reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
czesc dziewczyny,
ja juz sie tu raz przywitalam i chetnie bym tu z wami sobie popisala czesciej ale w domu maly pierun co to w dzien niezle daje mi popalic no i niestety mecza mnie meeeeeeeeega mdlosci i wymioty:baffled: przed komputerem moge usiasc dopiero wieczorkiem ale czytam na biezaco hihi:-p. Witam kolejne czerwcowe mamy i gratuluje!!!!

Ja bylam na pierwszej wizycie w 5 tyg. i 6 dniu i bylo super widac kropeczke 1,9 mm i nawet serduszko juz bilo .

hej laseczki,
dolaczam po raz pierwszy do grona ciezarowek......wg moich obliczen to juz 6tydzien zaraz pyknie, u lekarza jeszcze nie bylam ..chce pojsc z mezem
troche sie boje bo o tej ciazy dowiedzialam sie od wrozki (w ktora nie wierze ale poszlam z kumpela bo prosila) dowiedzialam sie takze ze ma byc blizniacza :szok:

poki co sram w gacie ze strachu, choc poza bolem cyca i brzucha nic mi nie dolega
no dobra mdli mnie na widok balsamow do ciala dziwne co
buziaki dla was super ze was znalazlam

Witam z ranka:)

Gratulacje dla nowych czerwcóweczek:tak:

Powiedzcie mi w 1 trymestrze w razie przeziębienia co można brać za leki? W nocy coś gardło mnie drapało:(

mamina bliźniacza ciąża to podwójna radość a nie strach;)

Witam
Gratuluje kolejnym mamom:)
Viola ja bym sie jednak lekarza zapytala o te leki. Herbata z miodem sie ratuj moze.jak to poczatek to moze cos da.
Mamina Karierowiczko:) kiedy do lekarza idziesz?okaze sie czy wrozka miala racje :rofl2:
pozdrawiam

ViolaPop ja bylam mooocno przeziebiona niedawno uratowalo mnie 5 herbat malinowych dziennie z miodem i cytryną oraz kanapki z masłem i czosnkiem:D Rutinoscorbin też można brać w ciąży, natomiast absolutnie żadnych pastylek do ssania na gardło. Ewentualnie chlorochinaldin raz dziennie.

mamina karierowiczka nie bój sie nie ma czego się bać :) robiłas jakies testy czy coś?

Ostatnia edycja:
robilam dwa testy tylko po to zeby miec jeden taki test w zyciu z dwoma kreskami .... podswiadomie wiedzialam
gdy pytalam ginekologa to powiedzial ze najwczesniej jest w stanie okreslic w 10tyg
wiem ze w irlandii (tu mieszkam) ciaze uznaje sie od 12ego tygodnia.
W tym tygodniu pojde do gp zeby zapisal mnie do szpitala a za 2tyg pojde na pierwsze badanie i usg

viola spytaj w aptece o bezpieczne wspomagacze na grype i przeziebienie, wiem ze moga byc na paracetamolu....sporo takich jest (np te co wsypujesz do wrzatku i pijesz coldrex czy jakos )

Ostatnia edycja:
mamina karierowiczka a no widzisz w PL ciąże stwierdzają między 6 a 8 tyg.

Moja Gin. mówiła że nie można żadnych lekow zawierających paracetamol.

reklama
Gratulacje dla nowych czerwcówek :-)

Wiecie może czy można stosować espumisan?bo ja już nie wiem co robić z tym moim problemem:zawstydzona/y:

Do góry