reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Klusia a nie dawalas jej w koncu tego hipp comfort? moze przed snem chociaz to bys wiedziala czy ten placz od jedzenia czy od czego
i nie czytaj za duzo o tych oczkach, pojdziecie do okulisty to wam powie wszystko, nie ma sie co stresowac na zapas

ja ide spac. jutro rano maz ma dyzur przy malym wiec sie wyspie jupi!!!!!

edek: msmickey przypomnialas mi wlasnie:) - czy wasze dzieci nadal maja te rozne rodzaje placzu?? ja mam wrazenie ze janek juz tylko krzyczy, zawsze tak samo. a jeszcze miesiac temu umialam rozroznic!
No własnie dopiero udało mi się kupic, bo koło mnie nie ma zadnego sklepu. Jutro dam, zobaczymy...

Ale Ci dobrze,mój do pracy jutro na dobę, więc sami. Ani wyjść ani co, bo wszyscy chorzy... Ja zasmarkana coraz bardziej. Nie dziwię się malutkiej. Ja to sobie nochala wydmucham chociaż...
Ale jesli moja mamunia by przyjechała jutro to byłoby zarąbiście. Oby udalo jej się przyjechać.

Kasieńka Ja własnie skończyłam 1 opakowanie Hipp zwykłego(nie wiedziałam o tym comfort). Czyli dawałam od czasu do czasu jak nie było mnie dłuzej i też płakała strasznie po nim. Nie wiadomo jak by to było, gdyby tylko MM było. A na razie cięzko mi zrezygnować całkiem z UU.
Ale jutro spróbujemy comfort;-)

Kładę się z paczką chusteczek

Trzymajcie się

Ostatnia edycja:
reklama
My mieliśmy w okolicy 3 miesiąca straszne problemy z zasypianiem- do tamtej pory ustalone było, że kąpiemy ok. 21 a młody potrafił usnąć mi nawet o 00:30. Dużo też płakał w tym czasie a mnie ręce opadały bo nie wiedziałam czemu i okazało się, że mu sie przestawia z kąpielą i zasypianiem. teraz kąpię go o 19 a o 19:30 on już śpi. :tak: Co więcej moja znajoma też miała takie jazdy ze swoim dzieckiem w okolicy 3miesiąca, więc może to taki czas.

Iwon- współczuję problemów z piersiami. Mnie karmienie przyszło łatwo- postarać się musiałam tylko na początku a i teraz myślę jakby mi dali drugie dziecko to laktacja rozhulałaby się w 1 dzień i dwójka by sobie pojadła;-) ale gdybym miała takie problemy jak Ty to nie wiem czy dałabym radę. Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta Ci pomoże.

Moje dziecko strasznie dużo "gada" (ale tylko do mnie jak jesteśmy w domu, jak ktoś inny do niego mówi to jest niemy;-)) i zanosi się od śmiechu, dziś po wieczornej toalecie zamiast usnąć w 5 minut czarował mnie swoim gadaniem i śmiechem, a ja próbowałam być poważna by go nie zachęcać uśpić ale mi nie wychodziło:-D- on jest taki słodki jak "gada" i robi przy tym swoje poważne miny. ;-):-D:-D

Mój właśnie też najwięcej gada jak go po kąpieli odkładam do łóżeczka i robi maślane oczka jak kot, ze shreka, ze az bym go wzięła w ramiona i ukołysała, ale tak ładnie sam zasypia więc nie rozwalę tego :) no i rano po przebudzeniu popatrzę na niego nic nie mówiąc i wita m nie najcudowniejszy uśmiech świata :)

klusia mialam na mysli wlasnie ten comfort :)

te dzieciaczki wszystkie sprytne sa :) moj tez gadac chce ale wytule go przed snem i zasypia sam :) a rano no niestety na usmiechy liczyc nie moge poki co bo po 9 godzinach tak glodny ze chyba jedyne o czym mysli to jedzenie a nie usmiechy hehe ale po jedzonku usmiech jest :D

Josie Gosia ma różne płacze choć nie zawsze trafiamy. Ale ona nie krzyczy tylko albo marudzi jęczy sobie albo płacze.
Ostatnio staram się lepiej odgadywać o co cho. Jakoś idzie. A tu nagle mój P, dziecka nie widzial od wtorku, 3 x pod rząd bezbłędnie odgaduje ją dobrze przy czym ja mówię coś innego i pudło. Tatuś jednak potrafi się wczuć cieszy mnie to bardzo:-) Choć troszkę na sekundę zdziwko było, że jak to ja tu codziennie 24/7 a tu proszę ...:p

jasiu kiedys budzil sie zawsze z placzem a teraz rano budzi mnie jego gadanie i rdosne kociokwiki :-D jak tylko podejde usmiech od ucha do ucha - najcudowniejszy. po karmieniu biore go do lozka na pogaduchy a pozniej dosypiamy razem.
dzis spi od 20. obudzilam sie bo mi piers przeciekla a on nadal spi :szok:

Gocha śpi coraz ładniej tzn od ok 21.30 do 3.30, później do 6.20. Teraz się znów obudziła nie wiem czemu przecież dopiero godzinę od ost karmienia... gadala potem w końcu zaczęła marudzi więc wzięłam i dokarmiam. Może w ogóle nie spala przez tę godzinę? hmm
śmieje się przez sen;-);-);-)

Witam się niedzielnie:tak: Co prawda słoneczka na niebie brak ale jeszcze jest nadzieja:tak:
Moje dziecko już od godziny szaleje na macie.

Mam pytanko odnośnie pieluch- czym sie różnią Pampersy Active Baby od Sleep and Play? oprócz ceną oczywiście:-D

hej kochane:), co tam u Was?:) wszystkie maluszki zdrowe? mam nadzieję,że wszystko w porządku:)
u nas wszystko gra, w dodatku mój S. w piątek mi się oświadczył:D
a do tego jest szansa,że we wtorek napiszę Wam tu radosną wiadomość!

aha i jakby któraś z Was chciała gratulować, to błagam nie na facebooku (a tu zawsze:p)
bo póki co to tajemnica - do przyszłego weekendu kiedy S. oficjalnie będzie prosił moich rodziców o moją rękę:p

reklama
Do góry