reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

czerwcowe ploteczki :D

No własnie moze jakiś inny jezyk np niemiecki czy francuski u nas padły takie propozycje:tak:hmmmm sama nie wiem a jaka u was jest odpłatność i ile razy w tygodniu?

reklama
Sylwia, nie wiem dokładnie, około 35 zł za miesiąc, zajęcia chyba 2 razy w tygodniu, pani dyrektor wspomniała tak bardzo ogólnikowo na ten temat na spotkaniu w czerwcu, powiedziała, że dokładniejsze informacje poda na wrześniowym spotkaniu- ale jeszcze nie jest ustalony jego termin. U nas była mowa tylko o angielskim.
A jak jest u Was?

U nas angielski w cenie więc jak będzie chodził to narzekać nie będę, ale jakoś nie mam przekonania do nauki w tym wieku. :crazy:

ja myśle że to bardziej dla osłuchania się - potem bedzie łątwiej :) choć Karol angielskim bardzo zainteresowany - z bajek z gier kilka sów pamięta i mów że bedzie chciał w przedszkolu się uczyć angielskiego...u nas dla 3latków to jest bodajże 15 min 2 razy w tyg (dla starszych chyba 45) i kosztuje 10 zł za miesiąc ale na pewno bede wiedziec po zebraniu które mamy 08.09

a z innej beczki - Bartek miał wczoraj kolke - jaka to masakra!!! karol miał sporadycznie i chyba zapomniałąm co to znaczy...3h z życiorysu - męczył się biedak niemiłosiernie, mimo wszystko mam nadzieje że to było incydentlnie i nie czeka nas to regularnie...

Klaudia nie miala kolek- ale z opowiadan innych wiem, jak dziecko sie wowczas meczy...Bartus- trzymaj sie! oby to bylo tylko tak jednorazowo!

co do jezyka, my mamy ten problem rozwiazany
I b. cieszy mnie fakt, ze zawsze na koniec dzieci maja rytmike..i moge jak wejde wczesniej zerknac jak Dusce wychodzi spiewanie,tanczenie, pokazywanie ruznych figur...slodkie to!
Wogle to dzis dostalam pierwsza nagane ja jako rodzic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Pani opierdzielia mnie i nastraszyla, ze nastepnym razem miejsce Klaudii zajmie inne dziecko, ...z powodu naszego wyjazdu do PL..na 5 dni, nie w dniach waacyjnych tylko szkolnych...ze ciezko o miejsce w przedszkolu..lista jest niemilosiernie dluga..itd..ze oni maja dotacje z Panstwa, i musi byc frekfencja 98% itp...az mi glupio bylo...czulam sie jak uczniak na dywaniku:shocked2:..obiecalam poprawe i do PL latac tylko w czasie holiday-ow ow ow:sorry:

Ja mysle ze jezyki obce w przedszkolach to swietna rzecz...Wiadomo ze nie beda pisac wypracowan i miec sprawdzianow tylko to nauka przez zabawe,spiew itd...mojego brata corka ma w przedzkolu wlasnie angielski i oni ucza sie wlasnie najczesciej spiewajac,tanczac itp...juz praktycznie zna kazda czesc ciala,zwierzeta,niektore rzeczy typu but,mis,stol...
Jak jestesmy w polsce to zawsze sie nawzajem z Noemi ucza,jedna uczy po angielsku a druga powie cos po niemiecku ... Dzieciaki lapia takie rzeczy w locie...a jezyk to skarb:tak::-)

a jaki bys chciala? bo ja to chetnie bym poznala angielski bo tylko" i love you i fack off " a tu podobno w marcu wylot do Miami sie kroi.... aaaaa, jeszcze umiem" how do you do jak sie masz c h u j u!" :-D:-D

reklama
Pati jestes niemozliwa:szok: uuuuu a za nim polecisz do Miami to musisz się jeszcze nauczyć pare pożytecznych rzeczy:-) moze Cicha nas tu czegos nauczy:szok:

Ja chciałabym francuski albo niemiecki - wiem zawsze pod prąd

Do góry