reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witajcie

josevina - bardzo mi przykro, trzymaj się!!!!

alijenka - tak juz wiem, nanulinka mnie wczoraj uświadomiła, a ja taka nieobeznana ze światem.... wyniosło mnie z kraju jeszcze przed wybudowaniem tego centrum handlowego (szkoda, bo bym blisko miała)

Prosze tu sobie nie wkrecac baby, glisny piard czy kichniecie nie powoduje poronien. To wady genetyczne i inne ciulstwa na ktore nie mamy wplywu. Ja tam sie bzykam do konca, cisne kupy i cwicze. Co ma byc to bedzie kochane
dobrze powiedziane, ja tez 3 wymienione czynnosci popelniam, choć dziś zaczęłam sie oczywiście martwić, bo ani wymiotow, ani mdłości u mnie nie ma, ech - szkoda ze jeszcze 3 tygodnie do wizyty.

Hej;) jestem tu nowa;) i z wielkim uśmiechem rejestruję się jako czerwcowa mamusia 2012;) liczac od czasu ostatniej miesiaczki termin mam na 19 czerwca;):-)

Witam i gratuluje fasolki:-)

Waris-

Dzisiaj także dla mnie dzień do zapomnienia, co prawda u mnie wszystko ok, ale właśnie dowiedziałam sie, ze u mojej siostry, ktora dzielnie walczy z in vitro, raczej nie doszło do zapłodnienia zarodków, wiec nie udalo sie nic :(
Mówiła mi, ze sie nie nastawia, ale łatwo mówić, teraz rozpacza a ja, daleko, nawet nie mogę z nią byc :(

Trzymam kciuki za siostre :-) napewno nastepnym razem sie uda:-)

Witam
Już po USG. 7 tydz 2 d z USG 1,12 cm i serducho bije 155. Ponoć wszystko ok.Ciąża idealnie umiejscowiona. Bardzo się cieszę.Ile wasze Fasolki miały w tym tyg i jaka czynność serca miały?

Super wiesci :-)

Mój w 6t3d mial 7,5 mm.

Ehhh mnie od wczorajszego omdlenia tez juz nie mdli.... nie boli brzuch.... apetytu tez juz takiego nie mam.... moze to omdlenie to byl znak czegos zlego :(( Jak widac nawet jak sie nie krwawi i czlowiek mysli ze jest ok... to wcale nie musi byc ok....:(

Niestresuj sie kobitko bo to tylko ci szkodzi. Ja przy pierwszej ciazy mdlosci i omdlenia mialam tylko do okolo 7tyg potem wszystko jak reka odjal, toyalnie nic do samego konca - no i syn juz prawie 15lat ma.
Nic sie nie stresuj taki urok twojej ciazy:-)

Ja dopiero parę dni temu zaczęłam odczuwać napięcie w piersiach, także chyba nie ma czym się martwić. Jeśli chodzi o moje wymioty to pocieszam się faktem, że wyczytałam gdzieś, że jak przyszła mama tak źle się czuję tzn że ciąża jest dobrze podtrzymana. Mamą będę pierwszy raz i strasznie to wszystko przeżywam.Co myślicie?

Zle samopoczucie nie oznacza ze ciaza jest dobrze podtrzymana to tylko jeden z jej objawow. A brak objawow to tez objaw:-)

przepraszam Cię bardzo, ale szczerze mówiąc rozzłościła mnie Twoja wypowiedź...że niby co Ci, którzy wiecej zarabiają i stać na wyprawkę nie powinni dostawac becikowego? Przeciez ludzie bogatsi płacą dużo większe podatki niż ludzie biedni- dlaczego ich dyskryminować?Nie żyjemy w socjaliźmie, żeby bogatym tylko zabierać, a biednym dawać.
Podatek od 10 000 to 1900 zł od 1000 to 190 zł także róznica kolosalna i to co miesiąc.rocznie to już róznica kilkunastu tysięcy....

A ja nie zgodze sie z toba; jesli tobie panstwo zabierze 1900zl podatku to dla ciebie nie odegra to wielkiej roznicy ciagle bedziesz miec na chleb, rachunki, na zycie. Ten ktory ma tylko 1000zl i zabiora mu 190zl ma problam za co zyc, co jesc i z czego zaplacic rachunki.
A nie kazdy ktory zarabia 1000zl to alkoholik czy patologia. Po za tym nik niczego bogatym by nie odbieral oni poprostu by nie dostali becikowego. W wiekszosci krajach zachodnich wszelkie zasilki uzaleznione sa od dochodow. Od tego jest panstwo ktore powinno pomagac biednnym
Zamiast wyplacac rety alkoholowe, czy oplacac rachunki osoba bedacym w wiezieniach mozna w ten sposob miec kase na becikowe dla wiekszego grona ludzi.
No ale coz to Polska tu zawsze jest pod gorke.:-)

ale napisalas wyraźnie:,,ustawa to było badziewie straszne, bez rozgraniczenia na biednych i bogatych, mam znajome, które za becikowe kupowały sobie nową wypasioną lampę albo buty za kilkaset złotych..." a ja sie pytam i co z tego? Jesli płacą podatki to mają prawo wydać becikowe na co chcą, bo przycniaja się do rozwoju tego Państwa i tak w większym stopniu niż ludzie biedni, bo płacą własnie większe podatki, za które buduje się drogi , przedszkola, szkoły itd, z których w równym stopniu korzystają i biedni i bez bogaci bez rozgraniczania , kto więcej dał....rozumiem,ze byłabys oburzona, gdyby matka zamiast dziecku wózka kupila sobie lampe czy buty.........

A te wieksze podatki ktore placa ci bogaci to ida na utrzymanie tego i wszystkich poprzednich i przyszlych rzadow. I to nie tych prywatnych bogatych ludzi podatki ida na budowe tej cudownej Polski tylko podatki wielkich firm i korporacji tak naprawde maja znaczenie no i te masakryczne dotacje europejskie!! A ci bardzo bogaci nie placa podatkow w tym kraju wogole tylko w innych krajach I to ze ktos placi wiecej to nie znaczy ze panstwo mam mu doc wiecej. A becikowe z nazwy nie jest na byle co tylko na dziecko!!! bo dostajesz je na dziecko a nie na siebie!!!
I nie ma znaczenia czy to super buty czy butelka wodki - jedno i drugie jest nie moralne i tyle

Ostatnia edycja:
właśnie zjadlam pyszny maminy żurek :-)

zwiariowałam chyba, w pracy ciagle zerkałam na zdjęcie maleństwa ehheh. Teraz też :-)

boję się o tą nadżerkę, tzn. boję się ze to cos poważniejszego ..... naczytałam się teraz na necie i mam schizę :no:

piersi bolą jak oszalałe a lekarz wczoraj zechciał je zbadać. nie pytajcie jak bolało :angry:
dałam rade.

chyba sobie dziś popłacze .......

reklama
Prosze tu sobie nie wkrecac baby, glisny piard czy kichniecie nie powoduje poronien. To wady genetyczne i inne ciulstwa na ktore nie mamy wplywu. Ja tam sie bzykam do konca, cisne kupy i cwicze. Co ma byc to bedzie kochane

Popieram dziewczyny co ma być to będzie nie szukajmy na siłę jakiś złych objawów bo z tych nerwów to dopiero coś może się stać, cieszmy się tym co jest.

Współczuję dziewczynom, które straciły swoje maleństwa:( ściskam was mocno

Tak po za tym długo mnie nie było ale czytałam was, u mnie dużo pracy samopoczucie już dużo lepsze więc jest siła na prowadzenie firmy, opiekę nad dzieckiem itp

A z innej beczki to wczoraj wieczorkiem po kąpieli macałam swój brzuszek i pod fałdką tłuszczu czuję już macicę to fajne uczucie że ONO tam rośnie :)

Do góry