reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej kochane:), co tam u Was?:) wszystkie maluszki zdrowe? mam nadzieję,że wszystko w porządku:)
u nas wszystko gra, w dodatku mój S. w piątek mi się oświadczył:D
a do tego jest szansa,że we wtorek napiszę Wam tu radosną wiadomość!

aha i jakby któraś z Was chciała gratulować, to błagam nie na facebooku (a tu zawsze:p)
bo póki co to tajemnica - do przyszłego weekendu kiedy S. oficjalnie będzie prosił moich rodziców o moją rękę:p

Gratuluję kochana zostania narzeczoną ;)

reklama
hej :)

Esperanza, december a kiedy dokładnie wracacie do pracy? Ja już znam datę - 7 stycznia :szok::unsure:;-)

Ja na razie jeszcze o tym nie myślę. Przy pierwszym dziecku zdecydowanie szybciej tęskniłam za życiem zawodowym i chętniej wracałam do pracy, teraz na stare lata robię się chyba bardziej zasiedziała :-p

Jeśli chodzi o płacz, to u nas "nee" kompletnie się nie sprawdza, to znaczy wcale nie zwiastuje głodu. Głód u Julka to zdecydowane "łaaaa", a "ne" to raczej jak czuje jakiś dyskomfort (kupa, zimno, zmęczenie). Natomiast "air" jak najbardziej jest sygnałem na odbeknięcie ;-)

Czekam na wizytę mojej pani od laktacji, dam znać co i jak.

A jutro debiutuję z nosidełkiem - jadę po starszaka do szkoły tramwajem, bo M. zawozi go rano autem, a nie chce mi się z wózkiem telepać. Poza tym jak mam się prosić o wniesienie wózka, to mnie trzęsie :sorry: Mój tato skwitował, że wredota jestem, bo w ludzi nie wierzę ;-)

Ostatnia edycja:
hej :)

Esperanza, december a kiedy dokładnie wracacie do pracy? Ja już znam datę - 7 stycznia :szok::unsure:;-)

Ja na razie jeszcze o tym nie myślę. Przy pierwszym dziecku zdecydowanie szybciej tęskniłam za życiem zawodowym i chętniej wracałam do pracy, teraz na stare lata robię się chyba bardziej zasiedziała :-p

Jeśli chodzi o płacz, to u nas "nee" kompletnie się nie sprawdza, to znaczy wcale nie zwiastuje głodu. Głód u Julka to zdecydowane "łaaaa", a "ne" to raczej jak czuje jakiś dyskomfort (kupa, zimno, zmęczenie). Natomiast "air" jak najbardziej jest sygnałem na odbeknięcie ;-)

Czekam na wizytę mojej pani od laktacji, dam znać co i jak.

A jutro debiutuję z nosidełkiem - jadę po starszaka do szkoły tramwajem, bo M. zawozi go rano autem, a nie chce mi się z wózkiem telepać. Poza tym jak mam się prosić o wniesienie wózka, to mnie trzęsie :sorry: Mój tato skwitował, że wredota jestem, bo w ludzi nie wierzę ;-)

A skąd Ci się wzieło 7stycznia? Mi wychodzi, że po dodatkowym macierzyńskim powinnam wracać chyba 5grudnia :szok:, a przecież nasze dzieciaczki niewiele wiekowo różne...:baffled:

Zazdraszczam :-) tyle dni z 2011..., ale tym sposobem zaoszczędzę 3dni (aż tyle z 2011 mi zostało :D) na urlopie z 2012, który mam zamiar wykorzystać w grudniu, żeby wrócić dopiero od początku stycznia... Z jednej strony śpieszno mi już do pracy, a z drugiej to smutno, że na tyle godzin będę musiała zostawiać Lenkę, ale na szczęście będzie z moimi Rodzicami, więc się nie martwię, bo z Teściową to bym jej chyba nie zostawiła, mimo, że jest nianią :eek:. Na szczęście już ma inną świeżą krew do zajmowania się :p

Zazdraszczam :-) tyle dni z 2011..., ale tym sposobem zaoszczędzę 3dni (aż tyle z 2011 mi zostało :D) na urlopie z 2012, który mam zamiar wykorzystać w grudniu, żeby wrócić dopiero od początku stycznia... Z jednej strony śpieszno mi już do pracy, a z drugiej to smutno, że na tyle godzin będę musiała zostawiać Lenkę, ale na szczęście będzie z moimi Rodzicami, więc się nie martwię, bo z Teściową to bym jej chyba nie zostawiła, mimo, że jest nianią :eek:. Na szczęście już ma inną świeżą krew do zajmowania się :p
ja mam 7 dni z 2010 i komplet z 2011 i waham się czy zaoszczędzić starego urlopu i wrócić 14 stycznia czy jednak wykorzystać prawie całość i wrócić dopiero 21-go...

a tu macie fajny kalkulator

https://www.bebilon.pl/pomocne_narzedzia/kalkulator_powrotu_do_pracy

Iwon, ja razem macierzyński i wypoczynkowy dorzucam i wracam do pracy 21 stycznia, D bierze tacierzyński i dzięki temu Bors wędruje do żłobka dopiero od 1 lutego.

A mnie się wydaje, że nawet zwykłe Active Baby pampersy sąlepsze niż Premium Care. Bardziej chłonne i lepiej izolujące - tak mi się wydaje... Premium Care musiałam w nocy zmieniać a Active Baby do rana wytrzymują. A jakie są te Sleep and Play sprawują?? Mają elastyczne boczki i są chłonne??

A używa ktoś DADA PREMIUM z Biedronki? Ja miałam rozmiar 1 ale były kiepskie - sztywne i szerokie. Może rozmiar 3 jest już bardziej do Pampersów zbliżony??

Przy pierwszym synu używałam dada premium i bardzo sobie chwaliłam. Teraz mamy jeszcze premium pampersa, ktore dostałam po porodzie od rodziny, wiec ich uzywamy (te niebieskie faktycznie lepsze) ale jak sie skonczą bedziemy kupowac dadę

hej kochane:), co tam u Was?:) wszystkie maluszki zdrowe? mam nadzieję,że wszystko w porządku:)
u nas wszystko gra, w dodatku mój S. w piątek mi się oświadczył:D
a do tego jest szansa,że we wtorek napiszę Wam tu radosną wiadomość!

aha i jakby któraś z Was chciała gratulować, to błagam nie na facebooku (a tu zawsze:p)
bo póki co to tajemnica - do przyszłego weekendu kiedy S. oficjalnie będzie prosił moich rodziców o moją rękę:p

Ależ sie cieszę i ogromnie gratuluję zaręczyn :-):-):-)
We wtorek oczekuję tylko dobrych, radosnych wieści &&&&&&&&&&&:tak:

My dzisiaj byliśmy w prywatnym zoo :-D Nawet nie wiedziałam, ze tak można :szok:. Zoo we wsi :laugh2: Mają tam lwa, lamy, papugi, białe wilki, i wiele innych egzotycznych zwierząt. Moj syn jednak upodobał sobie karmienie osła, sarenki i pięknego jelenia :-)

Ja licząc macierzyński do 17 grudnia plus 12 tyg urlopu (6 dni z 2010, 2011, 2012 i z 2013 bez "na żądanie") wracam do pracy 11 marca, mąż bierze 2 tyg urlopu i 2 tyg tracierzyńskiego i Monika idzie do żłobka od 10 kwietnia. Będzie miała 9 miesięcy i 1,5 tygodnia... Chociaż pewnie zapiszemy ją od 1 kwietnia, żeby się miała jak "wdrożyć" i mąż będzie ją na kilka h przywoził, zanim zostanie na cały dzień...

reklama
My dzisiaj byliśmy w prywatnym zoo :-D Nawet nie wiedziałam, ze tak można :szok:. Zoo we wsi :laugh2: Mają tam lwa, lamy, papugi, białe wilki, i wiele innych egzotycznych zwierząt. Moj syn jednak upodobał sobie karmienie osła, sarenki i pięknego jelenia :-)

Verita a gdzie takie atrakcje w twoich stronach są? bo jak będę w odwiedzinach u rodzinki to bym z chęcią obejrzała :)

Do góry