuja ?? albo zaczely uwierac bo za male??

ja tez mam pytanko czy wasze dzieci maja cos takiego ze wyginaja sie lekko w jedna strone czy jak np leza podniosa nozki to calkowicie prosto ?? moj zaczal sie jakos w lewo wyginac i sie martwie :(

]Sunshine tez bym poczekala do rana . Moja tez ma katar i kaszle ale bez goraczki tylko troche marudna. Wolalabym na twoim miejscu pojsc do swojego pediatry niz na pogotowie jechac. Roznie tam bywa z tymi lekarzami . Ja nie mam dobrych wspomnien. :baffled:

Niestety jestem w PL i nie mam tu pediatry Aurelci :-(

Jednak wyladowalismy u lekarza wczoraj wieczorem po tym jak dwa razy zaksztusila mi sie gilaskami z noska :zawstydzona/y:

Osluchowo wszystko dobrze ale katarek i kaszel silny :-( wszystko z noska zlatuje do gadla i dlatego sie krztusi :-( dostalysmy leki i opierdziel, ze dziecko za lekko ubrane.... a zabralam ja z lozeczka jak spala w welurowm pajacyku i owinelam mega grubym kocem a jak ja wyjmowalam z fotelika to byla spocona..... no ale..... do tego pyta sie czym sciagam gilasy- mowie ze tradycyjna grucha a ta na to ze teraz sa odciagacze specjalne. mam tez fride ale grucha mi lepiej schodza.....

Po lekach juz dzis troszke lepiej bo gilaski wylarza az milo ale dalej charczy :-(

Dzis tylko o sobie bo mam jeszcze duzo pracy jutro nadrobie ;-)

Witam wieczornie i melduję się z mega grypą;( wczoraj nocowalismy u mamy bo nawet malym nie mogę sie zająć. Jestem na antybiotyku, mam nadzieje ze pomoze-nie chce zarazic malego. Buziaczki;)

reklama
Dziewczyny co bierzecie na przeziębienie przy karmieniu piersią?? Rutinoskorbin można? W piatek wieczorem byłam na miescie i mnie przewiało:-(Grypy z tego nie będzie ale i tak jestem osłabiona i mam duzy katar.

Zosia nauczyła się udawac odgłos samochodu! Jak wsiadamy z nia do auta to robi brum brum i cała się pluje ze szczescia:-) Genialne to ! Ostatnio jest taka słodka, ze mam ochotę ja zjeść!

Rutinoscorbin można. ja na przeziebienie i ew. gorączke biore leki przeznaczone dla dzieci p. nurofen albo pedicetamol. oczywiscie troche większe dawki. wychodzę z załozenia, ze jak to mozna dawać noworodkom (pedicettamol) czy dzieciom juz 3-miesiacznym (jak nurofen) to ja też moge..

Do góry