reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ja też czuję się lepiej. I psychicznie i fizycznie. A co najważniejsze nie mam gorączki, ani gardło nie boli. Jedynie trochę jeszcze z nosa lepi, ale to pikuś już.
Przemyślałam dużo i faktycznie jest tak jak piszesz, ze lepiej aby złapał ode mnie czy K niż od kogoś obcego.
Nerwy miałam konkretne mimo wszystko.....
Zazdroszcze wizyty siostry, też bym chciała mieć kogoś tak na co dzień do pomocy i towarzystwa oczywiście. A w tym moim miasteczku to nawet na spacery nie ma z kim wyjść.

reklama
mlodak- wiem o czym piszesz, tu nie ma nawet chodnikow :wściekła/y: z malym sila rzeczy czesto siedze na tarasie, bo inaczej to dooopa
jak tylko wyjde na tzn deptak, to oczywiscie pelno samochodow (sycylijczycy uwazaja, ze sa ponad przepisami o ruchu drogowym) i maly wdycha same spaliny, jeden park oddalony tu jest o 2km ode mnie i musze te wszystkie ulice kolo aut przejsc :no:

Jakie szczescie, ze niedlugo opuscimy to miasto, w nowym przynajmniej chodniki sa :cool:

mlodak moj je 5 razy poki co po 170 ale chyba zwiekszymy do tej porcji ze 180ml wody bo ostatnio sie zaczal kolo 5 przebudzac ... ale to jak skonczymy wprowadzanie mleka, pory jedzenia ma smiesznie bo skraca sie czas miedzy posilkami od rana, pierwszre o 7 potem o 12 potem o 16 potem o 19 i ostatni 21 takze przerwa 5, 4, 3 i 2 godzinna :) tylko ze moj mlodszy o prawie miesiac :p

newplum witaj

Ostatnia edycja:
witam i ponawiam pytanie - czy obróciłyście już materace w łóżeczkach na stronę z gryką?

kurcze ja to chyba zupełnie niewidzialna tu jestem :-( no chyba że napiszę do kogoś konkretnie po nicku a tak to równie dobrze mogłabym się nie odzywać... o co chodzi? czy trzeba osiągnąć jakiś wyższy stopień wtajemniczenia żeby ktoś mnie tu zauważył?

może przesadzam ale ostatnio brakuje mi trochę cierpliwości, zwłaszcza do małej :zawstydzona/y: każda zmiana pieluszki od kilku dni to prawie jak walka bo ona się wygina, wyrywa i marudzi strasznie :eek: dlaczego?

dziewczyny a jakie macie te kołdry do łóżeczek? bo ja kupiłam jeszcze przed porodem większą, 70/140 bo pomyślałam że na dłużej będzie i teraz się martwię czy nie za duża?

ja w ogóle nie sądziłam, że trzeba te strony zamieniać :)))))

Waris, dzieki za pamiec, ale :no:
Teraz czekamy na koniec pazdziernika i poki co ma sie trenowac przy chrzesniaku, o ile mi nie zwieje wczesniej po 24h z malym ;-)

mlodak moj je 5 razy poki co po 170 ale chyba zwiekszymy do tej porcji ze 180ml wody bo ostatnio sie zaczal kolo 5 przebudzac ... ale to jak skonczymy wprowadzanie mleka, pory jedzenia ma smiesznie bo skraca sie czas miedzy posilkami od rana, pierwszre o 7 potem o 12 potem o 16 potem o 19 i ostatni 21 takze przerwa 5, 4, 3 i 2 godzinna :) tylko ze moj mlodszy o prawie miesiac :p

newplum witaj

No własnie. Moj jadał 5 razy po 180ml w tym noc. A teraz to nie wiem co bedzie.

Przepraszam, ze nikomu nie odpisuję, ale jestem mega zła :( wózek nam się rozwalił tzn pękła część odpowiedzialna za stabilność wózka tak, ze mogę mieć teraz dwie połówki wózka :( nie było by problemy gdyby nie to, ze jutro rano jedziemy do karpacza na pare dni :(

Jak ja mogłam o Bebetto zapomnieć!!! Ten Flippo jest super :) i zobacz jaką ma budkę dużą! :) I dużo przendnie koła :) Właśnie tego bym wybrała.
W ogóle to byłam o włos od kupienia Bebetto Solaris, ale mój Tako Jumper miał dużo dłuższy podnóżek a ja chcę spacerówki długo używać.

3 kołowiec w terenie?? oj chyba nie...

Mamusie którym bąki przesypiają całe noce (obym od dzisiaj i ja mogła się od nich zaliczać :-)) ile razy dziennie i w jakich ilościach jedzą Wasze maluchy?
Monika je jak się obudzi (6-7) potem ok 9-10 i:
jeśli je o 9 to najczęściej o 12 kolejna flacha, sen, spacer, ok 16 kolejna i na kolację o 19.
Jeśli je ok 10 lub później to najczęściej później ok 13 później 15 i 19.
Czyli 4-5 butli p o150 ml plus mieszanka czyli ile to wychodzi? ok 160-170 ml.

reklama
mlodak wdlg mojego mleczka dziecie po 4 miesiacu powinno jest 5X 210 wody + miarki, no a jeden posilek mozna zamienic na ta kaszke albo po polowie tak jak teraz robisz :):) Twoj juz ma prawie 4 miechy wiec chyba jak bedzie potrzebowal to mozna mu zwiekszyc porcyjke :) ale to bedziesz raczej widziec ze potrzebuje wiecej, no i w standardzie powinno byc te 5 posilkow :)

Do góry