reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Nie wiem czy to prawda ale slyszalam ze jak sie karmi cycem i sie unika mleka to waga leci w dol. Nie wiem jak to sie ma do jogurtow i twarozkow przypuszczam ze tak samo. A ja kocham nabial, no i lody. ...

Ja bez nabiału sobie zycia nie wyobrażam, serki, kefiry, jogurty, mleko maślanka. Jejku jakby mi to zabrał to byłabym najnieszcześliwsza matka na swiecie. Na pewno nie odstawie - ograniczyc moge. Ale jak wyjdzie skaza białkowa to chyba się na modyfikowane przeżuce i tyle.

Ja widziałam na żywo, chodziłam na taki cykl wykładów, na jednym z nich był on. Mogłabym go słuchać bez końca:-)

Chwilowo jestem wolna...tak skończyły się próby zdjęcia obrączki po 10 latach...
Zobacz załącznik 469064

Ja dlatego moją ściagnełam gdzies w marcu chyba. Mamy obrączki z tytanu, a tego tak łatwo nie da się przeciąc.

W sumie to pierwsza mam tytan + białe zloto a 2 tytan z brylantem :)

Mój małzonek 1 obrączke zgubił po roku nosząc drewno w zimie do pieca. Nie wiadomo gdzie, szukalismy. Przepadła.
Dorobilismy 2. Niestety wakacje w Bułgarii i poszła w morze. Wtedy się wkurzyłam i 3 zamówilismy juz inne. Ale 2 :) bo dlaczego ja mam byc poszkodowana :) Tym bardziej ze schudlam i ta 1 za duza była.

Wiec korzystaj i przerób - jakis sliczny brylancik mozna w obraczke wsadzic :0

Daj spokój z takimi wyrzutami. Ja piłam dużo coli, w ciąży pierwszej to nawet do 2l dziennie z początku. W tej tak szklankę dziennie, często zamiast kawy, bo coś mi nie smakuje ostatnio, a cola dobra na wiele rzeczy.
Mi brakuje tylko napojów typu tiger, redbull, mega zimniutkich...
Nie jest to zdrowe wszystko, ogromne ilości cukru, a mój T pije baaardzo dużo coli...ale co zrobić jak ma się chcicę?
Właśnie wstałam z 2 godz. drzemki. Ja to mam wyrzuty, bo Kuba siedział i bajki oglądał, a ja nie mogłam się podnieść. A teraz T wrócił wcześniej i wziął go na dwór, a ja może troszkę energii odzyskam to jakąś obiado-kolację zrobię, bo dziś jedyne to to wyszłam z domu, kupiłam truskawki, wróciłam i położyłam się. Podgrzałam Kubie obiad i znowu się położyłam.
Czy jest coś pomiędzy wiciem gniazda a porodem? Może taki brak sił właśnie jak mnie dopadł? czy to może tylko ciśnienie?;-)
A kolorki super!

Muńka A kim Ty jesteś z zawodu?

Ja przed ciażą cole uwielbiałam. A teraz mi nie smakuje. Wole cos kwaśnego. Mam faze na syrop sanquick z maracui z cisowanką. Mniamusne :)

Dzis pomalowałam 1 warstwa łóżeczko. I myslałam ze padne.... Takie zmeczenie mnie dopadło jak nigdy. Na 2 godziny straciłam kontakt ze swiatem. Mozna było po mnie biegać. Nie wiem czy cisnienie czy co ale 2 warstwe farby połozy maż. Nie dam rady chyba.

Zjadlam własnie mięsko z grila na obiadek, z salatka pseudogrecką i popiłam karmi malinowym. Jestem szcześliwa :)

Aaaaaa odkryłam piwo 2 % radlera z Lecha. Pyszne. Na pół sobie pozwoliłam w weekend. Mam nadzieje ze klusce nie zaszkodzi. Ale chyba jej sie spodobało bo szalała jak nigdy....

reklama
dopiero wróciłam do domku....po całym dniu latania...a na pikniku u Tusi 2 godzinki siedzieliśmy i było superowo, tylko niestety Jaśkowi w brzuchu chyba mało wygodnie było bo pierwsze co zrobiłam w domku to nura na łóżko żeby się wyciągnąć...

gkvip- myślę dokładnie tak jak ty...najważniejszy to rozsądek a napewno dzidziusiowi sie krzywda nie stanie

hatszept dobry ten artykuł :> Zionie makabrą, zwłaszcza doktor Semmelweis..
W sumie opisanie praktyk położniczych sprzed 30-40 lat w PL i porównanie ich z tym, co mamy teraz, mogłoby dać podobny szokujący obraz. Domyślam się po tym, co opowiada mi moja mama...

esperanza wybierasz sie na te warsztaty jutro? ja ide :)

To super, bo ja tez idę. I to sama bo zaraziłam męża i gorączkuję. A ja już do jutra powinnam być zdrowa bo czuję się coraz lepiej. To może się jakoś spotkamy? Byłabym tam zaraz przed 17.

Właśnie wyemitowali ten program w TV Kraków w którym brałam udział, o mojej szkole rodzenia. Jezuu jak dziwnie się siebie ogląda w TV jeszcze z takim brzuchem! P stwierdził, że kamera mi troche kg dodała. Ale generalnie fajna pamiątka. Jak wrzucą to do internetu to podeślę linka :)

Ostatnia edycja:
ale mam marny dzień za sobą:( Rano nudności, potem brzuch sie stawiał i jakieś dusznosci i poty, brak apetytu. Brzuch cały czas jakiś twardy i ciezko mi wziać głeboki oddech...... myslałam że ducha wyzionę w pewnym momencie:(

Ja też nie jestem zwolenniczką chust ani nosidełek, wydaje mi się, że najwygodniej dziecku po protu w wózku - może się kręcić, wiercić, machać rączkami, nóżkami, można przykryć, odkryć i w ogóle. Ja lubiłam spacery z wózkiem :D I teraz już się ich doczekać nie mogę, nie mogę się wózeczka doczekać kiedy odbierzemy ;)

Ale jestem przeciwna nawet jednemu łykowi alko w ciąży, mój mąż też, nawet by mi nie dał - powąchać mi łaskawie daje (bo on ma fazę na próbowania "różnych" piw.
A ja dzisiaj dostałam komplement na placu zabaw od mamusiek, co mnie widzą prawie codziennie, ale w piątek się widziałyśmy - podobno brzuch mi się obniżył :D hmmmm ;]
czas zacząć rysować kreskę wysokości pępka na framudze ;P

reklama
To super, bo ja tez idę. I to sama bo zaraziłam męża i gorączkuję. A ja już do jutra powinnam być zdrowa bo czuję się coraz lepiej. To może się jakoś spotkamy? Byłabym tam zaraz przed 17.

ja nie wiem o ktorej dotre bo mam wczesniej ktg. bede z kolezanka tez w ciazy (ale takiej malej jeszcze:) poznasz mnie po takich niebieskich butach plecionych z nitki :-)

Do góry