Hej czerwcóweczki
Ja dzisiaj z lekkim katarem, dziecię przeziębione i załapałam choróbsko
Piję syropek naturalny dla ciężarnych i herbatkę z sokiem z cz. porzeczki. To wszystko pewnie przez zmiany pogodowe, najpierw 30 stopni, potem nagle 18, potem znowu ukrop, a dzisiaj w nocy deszcz i burze...
Od kilku dni coraz trudniej mi znaleźć wygodną pozycję do spania. Dotychczas najfajniej było na lewym boku, ale teraz bolą mnie plecy (normalnie mam bóle krzyżowe, tak jak podczas @ i porodu
, tylko wiadomo, nieco lżejsze), brzuch, czuję że wszystko mi się w środku przewraca
Co chwilę się budzę i mam niespokojny sen ...ech..
Ja właśnie przed chwilą zamówiłam łóżeczko z materacem i zaraz zamierzam zakupić prześcieradełka do niego i do wózka i materacyk też do wózka. I w związku z tym mam pytanie - jak materac jest 120x60 to bierzecie prześcieradła też 120x60 czy te większe 140x70 co by większy zapas był?
Na swoje łózko sypialniane biorę zawsze większe no ale dorosly człowiek bardziej się wierci niż taki brzdąc.
Ja też mam prześcieradło 120x 60
milego wieczoru zycze i zaciskajcie nozki,bo faktycznie idzie okres burzowy,a wtedy roznie byc moze....
Polaa sciskam mocno!!!Wszystko sie ulozy,a Wy dacie rade!!!
Wczoraj koleżanka mi opowiadała, że właśnie jej położna mówiła, że idzie burza i pewnie zaraz urodzi - no i urodziła ;-) Tylko, że to było w okolicach jej terminu.
Chciałabym Was zapytać:
Jutro mam wizyte u gina i tak się zastanawiam czy powiedzieć mu o tym bólu w spojeniu łonowym?
Lena, ja mojemu powiedziałam o tym bólu i usłyszałam, że wszystko jest w normie, tak więc śmiało mów o wszystkim i nie nastawiaj się na szpital ;-)
1. Jaki materac do łóżeczka? Mówią, że najlepszy lateksowy...pan w ikei mówił 2 tygodnie temu, że piankowy, popularne są te gryki. Co radzicie? Co się sprawdziło w Waszym przypadku?
2. Jaka wanienka? Lepsza taka ze stojakiem, odpływem? Czy najprostsza na świecie bez tych gadżetów? Jaki termometr do wanienki? Takie pływające zwierzątka są wystarczająco dokładne, czy ma wbudowany?
Będę wdzięczna za sugestie
1. My zakupiliśmy materac piankowy
2. Wanienki jeszcze nie mam i właśnie mam pytanie - czy kupujecie ze stojakiem czy bez? I gdzie zamierzacie kąpać maluszka? No bo tak sobie myślę, że jeśli będziemy kąpać w sypialni, to stojak niezbędny, ale jeśli w łazience, to chyba nie tak potrzebny. Chociaż z drugiej strony nachylać się codziennie do wanny ...
Dziewczyny a jak się objawiaja skurcze przepowiadające i czy Wy juz cos odczuwacie?
Asik u mnie te skurcze, to takie uczucie jakby mnie nachodziła powoli taka "fala" stwardnienia brzucha. Nie boli, ale jest dosyć nieprzyjemnie..
przez ostatni tydzien ta ciaza mnie strasznie zmeczyla. juz mam dosc mojego brzucha, zadna pozycja nie jest wygodna a kazda zmiana pozycji wrecz boli. ze lzami w oczach patrze na plaskie brzuszki kobiet na ulicy! ale tak sobie mysle, moze jeszcze tego lata nasze brzuchy beda wygladaly jak przed ciaza :-)
U mnie identycznie