reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No więc....
Pachną rumiankiem- ja tego zapachu nie lubię, nie mają rozciąganych zapięć i są cieńsze niż Active Baby, szczerze- gdyby miały rozciągliwe boczki to premium care w tym rozmiarze nie byłyby potrzebne. Założyłam właśnie jedną Julkowi i zobaczymy jak z przeciekaniem.:tak:

ja mam te chusteczki pomaranczowe i one slicznie pachna dla mnie. jak pieluszki tez tak pachna to lece do sklepu :-)

osobiście mu zazdroszczę :zawstydzona/y:

ja tez....

reklama
pytanie do mam karmiących UU
*czy jecie paprykę surową lub/i duszoną?
*czy jecie dżemy i jak tak, to jakie?
*jakie surowe owoce jecie?
*jakie surowe warzywa jecie?
*czy macie jakiś pomysł czym można zastąpić kanapki (nie mogę jeść nabiału)??? potrzebuję pomysłu na szybkie przekąski w ciągu dnia, bo moje dziecię rzadko daje mi czas na coś co wymaga przygotowania:no:
Ja karmię tylko UU i jem wszystko z wyjątkiem kapusty i grochu. Nic się małej nie dzieje.
:-)

acha czy ktos uzywa tej serii kosmetykow johnsona fioletowej na noc? ladnie to pachnie?
Bardzo ładnie. Polecam.

A ja mam jakiegos doła ostatnio. Chyba chcę juz wracac do pracy i do normalnego życia. Brakuje mi ludzi w koło, brakuje mi podróży. Jak się wyrwę na imprezę czy do znajomych to jestem szczęśliwa jak dziecko. Kocham moja małą ale nie nadaję się na to siedzenie w chacie bo za duzo rozmyslam i po prostu się nudzę. Nawet robię się dla męża opryskliwa jak stara kwoka:-(Nie lubie siebie takiej...Nie wiem, moze jestem wyrodną matką....albo mam dojrzałośc 18-to latki.:-(Kobiety mają opory by choć na godzinę zostawić swoje dzieci z kims innym a ja jakoś nie mam wyrzutów sumienia jak wychodzę. Te chwile prywatnosci sa mi bardzo potrzebne i nic na to nie poradzę....Wtedy mogę się poczuc jak dawna ja

A ja mam jakiegos doła ostatnio. Chyba chcę juz wracac do pracy i do normalnego życia. Brakuje mi ludzi w koło, brakuje mi podróży. Jak się wyrwę na imprezę czy do znajomych to jestem szczęśliwa jak dziecko. Kocham moja małą ale nie nadaję się na to siedzenie w chacie bo za duzo rozmyslam i po prostu się nudzę. Nawet robię się dla męża opryskliwa jak stara kwoka:-(Nie lubie siebie takiej...Nie wiem, moze jestem wyrodną matką....albo mam dojrzałośc 18-to latki.:-(Kobiety mają opory by choć na godzinę zostawić swoje dzieci z kims innym a ja jakoś nie mam wyrzutów sumienia jak wychodzę. Te chwile prywatnosci sa mi bardzo potrzebne i nic na to nie poradzę....Wtedy mogę się poczuc jak dawna ja

doskonale Cię rozumiem. Już dni odliczam do powrotu do pracy i kontaktu z ludźmi, pierwszego służbowego wyjazdu itd. I też nie mam oporów, by komuś podrzucić młodego. To normalne, nie przejmuj się :)

esperanza ja tez tak mam, tylko czekam az maz wroci z pracy zeby moc sie wyrwac do ludzi i oporow tez nie mam przed zostawianiem malego. oczywiscie bardzo go kocham :-) po prostu sa matki oddane calkowicie i matki indywidualistki plus wszystkie te matki posrodku skali. ja jestem typowo indywidualistka i do siedzenia w domu sie nie nadaje. mysle tez ze malemu jasiowi nic sie nie dzieje jak od mamy troszke odpoczywa :happy:

ale do pracy chcialabym na poczatek wrocic na pol etatu bo przeciez jak wyjde o 9 i wroce o 17 to caly dzien malego przegapie, do 9 spi a po 17 juz marudny, kapiel i do spania. a nie chcialabym przegapic tego okresu gdy robi takie wielkie postepy.

Premium Care w rozmiarze 4 nie jest już takie fajne:no: Po pierwsze śmierdzi okrutnie:szok:, po drugie nie ma siateczki a active baby jest bardziej miękkie i jedyna różnica dla mnie to grubość pieluchy- premium są cieńsze i nie opłaca sie na nie wydawać kasy. Ja musiałam używać wcześniej premium bo Julkowi skóra na pupie pękała ale juz doszedł do siebie i chyba nawet lepiej w tych Active. Jednak zastanawia mnie różnica między Sleep and play i active bo cenowa czasem jest znaczna.

no masz ci los, zanim to przeczytałam kupiłam już paczkę Premium care 4 bo w Naturze promocja była:baffled:

A używa ktoś DADA PREMIUM z Biedronki? Ja miałam rozmiar 1 ale były kiepskie - sztywne i szerokie. Może rozmiar 3 jest już bardziej do Pampersów zbliżony??

my Activ baby uzywaliśmy 2 i ciągle przeciekały, a Dady Premium nie, za to dady 3 już się nie sprawdzały a te Sleep&Play tak, z tym że one na noc się nie nadają, bo mój młody to lubi po same paszki się osrać i wtedy Premium Care dają radę, bo są u góry elastyczne, a jak z tymi Activ baby - mają taką elastyczną górę w rozmiarze 4???

a co myślicie o Huggisach - mam w rozm 3 paczkę, ale jeszcze ich nawet nie otwierałam

P.s. w Tesco jest promocja na Huggisy właśnie

moj jeszcze ciagle na premiumach dwojkach ale od nastepnego opakowania musze kupic trojki juz bo 2 sa za krotkie. no i sie zastanawiam co wziac
jeszcze 2??:szok: my już dawno na 3 przeszliśmy a mój Sergiuszek 2 tyg młodszy:sorry:

acha czy ktos uzywa tej serii kosmetykow johnsona fioletowej na noc? ladnie to pachnie?

w sobotę użyłam pierwszy raz - i dla mnie to lawendą wcale nie pachnie i jakoś nie zauważyłam, żeby młody spał jakoś lepiej, ale mój siostrzeniec to już w kapieli przysypiał, z tym że on aniołeczkiem był ;-)

zaza26 żadne pieluszki mi się tak nie podobają jak Huggies właśnie. Uwielbiam! Mamy właśnie SuperDry3, było Premium też. Walczymy jeszcze z jedną paczką Pampersów zielonych 3 ale ja ich nie znoszę bo strasznie trudno mi w nich wyregulować moc ściśnięcia, co skutkuje tym, że po zdjęciu pampka młody ma wyraźne czerwone ślady po wrzynającej się pieluszce. W Huggies nie ma tego w ogóle. I są takie bardziej 'papierowe' w porównaniu z Pampersami, które wg mnie w dotyku są strasznie plastikowe.
Generalnie mam w domu 3 ogromne paki Huggiesów i już przy nich zostaniemy - przynajmniej do 9kg :)

jeszcze 2??:szok: my już dawno na 3 przeszliśmy a mój Sergiuszek 2 tyg młodszy:sorry:

w sobotę użyłam pierwszy raz - i dla mnie to lawendą wcale nie pachnie i jakoś nie zauważyłam, żeby młody spał jakoś lepiej, ale mój siostrzeniec to już w kapieli przysypiał, z tym że on aniołeczkiem był ;-)

zaza no tak ale moj ma wieczna niedowage:baffled: chuderlak na dwojki przeszedl dopiero miesiac temu bo wczesniej mu przeciekaly, i one na szerokosc nadal maja zapas ale wydaje mi sie ze moglyby byc dluzsze wiec sprawdze trojki.

wyslalam meza na zakupy i jak bedzie ta lawenda to nam kupi.
nie mam dzis weny na spacer:zawstydzona/y: mlodego wystawilam na ogrod i odpukac na razie spi

reklama
Hej dawano mnie nie było nie mam kiedy wchodzić. Co do pampków to my po tej paczce 3 już kupujemy 4 mały prawie 8kg waży w czwartek ważyłam u lekarza miał 7690g i 65cm. Wygląd ma pól rocznego dzieciaczka tak powiedziała lekarka ale nic nie mówiła ze za duzo karmie czy coś kazała po 2 łyżeczki kleiku dawać do 150 ml ale daje taką czubatą jedną i sie najada.

Do góry